Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2016

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης, πρωτοβουλία που αποτιμάται ως απόπειρα αποπροσανατολισμού από τα φλέγοντα προβλήματα της χώρας, η Χ.Δ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:   

 

1.      Η παρουσία της χώρας στην Ε.Ο.Κ. και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνον από καιρό έχει σταδιακά περιορίσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και των υπολοίπων χωρών-μελών, αλλά και συστηματικά ακυρώνει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας προς όφελος των κατευθύνσεων, τόσο των ισχυρών οικονομικά χωρών με προεξάρχουσα τη Γερμανία,  όσο και της Γραφειοκρατίας των Βρυξελλών. Με την επιβολή των Μνημονίων, έπεσαν οι μάσκες και οι ελληνικές κυβερνήσεις  έχουν ανοιχτά τεθεί υπό επιτροπεία, χωρίς τη δυνατότητα να έχουν δική τους πολιτική στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν το λαό και ιδίως να αντισταθούν στη μνημονιακή πολιτική που καταστρέφει τη χώρα, ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, διαλύει τον κοινωνικό ιστό και έχει εξαθλιώσει από το 2010 και εξής ευρύτατα στρώματα του ελληνικού λαού, οδηγώντας μερικά από αυτά σε καθεστώς «ακραίας φτώχειας».

2.      Κατά συνέπεια, η κυρίαρχη προτεραιότητα στις σημερινές  συνθήκες πρέπει να είναι η αντίσταση στη μνημονιακή πολιτική και η συγκρότηση πανεθνικού πατριωτικού και δημοκρατικού μετώπου για την ανατροπή της. Με τη χώρα να έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο των επικυρίαρχων Δανειστών, μικρή σημασία έχουν οι αλλαγές στο Σύνταγμα, το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει αθετηθεί συστηματικά και προκλητικά για την εφαρμογή της ακραίως νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων. Τούτο προϋποθέτει την αμφισβήτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη χάραξη στρατηγικής αποδέσμευσης από αυτήν και την Ευρωζώνη και την αντικατάστασή της από άλλης  μορφής πανευρωπαϊκή συνεργασία.    

3.      Με αυτά τα δεδομένα, τόσο η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την απλή αναλογική, όσο και η πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση αποτελούν κινήσεις που εξ αντικειμένου αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό από την μία και κυρίαρχη προτεραιότητα,  που θα έπρεπε να είναι η πλήρης αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και του Κράτους Δικαίου. Παράλληλα, οι πρωτοβουλίες αυτές φαίνεται πως στοχεύουν να καλύψουν το κενό που έχει  de facto προκύψει, σε επίπεδο εξαγγελιών και προοπτικής των νεομνημονιακών δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κυβερνούν.

4.      Εξάλλου, κάθε αλλαγή, έστω και θετική, ακυρώνεται από την κομματοκρατία και τη συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος, που λυμαίνεται τον κρατικό μηχανισμό σαν λάφυρο πολέμου και φέρει την κύρια ευθύνη για την χρεωκοπία της χώρας.  

5.      Όσον αφορά τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, υπενθυμίζουμε την εκφρασμένη αντίθεση του πρόσφατου Η’ Συνεδρίου του Κινήματος σε οποιαδήποτε αλλαγή του ισχύοντος Συντάγματος καθώς και σε οποιασδήποτε μορφής απόπειρα αποξένωσης του ελληνικού λαού από την ορθόδοξη παράδοσή του. Το πλέγμα των σχετικών συνταγματικών διατάξεων οι οποίες ισχύουν, είναι απόλυτα συμβατό με την Αρχή της Ισότητας, η οποία μπορεί και πρέπει να τύχει εφαρμογής για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα με το τι πιστεύουν και αν πιστεύουν.  

6.      Ιδίως η ψήφιση όλων των Συνταγμάτων από τον καιρό της Επανάστασης του 1821 στο όνομα της Αγίας Τριάδας, δεν αποτελεί εκδήλωση εύνοιας υπέρ της επικρατούσας θρησκείας, αλλά κάλεσμα εξέγερσης και αγώνα για την ελευθερία του σύγχρονου ελληνισμού, που αφορά όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πεποιθήσεων. Παράλληλα, η ψήφιση του Συντάγματος στο όνομα της Αγίας Τριάδας αποτελεί δέσμευση υψηλού συμβολισμού, ότι οι διατάξεις του πρέπει αστασίαστα να είναι συμβατές με όλες εκείνες τις αξίες του Ευαγγελίου και της Ορθόδοξης Παράδοσης για ισότητα, δικαιοσύνη, προστασία των αδύναμων συμπολιτών και σεβασμό στην ελευθερία και στην αξία του ανθρωπίνου προσώπου, οι οποίες έχουν καταστεί, σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο, πανανθρώπινες και αδιάσπαστο μέρος του σύγχρονου πολιτικού πολιτισμού. Οι παραπάνω συμβολισμοί είναι προφανώς ενοχλητικοί στους ξένους επικυρίαρχους και στα ενεργούμενά τους.   

7.      Οι παραπάνω εκτιμήσεις δεν σημαίνουν ότι δεν επιδέχεται βελτιώσεις και αλλαγές το ισχύον Σύνταγμα. Όμως, η σημερινή κακοδαιμονία του ελληνικού λαού δεν οφείλεται στις ατέλειες του Συντάγματος, ούτε πρόκειται να αντιμετωπισθεί με την αναθεώρησή του. 

Από το Γραφείο Τύπου της Χ.Δ.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1583
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2424673
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.