Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow Η ΧΔ για την οριστική δικαίωση του Κύπριου φοιτητή

Η ΧΔ για την οριστική δικαίωση του Κύπριου φοιτητή

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2016
ΥΠΟΘΕΣΗ-ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ.jpgΜε αφορμή την οριστική επικύρωση της δικαίωσης και επιδίκασης ευμεγέθους αποζημίωσης στον Αυγουστίνο Δημητρίου λόγω της λεγόμενης "υπόθεσης-ζαρντινιέρα", η ΧΔ εξέδωσε την 11/02 την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 331/2016 απόφασή του επικύρωσε την εφετειακή απόφαση που επιδίκασε στον Κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου ως αποζημίωση για ηθική βλάβη το ποσό των 300.000 ευρώ επειδή στις 17 Νοεμβρίου 2006 χτυπήθηκε σχεδόν μέχρι θανάτου σε δημόσιο χώρο από αστυνομικούς με πολιτικά στη Θεσσαλονίκη. Το ύψος της αποζημίωσης αποτελεί αναγνώριση εκ μέρους του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας του μεγέθους της βλάβης που προκάλεσαν τα αστυνομικά όργανα.

Η υπόθεση αυτή ονομάστηκε «υπόθεση ζαρντινιέρας», διότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας της εποχής, ο κ. Δημητρίου δεν χτυπήθηκε από αστυφύλακες, αλλά στην προσπάθειά του να διαφύγει "έπεσε αρχικά σε σταθμευμένο μοτοποδήλατο και στη συνέχεια σε ζαρντινιέρα που υπήρχε στο σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί".
Το οπτικογραφημένο υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 19/11/2006 πρόδωσε την επαίσχυντη χάλκευση και την επονείδιστη στρέβλωση σε βαθμό αντιστροφής της πραγματικότητας.

Αυτό δεν έθεσε όμως προσκόμματα στο Ελληνικό Δημόσιο, που -αμετανόητο-ταλαιπώρησε τὸν κ. Δημητρίου καὶ προσέβαλε επανειλημμένα την αρχική απόφαση με το ίδιο σκεπτικό, μέχρι αυτή να επικυρωθεί από το ΣτΕ, εννέα χρόνια και δύο μήνες μετά το γεγονός, που αχρήστεψε ένα νεότατο άνθρωπο σε βαθμό που να ζει έκτοτε ως η σκιά του πρότερου εαυτού του.

Ο άγιος Ισίδωρος Πηλουσιώτης, ένας από τους λογιότερους και ασκητικότερους Πατέρες, συμβούλεψε πριν δεκαέξη περίπου αιώνες κάποιο σωφρονιστικό όργανο της τάξης:
«Εάν υποχωρήσεις στον θυμό, θα σβήσεις οπωσδήποτε τη δόξα σου, και θα αποκομίσεις τη φήμη θηριωδίας. Γιατί το να συγχωρείς εκείνους που αμαρτάνουν είναι πράξη θεϊκή, ενώ το να τιμωρείς αμέσως και απαραίτητα είναι κάτι που ταιριάζει στα θηρία και στα φίδια. Ποιος, όμως, αφήνοντας τη μίμηση του Θεού, θα θελήσει να εξομοιωθεί με εκείνα που σύρονται στη γη; Κανένας, εκτός βέβαια, εάν περιφρονήσει και τον φόβο του Θεού και τη δόξα των ανθρώπων». (Επιστολή ΙΕ’- απόσπασμα)
Σύμφωνα με την Πατερική παράδοσή μας, «ίδιον [καλής] αρχής το ελεείν», και επομένως ίδιον της κακής, τυραννικής αρχής το ανελέητο. Τα εν λόγω όργανα της εξουσίας όμως υπερέβησαν ακόμη και το ανελέητον της τυραννικής αρχής, οικειοθελώς «αρξάμενα χειρών αδίκων» έναντι αθώου.

Η ελληνική αστυνομία επιτελεί ένα σοβαρότατο λειτούργημα: οφείλει λοιπόν να λειτουργεί καθολικώς και αυστηρά σε πλαίσια απόλυτου σεβασμού των έννομων αγαθών, πολλώ δε μάλλον της υπόστασης του ανθρώπου και του πολίτη, η ύπαρξη του οποίου, ως ύψιστο δημιούργημα του Τριαδικού Θεού, αξίζει σύμφωνα με το λόγο του Χριστού περισσότερο από όλα τα αγαθά αυτού του κόσμου αθροισμένα.

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο!

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1475
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 1808437
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.