Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow Η Χριστιανική Δημοκρατία για την 98η τραγική επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Η Χριστιανική Δημοκρατία για την 98η τραγική επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 19 Μάιος 2017
pontian.jpg

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο των 98 ετών της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, το Κίνημα της ΧΔ κάνει τις ακόλουθες επισημάνσεις:

1)19 Μαΐου 2017 σήμερα και ήδη έχουμε την παρέλευση μιας σχεδόν εκατονταετίας από την έναρξη της δεύτερης και πιο συστηματικής και απηνούς φάσης, μετά το πέρας του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, της σφαγής των Ελληνοποντιακών Πληθυσμών από τον εκσυγχρονιστή και εθνικιστή πατέρα του νεο-τουρκικού έθνους Κεμάλ Ατατούρκ.

2)Η γενοκτονικού χαρακτήρα και συλλογική αυτή σφαγή, που διεκπεραιώθηκε το διάστημα 1914-1923 και περιλάμβανε θανατώσεις, απαγχονισμούς, βίαιους εκτοπισμούς, πορείες θανάτου σε ερήμους κ.λπ., είχε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα (τουλάχιστον 350 χιλιάδες) υπήρξε πολύ συγγενική με αυτή των Αρμενίων. Η εθνοκάθαρση αυτή και μαζική σφαγή πραγματοποιήθηκε από τους Τούρκους εθνικιστές, που επιθυμούσαν τη μετάβαση από ένα παλαιό, οθωμανικό σουλτανικό, σε ένα νέο καθεστώς με εθνική ομοιογένεια. Στα πλαίσια αυτά ανέτρεψαν και τον τελευταίο Σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ.

3)Ως Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας, θεωρούμε ότι η ιστορική μνήμη, ανόθευτη από εκατέρωθεν τυχόν νοθεύσεις, διογκώσεις, αμβλύνσεις και φανατισμούς, είναι τελείως απαραίτητη και πρέπει να τηρηθεί ως κόρη οφθαλμού και έτσι να κληροδοτηθεί σε όλες τις νεότερες (αλλά και τις υπάρχουσες, που αγνοούν την Ιστορία) γενιές. Ο Μέγας Φώτιος έχει ειδικά μιλήσει στις Επιστολές του για την μεγάλη αξία της ιστορικής μελέτης και μνήμης για την τρέχουσα πορεία του κάθε ανθρώπου και ειδικά των εχόντων εξουσία. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει αυτή η ιστορική μνήμη να συνοδευθεί από μνησικακία, αλλά από ανεξικακία και αμνησικακία: Η φρόνηση και η σοφία να συνδυαστεί με την συγχώρηση.

4)Αποτιμώντας περαιτέρω τα ιστορικά γεγονότα, είναι χαρακτηριστικό ότι η Αρμενική Γενοκτονία που προηγήθηκε χρονικά στη μεγαλύτερή της έκταση (1908-1918) είχε ξεκινήσει σε πολύ μικρό βαθμό από τον τελευταίο Σουλτάνο Αβδούλ Χαμίτ, ο οποίος όμως για τα γεγονότα αυτά είχε αποκληθεί από τους ομοθρήσκους του ισλαμιστές «Κόκκινος» (κατά το βιβλικό «ανήρ αιμάτων») και «καταραμένος». Ο επικεφαλής, αντιθέτως, των σφαγών αυτών Κεμάλ, δεν υπήρξε ισλαμιστής, αλλά ήταν εναντίον του Ισλάμ, δυτικοτραφής, εκσυγχρονιστής και κοσμικιστής.

5)Ένα μάθημα το οποίο πρέπει να αντληθεί από τα παραπάνω είναι ότι μπορεί να είναι ακριβώς η άρνηση μιας (όχι αληθούς, καθ’ημάς τους Χριστιανούς) θρησκευτικής παραδοχής, πεποίθησης και παράδοσης η οποία να πυροδοτήσει την ακραία βία, την ανήθικη συμπεριφορά ακόμη και εν πολέμω, τη σαδιστική μεταχείριση ακόμη και τελείως ανήμπορων και ακίνδυνων ανθρώπων. Είναι σαφές ότι αυτού του τύπου η μηδενιστική προσέγγιση κλιμακώθηκε και κορυφώθηκε στα πλαίσια των φασιστικών κινημάτων και ειδικά του ναζισμού, που θεμελιώθηκε σε ένα εμφανέστατο «πρακτικό υλισμό» (π. Σεραφείμ Ρόουζ).

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1596
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2508858
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.