Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow Για την επίσκεψη Ομπάμα

Για την επίσκεψη Ομπάμα

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016
obama-evzones.jpg

Το Γραφείο Τύπου της Χριστιανικής Δημοκρατίας την 16/11/2016 εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επίσκεψη Ομπάμα:

1. Η Χ.Δ. καταγγέλλει την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα. Μια επίσκεψη-κορύφωση των ψευδαισθήσεων που καλλιέργησε η πλευρά των ΗΠΑ, ότι δήθεν θα στήριζε την Ελλάδα απέναντι στην επιβολή της μνημονιακής πολιτικής από τους Δανειστές. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ δεν έκαναν άλλο, από το να συνιστούν στην ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τον δρόμο των «μεταρρυθμίσεων» και της Ευρωζώνης, που όμως στην πράξη ταυτιζόταν με την εφαρμογή του καταστρεπτικού «προγράμματος» που επέβαλαν οι Δανειστές.

2. Ο ίδιος ο -απερχόμενος πλέον- Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όχι μόνο διέψευσε ένα πολύ μεγάλο μέρος από τις προσδοκίες όσων τον εξέλεξαν το 2008 και το 2012, αλλά και συνέχισε την ιμπεριαλιστική επιθετική πολιτική των ΗΠΑ, ανοίγοντας το δρόμο στο « ισλαμικό κράτος» και σπρώχνοντας τους μουσουλμανικούς λαούς στον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Όσον αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία, κυρίως δια του διορισμού της Χίλλαρυ Κλίντον στο νευραλγικό Υπουργείο Εξωτερικών και μέσω αυτής, άνοιξε τελικά και το δρόμο για την επιστροφή σε καθεστώς ψυχρού πολέμου, θέτοντας σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη.

3. Ο κίνδυνος παραμένει, παρά το γεγονός ότι είναι πλέον μεταβατικός Πρόεδρος, η επίσκεψή του να συνοδευτεί από πιέσεις για «κλείσιμο» σειράς εθνικών θεμάτων όπως το Κυπριακό σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο, τον καταστατικό χάρτη και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

4. Είναι αληθές ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα από την αρχές του 2015 έκανε μια σειρά από θετικές δηλώσεις για τις πολιτικές λιτότητας, για τις οποίες είχε δηλώσει σε συνέντευξη στο CNN: «...δεν μπορείς να πιέζεις χώρες που βρίσκονται εν μέσω βαθιάς ύφεσης. Σε κάποιο σημείο, θα πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική ανάπτυξης, ώστε να μπορέσουν να ξεπληρώσουν κάποιο από το χρέος τους και να εξαφανίσουν κάποια από τα ελλείμματά τους».
Όμως, οι δηλώσεις εκείνες, καθώς και άλλες παρόμοιες για την ελάφρυνση του Εθνικού Χρέους, δεν συνοδεύτηκαν από την έμπρακτη και σθεναρή στήριξη στα δίκαια των Ελλήνων που τόσο πολύ χρειάζονταν τότε και εφεξής, πέραν ίσως της αντίθεσης στην ακούσια έξωση από την Ευρωζώνη.

5. Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε ότι η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα με την ιδιότητα του Προέδρου των ΗΠΑ δεν προμηνύει κάτι θετικό για τον ελληνικό λαό και στηρίζουμε τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη.

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο!

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1583
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2424574
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.