Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow Ανακοίνωση της Χ.Δ. για τα παρεπόμενα του ιταλικού δημοψηφίσματος της 05/12

Ανακοίνωση της Χ.Δ. για τα παρεπόμενα του ιταλικού δημοψηφίσματος της 05/12

Έχει γραφτεί από Γραφείο Τύπου Χ.Δ.
Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016
Renzi3.jpg

Με αφορμή το ιταλικό δημοψήφισμα της 05/12/2016, τα παρεπόμενά του και τις εν γένει εξελίξεις στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε., το Γραφείο Τύπου της Χ.Δ. εξέδωσε τη Δευτέρα 12/12/2016 την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Ήδη τέσσερις ημέρες πέρασαν από την επίσημη παραίτηση του νέου στην ηλικία Ιταλού πρωθυπουργού και Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι, παραίτηση η οποία επήλθε ως εκπλήρωση υπόσχεσης του ιδίου, εφόσον κατίσχυε το «Όχι» στο Δημοψήφισμα. Παρομοίως, δύο πέρασαν από την ανάθεση της πρωθυπουργίας σε "υπηρεσιακή" κυβέρνηση υπό τον Π. Τζεντιλόνι.

Όλες αυτές τις ημέρες από την Κυριακή 04/12 οπότε και διεξάχθηκε το Δημοψήφισμα για τις Συνταγματικές Μεταρρυθμίσεις του Ρέντσι, η ιταλική χρηματοπιστωτική οικονομία δοκιμάζεται ισχυρά, με την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζά της να βρίσκεται προ κρατικής «διάσωσης» ή κουρέματος καταθέσεων.

Ο Ρέντσι παρέλαβε μία οικονομία που από τη δεκαετία του 80 εφάρμοζε τις νεοφιλελεύθερες συνταγές του Ρήγκαν και της Θάτσερ. Αποτέλεσμα: διαχρονική Ύφεση(στα μέσα της δεκαετίας του ’20 το ΑΕΠ αναμένεται να βρεθεί στα επίπεδα του 2007), υψηλότατη ανεργία(11,6%), μαζική νεανική ανεργία(36%), υψηλό δημόσιο χρέος(130%).

Ο Ρέντσι συνέχισε την πολιτική αυτή των νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων (κατ’ ευφημισμόν μεταρρυθμίσεων), με αποκορύφωμα τα μέτρα για διευκόλυνση των απολύσεων, τα οποία καθόλου δεν συνέβαλαν στη μείωση της ανεργίας, παρά τις προβλέψεις των δογματικών του νεοφιλελευθερισμού.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης και μια χώρα με πολιτισμό και ιστορία διόλου ευκαταφρόνητα στη διαχρονία τους βρέθηκε όλα τα τελευταία χρόνια επίσης υπό τη «βελούδινη» μπότα του Βερολίνου, που αποθησαυρίζει από παντού πλούτη και πλεονάσματα προερχόμενα από αδικία και δάκρυα, όπως θα έλεγε ο Μέγας Βασίλειος.

Σήμερα φαίνεται ότι ο ιταλικός λαός, μετά τον βρετανικό, μετά τον αμερικανικό, απορρίπτει πλέον τον καθεστωτισμό και επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο Μπέπε Γκρίλο του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, που έχει υποσχεθεί έξοδο από την Ευρωζώνη.

Ο Ρέντσι, παρά κάποιες ενδεχόμενες προθέσεις ή ρητορική αντίστασης που επέδειξε προς το τέλος της θητείας του, εκπροσώπησε μια κεντροαριστερά ενσωματωμένη, ιδεολογικοπολιτικά και χωρίς αντιστάσεις, στην δεξιά έως ακραία δεξιά κοινωνικοοικονομική πολιτική του νεοφιλελευθερισμού, της οποίας το πρότυπο αποτέλεσε ο νεοθατσεριστής Τόνι Μπλερ.

Συμπερασματικά, εάν οι γερμανικές καθεστωτικές δυνάμεις δεν αποσύρουν τη στραγγαλιστική τους θηλιά γύρω από το λαιμό των μη-ηγεμονικών εθνών της Ευρωζώνης, διαφαίνεται πλέον καθαρή η προοπτική της διάλυσης της Ευρωζώνης ει μη και της Ε.Ε., όχι μόνο στα πλαίσια της εύλογης πατριωτικής διεκδίκησης της εθνικής αξιοπρέπειας ή της στοιχειωδέστερης κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά δυστυχώς και στο όνομα νέων εθνικισμών και ακροδεξιών ιδεολογιών, οι οποίοι έχουν ήδη φουντώσει απειλητικά.

Η χώρα μας πρέπει να σταθεί παράγοντας σθεναρής αντίστασης στην παράνοια της Γερμανικής Ευρώπης και οδοδείκτης μιας υγιούς λύτρωσης και διεξόδου από αυτήν."

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1566
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2335146
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.