Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2018
Με αφορμή το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα για το Μακεδονικό, το Γραφείο Τύπου της ΧΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Με αφορμή την κινητικότητα και τις πιέσεις που ασκούνται διεθνώς για την άμεση επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ., η Κ.Ε. της Χ.Δ. που συγκλήθηκε στις 13 Ιανουαρίου, τόνιζε σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων ότι

1.1. «Όπως για όλους τους λαούς, έτσι και για το λαό της γειτονικής Π.Γ.Δ.Μ. σέβεται το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, το οποίο όμως δεν μπορεί να είναι ξεκομμένο από το συνολικό πλαίσιο και ενιαίο σύνολο των αρχών του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε.. 1.1. «Όπως για όλους τους λαούς, έτσι και για το λαό της γειτονικής Π.Γ.Δ.Μ. σέβεται το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, το οποίο όμως δεν μπορεί να είναι ξεκομμένο από το συνολικό πλαίσιο και ενιαίο σύνολο των αρχών του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε..

1.2. Κατά συνέπεια, εκφράζει την αντίθεσή της στον συνεχιζόμενο αλυτρωτισμό που τρέφει εις βάρος της χώρας μας η κυρίαρχη ιδεολογία στην Π.Γ.Δ.Μ., η οποία ακόμα και μέσω του Συντάγματος , του κρατικού μηχανισμού και του εκπαιδευτικού συστήματος, καλλιεργεί επεκτατικές βλέψεις εις βάρος της Ελλάδας. (…..)

1.3. Για τους παραπάνω λόγους, η ΧΔ είναι αντίθετη στην αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία», ή παράγωγό του. Σε κάθε περίπτωση, καμμία λύση για την ονομασία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αν τα Σκόπια δεν αποκηρύξουν ρητά τον αλυτρωτικό επεκτατισμό τους. Μέχρι στιγμής, όλες οι «συμβιβαστικές» λύσεις που έχουν προταθεί, απλώς δικαιώνουν την αντίληψη του σκοπιανού εθνικισμού ότι το σημερινό κράτος είναι ένα μόνο τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας, με την προσάρτηση των υπόλοιπων «αλύτρωτων» τμημάτων της θα βρει ην ιστορική του «δικαίωση».

1.4. Η Χ.Δ. καλεί την κυβέρνηση να πάψει να υποχωρεί στις πιέσεις των ισχυρών, Η.Π.Α., Ν.Α.Τ.Ο. και Ε.Ε., για την «επίλυση» του πιο πάνω θέματος εις βάρος της Ελλάδας. Πέρα από το θέμα της ονομασίας, να αναζητήσει λύση που θα αντιμετωπίζει συνολικά τον εις βάρος της χώρας μας αλυτρωτισμό που καλλιεργεί ο σκοπιανός εθνικισμός.»

2.Η Χριστιανική Δημοκρατία, με το παραπάνω σκεπτικό, το οποίο εκφράζει την πάγια θέση της, καλεί τα μέλη και τους φίλους της, εφόσον επιθυμούν, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στο Σύνταγμα, λαμβάνοντας υπόψη τον παλλαϊκό χαρακτήρα και σεβόμενη την υπερκομματική διάσταση της εκδήλωσης, στο πνεύμα της αγνής φιλοπατρίας και της υπεράσπισης ενός ιδιαίτερα βαρυσήμαντου ιστορικού και εθνικού μας δικαίου. Καλούμε τους διοργανωτές – των οποίων οι απόψεις δεν ταυτίζονται κατ’ ανάγκη πάντοτε με τις δικές μας προσεγγίσεις- και όσους συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο να διασφαλίσουν τον υπερκομματικό χαρακτήρα της εκδήλωσης και να απέχουν από εθνικιστικές εξάρσεις που εντείνουν μίση και εχθρότητες ανάμεσα στους δύο λαούς και ανατροφοδοτούν τον εθνικισμό της άλλης πλευράς.

Η Χ.Δ. πάντοτε τάσσεται υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών, στα πλαίσια του αμοιβαίου αλληλοσεβασμού και του σεβασμού των αρχών του διεθνούς Δικαίου.

ΑΘΗΝΑ 2.2.2018

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1596
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2508966
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.