Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΥΠΡΙΑΚΟ» Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το Γραφείο Τύπου του Κινήματος της Χριστιανικής Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, ενόψει της πενταμερούς συνδιάσκεψης που έχει προαναγγελθεί για το Κυπριακό:

1.Το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας θεωρεί εσφαλμένη τη σπουδή με την οποία η ελληνική πλευρά προσέρχεται στην προαναγγελθείσα πενταμερή συνδιάσκεψη για τη «λύση» του Κυπριακού ζητήματος, όπου για άλλη μία φορά επιχειρείται η αντικατάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας με ένα εκτρωματικό καθεστώς τύπου σχεδίου Ανάν, το οποίο πανηγυρικά έχει απορρίψει με Δημοψήφισμα και με συντριπτική πλειοψηφία ο κυπριακός ελληνισμός.
Για άλλη μια φορά επιχειρείται παράβαση θεμελιωδών αρχών του διεθνούς Δικαίου εις βάρος του κυπριακού ελληνισμού, με τη νομιμοποίηση των τετελεσμένων που προκάλεσε η τουρκική εισβολή και κατοχή το 1974 και ο εποικισμός που ακολούθησε.

2.Η ελληνική πλευρά, εισπράττει τις συνέπειες της «λύσης» της διζωνικής ομοσπονδίας που δέχτηκε το 1977, προσδοκώντας ότι θα εξασφάλιζε ενιαίο κράτος. Με τις συνεχείς υποχωρήσεις, φτάσαμε στο σημείο η «λύση» να οδηγεί, με τη δική μας υπογραφή στην διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην νομιμοποίηση του ψευδοκράτους του Αττίλα, που μόνο η Τουρκία το θεωρεί κράτος και στην αντικατάστασή της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι μέλος του Ο.Η.Ε. και της Ε.Ε., από ένα μόρφωμα, το οποίο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, αφού η τουρκική μειοψηφία του πληθυσμού εξοπλίζεται με το δικαίωμα αρνησικυρίας. Με τον τρόπο αυτό, θα οδηγηθούμε στη νομιμοποίηση της διχοτόμησης του νησιού και στη μετατροπή του σε προτεκτοράτο της Τουρκίας.

3.Το Κυπριακό ζήτημα είναι αποκλειστικά θέμα εισβολής, κατοχής και εποικισμού και μοναδική προϋπόθεση για τη λύση του είναι η πλήρης άρση των αποτελεσμάτων της εισβολής του 1974, με την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων και την αποκατάσταση της πλήρους κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ολόκληρη τη Μεγαλόνησο, περιλαμβανομένων και των Βρετανικών βάσεων, το καθεστώς των οποίων αποτελεί κραυγαλέα προέκταση της αποικιοκρατίας.

4. Μόνο με την αποκατάσταση της πλήρους κυριαρχίας και λειτουργίας των θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορεί να προκύψει η κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών της Κύπρου στη βάση της αρχής της Ισότητας.

5.Τασσόμαστε υπέρ της διασφάλισης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της τουρκοκυπριακής. Όμως, η χορήγηση προνομίων σε μία μειονότητα εις βάρος της πλειονότητας των πολιτών μιας χώρας, συνιστά παράβαση της αρχής της Ισότητας και οπισθοδρόμηση του διεθνούς δικαίου. Διότι η προτεινόμενη «λύση» για την Κύπρο παραπέμπει σε καθεστώς τύπου «απάρτχαϊντ» Νότιας Αφρικής, όπου η μειοψηφία των πολιτών απολάμβανε προνομιακή μεταχείριση σε εθνοφυλετική βάση. Για το λόγο αυτό είναι απαράδεκτη για μας οποιαδήποτε λύση τύπου σχεδίου Ανάν, που δεν στηρίζεται στην αρχή της ισότητας των πολιτών, ανεξάρτητα από εθνικότητα.

6.Καλούμε τις κυβερνήσεις της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας, να μην υποκύψουν στις πιέσεις της απερχόμενης διοίκησης των ΗΠΑ, να απεμπλακούν από την παγίδα της «διζωνικής ομοσπονδίας» ως βάσης για τη λύση του Κυπριακού και να θέσουν στους διεθνείς οργανισμούς εκ νέου το Κυπριακό ως ζήτημα εισβολής , κατοχής και εποικισμού.

Από το Γραφείο Τύπου

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1583
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2424761
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.