Αρχική arrow ΘΕΣΕΙΣ arrow ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ arrow Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΗΣ Χ.Δ.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΗΣ Χ.Δ.

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017
Κ.Ε. ΤΗΣ ΧΔ: Η ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος της Χριστιανικής Δημοκρατίας που συγκλήθηκε στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου, εξέδωσε την ακόλουθη πολιτική απόφαση για τις πολιτικές εξελίξεις:

1. Το πρώτο εξάμηνο του 2017 συνεχίζεται και εντείνεται η νέου τύπου Κατοχή της χώρας, με Κυβέρνηση και Βουλή όχι μόνο να μη μπορούν να λάβουν σημαντικές αποφάσεις χωρίς την έγκριση των Δανειστών, αλλά και να εφαρμόζουν πιστά την καταστρεπτική πολιτική της λιτότητας που αυτοί επιβάλλουν.

2. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη νέα δέσμη μέτρων και τη συμφωνία στο «Γιούρογκρουπ» της 15ης Ιουνίου, κατά τρόπο αντισυνταγματικό, δέσμευσε τη χώρα να διατηρεί υπέρογκα πλεονάσματα μέχρι το 2060 στα πλαίσια της αποδεδειγμένα καταστρεπτικής πολιτικής της λιτότητας. Παράλληλα, ολοκληρώνει τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων και τον αφανισμό αγροτών και αυτοαπασχολουμένων. Με τη βοήθεια των νέων διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για τους πλειστηριασμούς, θα ευνοηθεί ο περαιτέρω αφανισμός των μεσαίων στρωμάτων και η συγκέντρωση και της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων στα χέρια των ολίγων και των ξένων πλουτοκρατών.

3. Η Αντιπολίτευση στη Βουλή, υποκριτικά επικρίνει και καταψηφίζει τα μέτρα, αφού δύο χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 2015, σύσσωμη ζητούσε από τη σημερινή συγκυβέρνηση να δώσει «γην και ύδωρ» στους Δανειστές, προκειμένου η χώρα να παραμείνει στο ευρώ. Ενώ ψήφισε το 3ο Μνημόνιο, όπως και τα δύο προηγούμενα έρχεται να εμπαίξει τον ελληνικό λαό και να εμφανιστεί ως πολέμιος της εφαρμογής μιας πολιτικής, την οποία η ίδια επέβαλε από το 2010 και μετά. Το ίδιο και τα κατεστημένα συνδικάτα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, ενώ είτε στήριξαν το «ΝΑΙ» είτε απείχαν από το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, έρχονται κατά τρόπο θεατρικό και προσχηματικό εκ των υστέρων να διαμαρτυρηθούν με τις 24ωρες και 48ωρες απεργίες για την εφαρμογή μιας πολιτικής, στην οποία δεν είπαν ένα ξεκάθαρο «ΟΧΙ» όπως όφειλαν όταν είχαν την ευκαιρία.

4. Εκμεταλλευόμενος τη δυσχερή θέση της Ελλάδας, ο διεθνής ιμπεριαλισμός επιχειρεί να επιβάλει «λύση» του Κυπριακού τύπου σχεδίου Ανάν. Η ΧΔ καταδικάζει το πλαίσιο των διεξαγόμενων συνομιλιών και ζητεί επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως θέματος εισβολής και κατοχής και εποικισμού. Ζητεί την άμεση και πλήρη αποκατάσταση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλο το νησί, με άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων και λειτουργία της Κυπριακής Πολιτείας ως ενιαίου και κυρίαρχου Κράτους, χωρίς καμμία απολύτως απόκλιση από τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε. Η ΧΔ έχει αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε όσο γίνεται περισσότερες πολιτικές δυνάμεις να υψώσουν μαζί τη φωνή τους στην κατεύθυνση αυτή.

5. Η ελληνική κρίση και η επιβολή των Μνημονίων δεν είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά των -έτσι κι αλλιώς βαρύτατων- ευθυνών του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Συνδέεται με την αντιλαϊκή φύση και δομή της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εξ αρχής σχεδιάστηκε και στη συνέχεια σταδιακά διαμορφώθηκε, όχι ως Ευρώπη των λαών αλλά ως μηχανισμός απαξίωσης του έθνους-κράτους και κατ’ ακολουθία της λειτουργίας της λαϊκής κυριαρχίας, του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου. Πίσω από τις πλάτες των λαών, η άρχουσα τάξη διαμόρφωσε ανεξέλεγκτους μηχανισμούς, που επιβάλλουν το νεοφιλελευθερισμό και την πολιτική λιτότητας παρά τη θέληση των λαών, με βασικό στόχο την αποδόμηση του ευρωπαϊκού προτύπου του κοινωνικού κράτους, που διαμορφώθηκε μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και την ακύρωση των όποιων λαϊκών κατακτήσεων.

6. Η δημιουργία του κοινού νομίσματος, του ευρώ, αφαίρεσε από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις τα μέσα να ασκούν οικονομική – νομισματική- πολιτική και έκανε τα κράτη-μέλη έρμαια των αγορών και των κερδοσκόπων, αφού η δυνατότητα του δανεισμού αποκλειστικά μέσω των αγορών έχει καταστεί η μοναδική δυνατότητα χρηματοδότησης.

7. Το σύστημα αυτό έχει ευνοήσει κυρίως τη γερμανική άρχουσα τάξη, η οποία με όχημα το ευρώ ελέγχει τις αγορές, πλουτίζει συστηματικά και επικυριαρχεί σε βάρος των υπολοίπων χωρών, όπως δείχνει και το θηριώδες πλεόνασμα των 253 δισεκατομμυρίων ευρώ στο ισοζύγιο πληρωμών. Όμως, αυτή η αναγωγή εκ μέρους της Γερμανίας της σώρευσης πλεονασμάτων σε αυτοσκοπό, με τη λογική του «άφρονος πλουσίου» της ευαγγελικής παραβολής, όχι μόνο πλήττει τους άλλους λαούς, αλλά και υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο του ίδιου του γερμανικού λαού.

8. Συνεχώς επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι προκειμένου να αποκατασταθούν η εθνική και λαϊκή κυριαρχία και να υπάρξει προοπτική για στοιχειώδη κοινωνική δικαιοσύνη και ανατροπή της τάσης για εξαθλίωση των λαών με πλουτισμό των ολίγων, πρέπει να γίνει υπεύθυνη επεξεργασία από τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες που επιμένουν να αντιστέκονται μιας στρατηγικής αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό όχι στη λογική του απομονωτισμού και του εθνικισμού, αλλά της διαμόρφωσης ενοϊκών διεθνών συσχετισμών για την αντικατάσταση του σημερινού μορφώματος από μια νέας μορφής πανευρωπαϊκή συνεργασία από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια, στη βάση της ισοτιμίας, της διεθνούς αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

9. Το κατεστημένο πολιτικό σύστημα στην Ευρώπη και στη Βόρειο Αμερική, τείνει παγκοσμίως να προσχωρήσει στη λογική της παγκοσμιοποίησης, του νεοφιλελευθερισμού και της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, αφήνοντας στο περιθώριο όλο και περισσότερα λαϊκά στρώματα, τα οποία βρίσκουν καταφύγιο σε δυνάμεις εθνικιστικές και ακροδεξιές.

10. Το ίδιο αυτό πολιτικό σύστημα της παγκοσμιοποίησης, με τις περιφερειακές ένοπλες επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή, στη Βόρειο Αφρική και αλλού προκαλεί ανθρώπινη δυστυχία και καταστροφές, με θύματα εκατομμύρια ανθρώπους. Οι πρόσφυγες των πολέμων, καθώς και οι οικονομικοί μετανάστες τους οποίους η ανέχεια και η συσσώρευση πλούτου από τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις σε βάρος των χωρών της περιφέρειας διώχνουν από τον τόπο τους, γίνονται στη συνέχεια θύματα άγριας εκμετάλλευσης στις χώρες προορισμού.

11. Στις ΗΠΑ, η ανάδειξη του Ντόναλντ Τράμπ αποθράσυνε τον ρατσισμό που από χρόνια ενδημεί στη χώρα αυτή, καθώς και τη σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ με την εξαγγελία για αναγνώριση εκ μέρους των ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσάς του. Παράλληλα, το στρατιωτικο-βιομηχανικό κατεστημένο τον έχει σε ομηρεία και δεν τού επιτρέπει να υλοποιήσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες για βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία και ειρήνευση στη Συρία.

12. Στην Ευρώπη, η Ακροδεξιά τείνει να καλύψει το πολιτικό κενό της αμφισβήτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτιμούμε ως θετικό τον εμπλουτισμό του πολιτικού λόγου αρκετών δημοκρατικών δυνάμεων, ιδίως με την ευκαιρία των βρετανικών και γαλλικών εκλογών, που αμφισβητούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και καταφέρνουν να εκφράσουν τα λαϊκά στρώματα που η παγκοσμιοποίηση αφήνει στο περιθώριο και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαθλιώνει.

13. Η ΧΔ αρνείται να αποδεχθεί την μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο και τη νέου τύπου κατοχή. Καλεί τους πολίτες να μη χάσουν την ελπίδα, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να συστρατευθούν με δυνάμεις που προτείνουν υπεύθυνες εναλλακτικές λύσεις στον οικονομικό και πολιτικό μονόδρομο της Ε.Ε. και του Ευρώ και στην ισοπέδωση που προωθεί η παγκοσμιοποίηση μέσω του πολιτιστικού ιμπεριαλισμού. Να αναζητήσουν λύσεις εμπνευσμένες και βασισμένες στους διαχρονικούς αγώνες του ελληνικού λαού.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1583
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2424887
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.