Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠ. ΔΡΟΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ Β-Λ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠ. ΔΡΟΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ Β-Λ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Πέμπτη, 27 Ιούλιος 2017
Dikastiko Systima.jpg

Για την υπόθεση της Υποψήφιας Διδάκτορος του Παν. Αθηνών Ηριάννας Β-Λ, το Κίνημα της Χ.Δ. εξέδωσε την 26/07/17 την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η λεγόμενη «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, ευνοεί τις καταδίκες προσώπων σε ποινές πολύχρονης κάθειρξης, όχι με επίκεντρο αξιόποινες πράξεις που πρέπει να αποδειχθούν, αλλά με κριτήριο την ένταξη σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο ή τις διαπροσωπικές σχέσεις του κατηγορουμένου.

Έτσι, για παράδειγμα, ένα πρόσωπο το οποίο μπορεί να έχει φιλική σχέση με κάποιο μέλος του αναρχικού χώρου, τείνει συχνά να θεωρείται εκ προοιμίου ύποπτο ή υποβλεπόμενο, και σε κάθε περίπτωση τείνει να υφίσταται μια μεροληπτική μεταχείριση από τις Αρχές, στα πλαίσια ενός πνεύματος που μοιάζει όχι με απόδοση δικαιοσύνης και σωφρονισμό αλλά, αντιθέτως, με μια ιδιόμορφη βεντέτα και εμπαθή αντεκδίκηση. Επίσης σημειώνονται συχνά απαράδεκτες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των κρατουμένων ή κατηγορουμένων που ανήκουν σε τέτοιους χώρους.

Το ίδιο αυτό γενικό πλαίσιο φαίνεται πως έχει επαναληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν, ακόμη και σε πρόσωπα που ήταν άσχετα με «ακραίους» πολιτικούς χώρους (χαρακτηριστική η περίπτωση του φοιτητή Πολυτεχνικής ΑΠΘ Παναγιώτη Κ.-2008) και είχαν εσφαλμένα εξαρχής ενοχοποιηθεί και προφυλακιστεί.

Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να δούμε την περίπτωση της νεαρής Υποψήφιας Δρος Ηριάννας Β-Λ, η οποία έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε μερίδες πολιτών, λόγω της άδικης και μη-στοιχειοθετημένης κράτησης και καταδίκης, λόγω εικαζόμενης (και μη-αποδεδειγμένης από τα υπάρχοντα στοιχεία) συμμετοχής σε τρομοκρατικές δραστηριότητες και με αφορμή τη φιλική σχέση με πρόσωπο που ήταν παλαιότερα κατηγορούμενο ότι ανήκε στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και έχει πλέον τελεσίδικα αθωωθεί.

Στην προκειμένη, όπως και σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, έχουμε αναίτια σπίλωση και στιγματισμό προσώπου, αποστέρηση της ελευθερίας και ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, φαλκίδευση του τεκμηρίου αθωότητας, σε μια πρακτική όχι εξάντλησης αλλα κραυγαλέας υπέρβασης της αυστηρότητας του δικαστικού συστήματος. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που αμετανόητοι και προκλητικοί υπαίτιοι για μεγάλα και βεβαιωμένα αδικήματα προς την ελληνική κοινωνία και Πολιτεία αντιμετωπίζονται με την αρχή της εκ των προτέρων αμνήστευσης.

Ταυτόχρονα, θεωρούμε αυτονόητη την καταδίκη επεισοδίων στο περιθώριο διαμαρτυριών που καταλήγουν σε βανδαλισμούς και ζημίες δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, όπως έγινε στα πλαίσια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη μη αποφυλάκιση της Ηριάννας Β-Λ στην Αθήνα. Παρόμοιοι βανδαλισμοί έχουν στοιχίσει ανθρώπινες ζωές, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον εμπρησμό της «Μαρφίν» το Μάιο του 2011, οι δράστες του οποίου παραμένουν μέχρι σήμερα άγνωστοι και ατιμώρητοι. Τέτοιου είδους συμπεριφορές, εκτός του άδικου χαρακτήρα τους, υποσκάπτουν τον σωστό και δίκαιο σκοπό της κινητοποίησης, με αφορμή την οποία διαπράττονται.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1566
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2334992
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.