Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow Η Χ.Δ. για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών

Η Χ.Δ. για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2016
Trump-Victory Speech.jpg

Το Γραφείο Τύπου του κινήματος της Χριστιανικής Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση κατά την 11/11/2016 αναφορικά προς τις αμερικανικές εκλογές:

1.Τα ξημερώματα της 9ης Νοεμβρίου είδαν μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές ανατροπές στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας που επισυνέβησαν σε χώρα του λεγόμενου δυτικού κόσμου. Ο Ντόναλντ Τραμπ, ένας λαϊκιστής πολύ-εκατομμυριούχος που έλαβε το χρίσμα του κόμματός του ενάντια στο ίδιο το κατεστημένο του, αντιπαθής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στους ολετήρες χρηματιστές της Ουώλ Στρητ και σε άλλες παρόμοιες καθεστωτικές δυνάμεις, εξελέγη Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών με χαρακτηριστική άνεση, εφόσον εξασφάλισε 279 εκλέκτορες σε σχέση με τους μόλις 228 της Χίλλαρυ Κλίντον.

2.Μια εξαιρετικά εύστοχη εξήγηση της συντριπτικής νίκης του Τραμπ έδωσε ο παρ’ ολίγο υποψήφιος πρόεδρος εκ μέρους των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς: «Ο Ντόναλντ Τραμπ διαχειρίστηκε το θυμό μιας παρακμάζουσας μεσαίας τάξης που έχει σιχαθεί τα κατεστημένα οικονομικά, τις κατεστημένες πολιτικές, και τα κατεστημένα Μέσα. Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από το να εργάζονται μακρές ώρες για μικρότερους μισθούς, απ’το να βλέπουν αξιοπρεπώς αμειβόμενες δουλειές να πηγαίνουν στην Κίνα και άλλες χαμηλόμισθες χώρες, από τους δισεκατομμυριούχους που δεν πληρώνουν κανένα φόρο εισοδήματος της περιφερειακής κυβέρνησης και από το να μην μπορούν να πληρώσουν μια πανεπιστημιακή εκπαίδευση για τα παιδιά τους- όλα αυτά όσο οι πολύ πλούσιοι γίνονται ακόμη κατά πολύ πλουσιότεροι».

3.Το κατεστημένο του Δημοκρατικού Κόμματος, υπονόμευσε στις προκριματικές εκλογές την αντικαθεστωτική υποψηφιότητα του Σάντερς, ο οποίος εξέφραζε τη λαϊκή οργή σε βάση πολύ πιο υγιή απ’ ο,τι ο Τράμπ και θα είχε άνετα επικρατήσει αν είχε επιλεγεί ως υποψήφιος.

4.Πίστεψαν ότι η υποψηφιότητα Τράμπ θα λειτουργούσε ως «φόβητρο» για να επιβληθεί η Χίλλαρυ Κλίντον ως το μικρότερο κακό. Η επλογή αυτή αποδείχτηκε τελείως καταστροφική με την αθέμιτη προβολή και την με κάθε μέσο, όπως απέδειξαν πρόσφατα τα Wikileaks, προώθηση της κατίσχυσης μιας πολιτικού με μεγάλο ιστορικό διαφθοράς, με πανίσχυρους λομπίστες ως χρηματοδότες(τα περίφημα Super-PACs), με συμμετοχή σε επεκτατικούς πολέμους όπως του Ιράκ που εξέθρεψαν τη μήνι του ISIS και άλλων δυνάμεων του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Η διακυβέρνηση του συζύγου και πολιτικού συνεταίρου της Μπιλ Κλίντον εξέφρασε τους πιο επιθετικούς και φιλοπόλεμους ιμπεριαλιστικούς κύκλους των Η.Π.Α. όπως έδειξαν οι επεμβάσεις στα Βαλκάνια, με αποκορύφωμα τους βομβαρδισμούς της Σερβίας. Σήμερα, η επιθετικότητα αυτή, που θα εντεινόταν με εκλογή της Κλίντον, κατευθύνεται εναντίον της Ρωσίας, θέτοντας σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη.

5.Ο Τραμπ, παρά τις τείνουσες στον εθνοφυλετισμό, τις διακρίσεις φύλου, την εναντίωση στην οικολογική συνείδηση και άλλες παρόμοιες απόψεις που εξέφρασε, καθώς και τον σχεδιασμό του να καταργήσει και αντικαταστήσει κάποια από τα θετικά σημεία της διακυβέρνησης Ομπάμα όπως το σύστημα μερικής κοινωνικής ασφάλισης Obamacare, εξέφρασε την οργή αυτών των ανθρώπων με τρόπο πολύ πιο λαοφιλή από την Κλίντον. Η τελευταία ήταν η περισσότερο αντιδημοφιλής υποψήφια, αν και γυναίκα, του Δημοκρατικού κόμματος μέσα στην ιστορία του. Επίσης, ο Τραμπ φάνηκε λιγότερο φιλοπόλεμος και ανοιχτός σε συνδιαλλαγή με τη Ρωσία, υποσχέθηκε ανάσχεση της οικονομικής παγκοσμιοποίησης με απόσυρση από τις ολέθριες για τη μεσαία τάξη των ΉΠΑ εμπορικές συμφωνίες TPP και NAFTA και εφαρμογή προστατευτικών πολιτικών προς όφελος της εγχώριας εργατικής τάξης. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να κερδίσει με τρόπο που πραγματικά εξέπληξε αβέβαιας έκβασης Πολιτείες όπως τη Φλόριντα, το Οχάιο, την Βόρεια Καρολίνα, ακόμη και το Ουισκόνσιν.

6. Η νίκη Τραμπ δείχνει ότι τα έθνη και οι λαοί του πλανήτη αρχίζουν να μην είναι πλέον διατεθειμένα να αποδεχθούν την απηνή κεφαλαιοκρατική καταδυνάστευση από κάποιους υπερπλούσιους, ολιγάρχες, γκλομπαλιστές και ελίτ, οι οποίες, με την ιταμότητα που τους διακρίνει, έχουν ρυθμίσει το κοινωνικοοικονομικό σύστημα, ώστε να εξυπηρετεί το τεράστιο και πρωτοφανές μετά τον Β’ Π.Π. εύρος της αρπαγής του κοινού πλούτου εκ μέρους τους, και να διατηρεί τους πολλούς υπό το καθεστώς του «φοβερού θηρίου της φτώχειας», όπως θα έλεγε και ο μεγάλος λογοτέχνης και αγιογράφος Φώτης Κόντογλου. Αυτός λοιπόν ο από μακρού χρόνου ακήρυχτος πόλεμος των πλουτοκρατικών τάξεων φαίνεται ότι αρχίζει να βρίσκει πλέον «τοίχο». Το αν αυτή η αντίσταση θα λάβει χαρακτηριστικά της «μακρόχρονης και ανθρωπιστικής», κατά τον άγ. Νικόλαο Αχρίδος, «χριστιανικής επανάστασης» ή άλλα, απάνθρωπα και αποκρουστικά, μέλλεται να το δούμε και θα πρέπει να το κάνουμε αντικείμενο προσευχής και εργασίας.

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο!

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1510
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2038348
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.