Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow Ανακοίνωση της Χ.Δ. για τις πρόσφατες προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο

Ανακοίνωση της Χ.Δ. για τις πρόσφατες προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Κυριακή, 30 Ιούλιος 2017
Erdogan.jpg

Το Κίνημα της Χ.Δ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση στις 26/07/2017, με αφορμή τις πρόσφατες προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο:

Το τελευταίο διάστημα, και ενώ συμπληρώθηκε ήδη ένα έτος από την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του εκλεγμένου Προέδρου της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, παρατηρείται μια σχετική ένταση των προκλήσεων και παραβιάσεων εκ μέρους των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας στα εναέρια και θαλάσσια σύνορά μας καθώς και σε αυτά (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) της Κύπρου μέσω του πλοίου “Barbaros”.

Κορύφωση της απαράδεκτης αυτής πρακτικής υπήρξαν οι προ ημερών παρενοχλήσεις στο αεροσκάφος, που επέβαινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, για να επισκεφθεί ακριτικά νησιά (Φαρμακονήσι κ.ά.).

Η πρακτική αυτή του γειτονικού μας κράτους είναι παλαιά και πηγάζει από εσωτερικές παθογένειες, διάθεση επίδειξης ισχύος, αλλά και αποτελεί κάποια έκφραση παράνομων αλλά και οπωσδήποτε ιστορικά και εθνικά άδικων διεκδικήσεων (θεωρία «γκρίζων ζωνών» κ.λπ.). Τον τελευταίο χρόνο προέρχεται και από τις επιπλέον παθογένειες που δημιούργησε η απόπειρα πραξικοπήματος μέρους του στρατού (το οποίο καρατομήθηκε) κατά του Προέδρου Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν καλό θα ήταν να επικεντρώσει την προσοχή του σε έργα υπέρ της ευημερίας και της ανάπτυξης του λαού του και σε πραγματικές απειλές κατά της ασφάλειάς του, για τα οποία άλλωστε και εξελέγη. Τέτοιες ενέργειες άλλωστε δεν έχουν κάτι παραπάνω από ένα εφήμερο νόημα.

Από τη μεριά των ελληνικών Αρχών και Στρατού, πρέπει πάντοτε να διατηρείται η ψυχραιμία, καθώς και να μην αποδίδεται ποτέ «κακό αντί κακού» (Ρωμ. 12:17) με παρόμοιου τύπου παραβιάσεις και παραβάσεις. Αντιθέτως, με επίγνωση των δικαίων μας, θα πρέπει να επιδιώκουμε την σθεναρή μεν, πλην ειρηνική και διπλωματική διεκδίκησή αυτών, καθώς ταυτόχρονα και την ειρηνοποιΐα και φιλία με τα γειτονικά κράτη, όσο κάτι τέτοιο εξαρτάται από εμάς, κατά το προηγούμενο και της βυζαντινής διπλωματίας.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1566
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2335011
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.