Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow Ανακοίνωση Χ.Δ. για την επέτειο του "ΟΧΙ"

Ανακοίνωση Χ.Δ. για την επέτειο του "ΟΧΙ"

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Σάββατο, 28 Οκτώβριος 2017
ΟΧΙ_4.jpg

Ανακοίνωση του Κινήματος της Χριστιανικής Δημοκρατίας για την επέτειο του "ΟΧΙ"

Σήμερα 28/10/2017 μνημονεύουμε τα γεγονότα και τιμούμε τα ηρωικά πρόσωπα του έθνους μας, δηλαδή τους απλούς ανθρώπους που αγωνίστηκαν ώστε να μην παραδοθεί η Ελλάδα και μετατραπεί σε προπύργιο και άθυρμα του φασιστικού-ναζιστικού Άξονα Ιταλίας-Γερμανίας. Ο Ιταλός δικτάτορας Μουσολίνι, που κατέλαβε την εξουσία στανικά, απαιτούσε, μετά από πολλές ιταμές προκλήσεις που ήδη είχε δρομολογήσει, την ελεύθερη διέλευση των στρατευμάτων του στη Χώρα και πολλά ακόμη.

Στις τρεις τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου, ο Ιταλός πρέσβης Εμ. Γκράτσι επισκέφθηκε τον φιλοφασιστικής τοποθέτησης και ιδεολογίας Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά και τού επέδωσε το σχετικό τελεσίγραφο. Ο τελευταίος του απάντησε στα γαλλικά «λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι έχουμε πόλεμο» (“alors, c’est la guerre”).

Το «ΟΧΙ» είναι η έκφραση με μια λέξη της άρνησης του απλού λαού και της νεολαίας της εποχής να υποκύψουν στον ιταμό εκβιασμό του ιταλικού φασιστικού καθεστώτος, της αντίστασης και του αγώνα που δόθηκε με πολλαπλές μορφές αυτοθυσίας, κινδύνων σωματικών και ψυχικών.

Ο ελληνικός λαός δεν δίστασε να εμπλακεί σε ένα άδικο πόλεμο πολύ άνισο, ώστε να υπερασπιστεί την συλλογική και εθνική ελευθερία της Χώρας μας έναντι μιας καραδοκούσας επονείδιστης συνεργασίας με τον ιταλικό φασισμό και την υποδούλωση σε αυτόν. Ο αγώνας συνεχίστηκε με αφάνταστες θυσίες, τόσο μετά την επέμβαση της χιτλερικής Γερμανίας, που άνανδρα επιτέθηκε και αυτή στην Ελλάδα, για να περισώσει το γόητρο του Ιταλού συνεταίρου της, όσο και με την Εθνική Αντίσταση και μετά την Κατοχή της Χώρας, μέχρι και την απελευθέρωση της Αθήνας στις 12 και της Θεσσαλονίκης στις 30 Οκτωβρίου 1944.

Σε αυτόν τον αγώνα, ο ελληνικός λαός είχε την προστασία των Αγίων και την «σκέπη» της Υπεραγίας Θεοτόκου, οι οποίοι χωρίς να μεροληπτούν αποδεικνύονται πάντοτε «προστάτες των αδίκως πολεμουμένων».

Σύμφωνα με τον ωραίο λόγο του αγ. Ισίδωρου Πηλουσιώτη, «τους τυραννικώς τοις τυράννοις αντιτασσομένους ανδρείους ηγησώμεθα και τυραννοκτόνους...» και με αυτές τις σκέψεις μνημονεύουμε και ευχόμαστε στον «μόνο αγαθό» Τριαδικό Θεό να τάξει τους τότε πεσόντες για τα υψηλά αυτά αγαθά «μετά δικαίων».

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1566
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2335093
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.