Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow Η ΧΔ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΣΤΑΤ

Η ΧΔ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΣΤΑΤ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2016

Η Χ.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

Το Γραφείο Τύπου της Χ.Δ., εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλεται η ιταμή επέμβαση των δανειστών στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ, η οποία εκκρεμεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.                                                                     

«Το Κίνημα της Χ. Δ. καταδικάζει την ιταμή παρέμβαση των Δανειστών στην πορεία της υπόθεσης της καταγγελλόμενης αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας εκ μέρους της Διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ.

Με περίσσιο θράσος, οι Δανειστές, αφού στέρησαν από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία κάθε δικαίωμα να αποφασίζουν αυτοτελώς σε ουσιώδη ζητήματα, επιχειρούν με τρόπο εκβιαστικό να επηρεάσουν και την έκβαση υποθέσεων που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.     

Καλούμε την Κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη να μην ενδώσουν στους εκβιασμούς. Η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να διερευνηθεί πλήρως και να ξεκαθαρίσει με τρόπο που να μην αφήνει αμφιβολίες και υπόνοιες συγκάλυψης.

Οι όποιες ευθύνες της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ το 2010 δεν απαλλάσσουν τις προηγούμενες Κυβερνήσεις από την καταστροφική διαχείριση της οικονομίας, αλλά και τις προηγούμενες διοικήσεις από δικές τους ευθύνες για αλλοίωση των στοιχείων, οι οποίες πρέπει επίσης να διερευνηθούν. Εξάλλου, ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έτυχε εξαιρετικά επιεικούς μεταχείρισης από τα ελληνικά δικαστήρια, είχε πλήρως καλύψει για τις τεχνικές εμφάνισης διογκωμένου ελλείμματος τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου. Στις καταγγελίες που έγιναν από πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, μεταξύ των οποίων και η καθ. κα Γεωργαντά, ο πρώην υπερ-υπουργός είχε ισχυριστεί ότι η στατιστική μεθοδολογία της ΕΛΣΤΑΤ υπό τον κ. Γεωργίου ήταν η ίδια όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Επισημαίνουμε το γεγονός ότι στη δεκαετία του 1980, δύο επιτροπές διορισμένες από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Τρινιδάδ και Τομπάγκο στην περιοχή της Καραϊβικής, ύστερα από σχετική καταγγελία του στελέχους του ΔΝΤ Ντέιβισον Μπαντού που παραιτήθηκε το 1988, διαπίστωσαν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε προβεί σε αλλοιωμένη αποτίμηση των στοιχείων της οικονομίας της χώρας εκείνης, προκειμένου να επιβάλει σκληρότερη πολιτική λιτότητας.

Σήμερα, η Ε.Ε. σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ., έρχεται να επιβάλει στην Ελλάδα πολιτική λιτότητας όμοια με αυτές που επιβλήθηκε τις περασμένες δεκαετίες στις χώρες του Τρίτου Κόσμου με καταστρεπτικά αποτελέσματα.»

                                                            Από το Γραφείο Τύπου της ΧΔ

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1583
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2424554
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.