Αρχική arrow ΘΕΣΕΙΣ arrow ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ arrow Η ΧΔ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Η ΧΔ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017
Η ΧΔ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ «ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΕΞΙ ΗΜΕΡΩΝ»ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ

Με αφορμή την επέτειο των πενήντα ετών του πολέμου των έξι ημερών, η Κεντρική Επιτροπή της Χ.Δ., που συνήλθε στις 17 Ιουνίου στην Αθήνα, συμπάσχοντας με τον χειμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

. 1. Συμπληρώνονται το μήνα αυτό 50 χρόνια από τον λεγόμενο «πόλεμο των έξι ημερών» και την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών της δυτικής όχθης του Ιορδάνη, και της λωρίδας της Γάζας, καθώς και των συριακών υψιπέδων του Γκολάν, από τη σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ.

2. Ήδη, από το 1947, όταν δημιουργήθηκε το Κράτος του Ισραήλ, εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίων ξεριζώθηκαν από τα πατρογονικά τους εδάφη.

3. Η Κατοχή του 1967 συμπληρώνει την πολιτική ξεριζωμού του Παλαιστινιακού λαού. Οι συνεχείς και παράνομοι εποικισμοί της Δυτικής Όχθης μεθοδευμένα αποξενώνουν τους Παλαιστινίους από τον τόπο τους και έχουν αφήσει στον έλεγχό τους χώρο πολύ μικρότερο από αυτόν του 1967. Η λωρίδα της Γάζας, παρά την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, έχει μετατραπεί σε απομονωμένο γκέτο όπου χιλιάδες Παλαιστινίων επιβιώνουν κάτω από άθλιες συνθήκες και στο έλεος της ισραηλινής αυθαιρεσίας και επιθετικότητας.

4. Με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων, έχουν πλήρως αποσιωπηθεί οι συνέπειες των πολέμων του 1947 και του 1967 για την πάλαι ποτέ πολυάριθμη ελληνική κοινότητα της Ιερουσαλήμ, που σήμερα αριθμεί μερικές εκατοντάδες.

5. Τα συμφέροντα των ισχυρών και η πολιτική ισχύς των φιλοσιωνιστικών «λόμπι» αποτρέπουν την αυτονόητη λύση, τη μόνη που θα συμβάλει στην ειρήνευση της περιοχής: Ζητούμε και στην περίπτωση της Παλαιστίνης, όπως και της Κύπρου, την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου χωρίς αποκλίσεις και εξαιρέσεις, με άμεση αποκατάσταση των συνόρων του 1967, αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων και εποίκων και αναγνώριση στις παλαιστινιακές περιοχές ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, που θα συμβιώνει ειρηνικά με το γειτονικό κράτος του Ισραήλ.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1583
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2424846
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.