Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow Η ΧΔ για την απεργια της 4ης Φεβρουαρίου

Η ΧΔ για την απεργια της 4ης Φεβρουαρίου

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2016

                                                                Αθήνα 3 Φεβρουαρίου 2016

                                                               

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Η ΧΔ για την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου και τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος και του συστημικού συνδικαλισμού για την καταστρεπτική μνημονιακή πολιτική

 

Το Γραφείο Τύπου της Χ.Δ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου:  

 

             1. Το κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας καλεί κάθε ενεργό πολίτη να συμμετάσχει αγωνιστικά στη γενική απεργία, που πρέπει να αποτελέσει απαρχή για την ανάπτυξη και οργάνωση ενός ευρύτατου δημοκρατικού λαϊκού κινήματος που θα ξεπεράσει μικροκομματικές σκοπιμότητες και θα δρομολογήσει εξελίξεις για την κατάργηση όλων των Μνημονίων, των παλιών και του νέου που καταστρέφουν την πατρίδα μας.

2. Η Κυβερνητική πλειοψηφία, αφού διέψευσε τις ελπίδες που καλλιέργησε στον ελληνικό λαό, εφαρμόζει η ίδια τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που κατάγγειλε ως αντιπολίτευση. Με την προτεινόμενη τροποποίηση του ασφαλιστικού συστήματος εισηγείται μέτρα που θα οδηγήσουν σε αφανισμό ολόκληρους κλάδους της οικονομικής ζωής και θα υποβαθμίσουν τη συνταξιοδότηση και περίθαλψη των πολιτών με εξίσωση προς το χειρότερο. Εκεί θα οδηγήσει και η σχεδιαζόμενη συνένωση των ασφαλιστικών ταμείων.

3. Η επίθεση που ετοιμάζεται για τα ευρύτερα στρώματα του λαού μας και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους με τα νέα μέτρα (ασφαλιστικό, φορολογικό, εργασιακές σχέσεις κλπ) θα είναι το νέο τσουνάμι του 3ου Μνημονίου για τη συνεχιζόμενη φτωχοποίηση της χώρας μας, του λαού και την καταστροφή του παραγωγικού της ιστού. «Υμείς δε ητιμάσατε τον πτωχόν» (Σεις όμως εξευτελίσατε το φτωχό) (Ιακώβου Καθολική Επιστολή β’6)

4. Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις που το τελευταίο διάστημα αναπτύσσονται σε πολλές κοινωνικές ομάδες και σε διαφόρους τομείς της οικονομίας. (επιστημονικές ομάδες, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, κλπ). Είμαστε πλέον αντιμέτωποι με τις συνέπειες του 3ου Μνημονίου που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επικύρωσαν οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Ο Λαός πρέπει να αφυπνισθεί, να κάνουμε την αυστηρή αυτοκριτική μας ως πρόσωπα, ως συλλογικότητες, ως χώρα. Να βρούμε νέους δρόμους για επανασυγκρότηση της χώρας. Ο Λαός πρέπει να υπερακοντίσει το παλαιομνημονιακό και νεομνημονιακό πολιτικό σύστημα που έχει υπογράψει την υποτέλεια της χώρας μας στους φορείς του κουαρτέτου και στους διεθνείς τοκογλύφους.

5.Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τις κραυγαλέες ανακολουθίες των Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και γενικότερα του συστημικού συνδικαλισμού, που μαζί με τους περισσότερους συλλόγους των αυτοσπασχολουμένων, αντί να στηρίξουν τον αγώνα για την απεμπλοκή από την πολιτική των Μνημονίων, στρατεύθηκαν λιγότερο ή περισσότερο ανοιχτά υπέρ του «ΝΑΙ» στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Κατά συνέπεια, έχουν ήδη πανηγυρικά εγκρίνει την πολιτική που σήμερα εφαρμόζεται και πλήττει τους πολίτες τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Αν έχουν την ψευδαίσθηση ότι αυτό θα ξεχαστεί, να ξέρουν ότι –τουλάχιστον εμείς- θα είμαστε εδώ για να το θυμίζουμε.

6. Πίστη μας είναι ότι επαναστατικό κοινωνικό μήνυμα του Ευαγγελίου και η Ορθόδοξη παράδοσή μας που πάντοτε ενέπνεαν της αγωνιστικές παραδόσεις του Λαού μας, για άλλη μια φορά θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για την επιβαλλόμενη αντίσταση στη νέου τύπου Κατοχή της Πατρίδας μας.       

                                                                                               

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1475
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 1808446
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.