Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΜΟΝΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΜΟΝΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ Ε.Ε.-ΟΧΙ ΩΣ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΜΟΝΩΤΙΣΜΟΥ   

Το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου:

Η ιστορική ψήφος του βρετανικού λαού στο Δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου πρέπει να λειτουργήσει ως απελευθέρωση από τη μέγγενη της Ε.Ε. και επάνοδος στην δημοκρατική εθνική και λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Πρέπει να αποτραπεί το εξαιρετικά αρνητικό και επικίνδυνο ενδεχόμενο, η ενδεχόμενη έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. να γίνει αφετηρία έξαρσης του εθνικισμού, κίνηση συλλογικού εγωισμού, απομονωτισμού και νεο-θατσερισμού. Παραμένει και ο κίνδυνος, η εξέλιξη αυτή να ενισχύσει ακόμη πιο πολύ τη γερμανική και κεντροευρωπαϊκή επικυριαρχία στην Ε.Ε.. 

Η Χ.Δ. τάσσεται υπέρ της στρατηγικής εξόδου της Ελλάδας από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη όχι στην κατεύθυνση του απομονωτισμού, του εθνικισμού και της κατάργησης της διεθνούς αλληλεγγύης. Η βρετανική ψήφος πρέπει να γίνει αφετηρία αποδόμησης του σημερινού οικοδομήματος της γερμανικής Ευρώπης, που είναι θεμελιωμένο στις αρχές του βάρβαρου καπιταλισμού και οικοδόμησης μιας Ένωσης αληθινά Ευρωπαϊκής, από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια που να χαρακτηρίζεται από:

-Σεβασμό στην ανεξαρτησία και την ιδιοπροσωπία κάθε Κράτους- μέλους

-Σεβασμό στη λαϊκή βούληση και ανάθεση υπερεθνικών αρμοδιοτήτων μόνο σε όργανα εκλεγμένα από τους λαούς.

-Την κατοχύρωση του κοινωνικού κράτους και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών για αξιοπρεπή διαβίωση, κοινωνική ιδιοκτησία των στρατηγικής σημασίας τομέων της Οικονομίας

-Απόλυτη προτεραιότητα στην Κοινωνική Δικαιοσύνη και στο στόχο της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και λαού από λαό.

-Διεθνή αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της και προς τους δοκιμαζόμενους λαούς όλου του κόσμου, ανάληψη των ευθυνών της απέναντι στους λαούς με χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο και στους πολιτικούς πρόσφυγες.

Το βρετανικό δημοψήφισμα ανέδειξε επίσης το γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρας, η οποία διαιρέθηκε βαθιά εξαιτίας της πολιτικής του βάρβαρου θατσερικού καπιταλισμού. Μια πολιτική που ευνόησε τη σώρευση πλούτου σε λίγους που εντοπίζονται κυρίως στο Λονδίνο, με ταυτόχρονη αποβιομηχάνιση της περιφέρειας. Πάνω στην εξέλιξη αυτή «έχτισαν καριέρα» οι Σκοτσέζοι Εθνικιστές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ίδια η υπόσταση του Ηνωμένου Βασιλείου ως κράτους. Όποια πολιτεία επιτρέπει να διαλύεται ο κοινωνικός της ιστός, να αφήνεται ο λαός να δυστυχήσει και το Κράτος να μετατρέπεται σε «μαντρόσκυλο» της Ολιγαρχίας, κινδυνεύει με διάλυση και εξαφάνιση.     

 

                                                                        Από το Γραφείο Τύπου της ΧΔ

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1566
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2333559
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.