Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow Ανακοίνωση κινήματος Χ.Δ. για την Ε.Ρ.Τ.

Ανακοίνωση κινήματος Χ.Δ. για την Ε.Ρ.Τ.

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Δευτέρα, 17 Ιούνιος 2013
XDlogo.jpgΑθήνα 14 Ιουνίου 2013

Το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας καταδικάζει την πρωτοφανή στα παγκόσμια και ελληνικά χρονικά κατάργηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα, εκ μέρους της κυβέρνησης Σαμαρά, με την πτώση του σήματος της ΕΡΤ.
Πρόκειται για ενέργεια φασιστική, η οποία στερεί τον ελληνικό λαό και ιδίως τους ακριτικούς πληθυσμούς και τους ομογενείς σ’ όλο τον κόσμο από το δικαίωμα της ενημέρωσης για μεγάλο και απροσδιόριστο διάστημα. Επίσης, η ΕΡΤ, σε αντίθεση με τα ιδιωτικά κανάλια, ήταν η μόνη που έστω και ως ένα βαθμό υπηρετούσε την παράδοση και τον πολιτισμό. Το σκοτάδι στις τηλεοπτικές οθόνες, που εξέθεσε τη χώρα μας παγκοσμίως, αντανακλά τις σκοτεινές προοπτικές που η μνημονιακή κυβέρνηση επιφυλάσσει στον ελληνικό λαό. Επίσης, με πρόσχημα την εξυγίανση, απαξιώνεται και υποβαθμίζεται κατά τρόπο μεθοδευμένο και σε μόνιμη βάση η κρατική τηλεόραση προς όφελος των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Η παρατεταμένη εξαφάνιση του σήματος της ΕΡΤ, αλλά και η αντικατάστασή του από καινούργιο, αποτελεί παραίτηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης από παράδοση και κύρος δεκαετιών και υποβάθμισή της σε νεοεμφανιζόμενο και ανυπόληπτο φορέα.

Επικαλείται η κυβέρνηση Σαμαρά την εξυγίανση του δημόσιου τομέα για να δικαιολογήσει το κλείσιμο της ΕΡΤ. Όμως, τα δείγματα γραφής που έχει δώσει μέχρι τώρα μας πείθουν ότι ούτε εξυγίανση, ούτε αξιοκρατία μπορεί να φέρει. Στην πραγματικότητα, με το κλείσιμο της ΕΡΤ όπως το μεθοδεύει, προκαλεί ανυπολόγιστη ζημία στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου και επιβαρύνει με πολλά εκατομμύρια ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό. Παράλληλα, το πέταγμα στο δρόμο και η καταδίκη στην ανεργία χιλιάδων ανθρώπων, δεν είναι μόνον απάνθρωπη και ανάλγητη από θέση αρχής. Η απόλυση δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού με πολύχρονη εμπειρία και προσφορά, με πρόσχημα τη μείωση του προσωπικού, καταδικάζει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση σε μόνιμη ποιοτική υποβάθμιση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η ΧΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση Σαμαρά και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που ζητούν την άμεση ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με βάση την οποία καταργήθηκε η ΕΡΤ. Είναι γεγονός ότι ο στενός και ευρύτερος δημόσιος τομέας χρειάζονται εξυγίανση. Όμως, η εξυγίανση δεν μπορεί να γίνει πρόσχημα για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, όπως επιδιώκουν οι διεθνείς δανειστές-εκφραστές της Δικτατορίας των αγορών και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους που μας κυβερνάνε.

Το Γραφείο Τύπου

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο!

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1596
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2508852
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.