Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow H Χ.Δ. για τα στοιχεία της Eurostat για το β' τρίμηνο του 2016

H Χ.Δ. για τα στοιχεία της Eurostat για το β' τρίμηνο του 2016

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2016
Αναιμική η ανάπτυξη στις χώρες της Ευρωζώνης το β’ τρίμηνο του έτους

Το Γραφείο Τύπου της Χ.Δ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat για το β' τρίμηνο του 2016:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που πρόσφατα δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία(Eurostat) για τα μακροοικονομικά μεγέθη του β’ τριμήνου του τρέχοντος έτους, η ανάπτυξη(αύξηση Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος-ΑΕΠ) στις χώρες της Ευρωζώνης ανήλθε κατά μέσο όρο, μετά από όλη την παγκόσμια οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών, μόλις στο 0,3%. Είναι εύγλωττο το γεγονός ότι ανάμεσα στις 5 ευρωπαϊκές χώρες που παρουσίασαν την υψηλότερη ανάπτυξη, μόνο μία, η Σλοβακία, είναι –νέο- μέλος της Ευρωζώνης, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις χώρες, Ρουμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία, δεν είναι μέλη της ζώνης του Ευρώ, αλλά έχουν το δικό τους νόμισμα και επομένως τη δική τους νομισματική πολιτική.

Η Ευρωζώνη εξαρχής υπήρξε ένα προϊόν τεράστιων «πλανών» όσον αφορά τις οικονομικές πολιτικές που ακολουθούσε: το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με τις απαιτήσεις για τα βραχυπρόθεσμα δημοσιονομικά ελλείμματα κάθε έτους και το ύψος του Κρατικού Χρέους, υποχρέωνε τις χώρες σε υφεσιακά μέτρα, μείωση των Δημοσίων Επενδύσεων και δαπανών και συνακόλουθη αύξηση των κοινωνικοικονομικών ανισοτήτων, οι οποίες είναι στο υψηλότερο σημείο από την δεκαετία του 1970 και έπειτα, σύμφωνα με την δημοσιευμένη έρευνα του νομπελίστα οικονομολόγου Τζόσεφ Στίγκλιτς.

Η δεύτερη συνθήκη υπήρξε ο ολέθριος γερμανικός ηγεμονισμός, που επέβαλε εξουθενωτικά προγράμματα μονομερούς λιτότητας και «σοσιαλισμού για τους πλουσίους» στις χώρες της ευρωζώνης. Η Γερμανία απολάμβανε εν τω μεταξύ ένα υπέρσκληρο νόμισμα, κατάλληλο για την κορυφαία παγκόσμια εξαγωγική της δραστηριότητα, αλλά και την χαμηλότερη ανεργία σε όλη την ευρωζώνη(4,5%), ενώ η Ελλάδα κινείται ακόμη σε εξαπλάσια επίπεδα(23,5-24%), με την Ευρωζώνη να βρίσκεται στο (επίσης εξαιρετικά υψηλό) 10,2%.
Ο ηγεμονισμός αυτός εκδηλώθηκε πολύτροπα, όπως αντίστοιχα και για τις ΗΠΑ, σε επιλεκτική εφαρμογή των όρων του παγκοσμιοποιημένου εμπορίου, ανάλογα προς τα γερμανικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, με ταυτόχρονη αποτροπή των αδύνατων χωρών να εφαρμόσουν στοιχειώδη προστατευτισμό απέναντι στις δικές τους παραγωγικές μονάδες.

Οι λαοί και τα έθνη της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. πρέπει, όσο τα κράτη τους θα παραμένουν μέλη της E.E., να ενισχύσουν την θέλησή τους και να κινητοποιηθούν εναντίον της ιδιότυπης γερμανικής «υπαγόρευσης πολιτικής» που ακόμη και ενάντια στις βουλήσεις των κυρίαρχων εθνών αναίσχυντα συνεχίζει να επιβάλλεται εν είδει «βελούδινης δικτατορίας».

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο!

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1596
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2509193
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.