Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow ΜΙΑ ΠOΛΥΣΗΜΑΝΤΗ ΑΝΑΚOIΝΩΣΗ ΤOY ΙΝΚΑ: Όχι στην «κάρτα του πολίτη»

ΜΙΑ ΠOΛΥΣΗΜΑΝΤΗ ΑΝΑΚOIΝΩΣΗ ΤOY ΙΝΚΑ: Όχι στην «κάρτα του πολίτη»

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010

IDcard2ENA ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ 2010  ΓΙΑ ΤΗΝ  "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η Κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το Κράτος:
1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Tαυτότητα με την «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Kάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Aγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.


Aυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κ.λπ.
Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη».
Aναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το Κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Eννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές) και βέβαια οι χάκερς.
Eίναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. Φυτίλια συννεφάκια.
2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί χαφιές του καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της E.E.
Tη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Eίναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ ­με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει­ θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη - καταναλωτή: Oι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή, η υγεία του κ.λπ.
Mε αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Tραπεζικό Aπόρρητο, το Iατρικό Aπόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (AMKA, AΦM, κ.λπ.) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.
Tο INKA δηλώνει κάθετα ότι δε θα δεχτεί το Mεγάλο Aδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη - καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.
Kαλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
Tο INKA θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Eλληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Aνθρώπου.
Oι Έλληνες πολίτες υπομένουν ακόμα την κατευθυνόμενη φτώχεια. Αλλά όχι την υποβάθμισή τους σε τρόφιμους στρατοπέδου.
YΓ: Tο Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα.
Tο INKA έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Tα επιχειρήματα αυτά είναι «κουκούλες» προσχήματα.

* Το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) έχει Ανοικτή Γραμμή: 11711 email: inka-http:www.inka.gr.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1475
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 1813664
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.