Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2016
oxi2.jpgΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΧΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

"Ο εθνικισμός είναι ένας πολυθεϊσμός που δε δεχεται να συμβιβαστεί με το μονοθεϊσμό. Αυτή η πορεία της ειδωλοποιήσεως παίρνει πραγματικά τραγικές μορφές στη Γερμανία, που δε θέλει πια να είναι ένα χριστιανικό έθνος. Στη θέση του σταυρού ύψωσε τη swastika και απαιτεί από τους Χριστιανούς να αποκηρύξουν τις βασικές αρχές της πίσεως και της ευαγγελικής ηθικής."

(Νικολάι Μπερντιάγεφ "Το πεπρωμένο του ανθρώπου στο σύγχρονο κόσμο")
(αναφορικά με την κατάσταση στη ναζιστική Γερμανία)


"Εθνικισμός αημαίνει θεοποίηση της πατρίδας και του κράτους...Με τον εθνικισμό η πατρίδα γίνεται σκοπός, αντικείμενο λατρείας, παίρνοντας τη θέση του Θεού. Οι Χριστιανοί πρέπει να ξέρουν πως ο εθνικισμός είναι επικίνδυνη μορφή ειδωλολατρείας, όργανο του διαβόλου και άρνηση της φιλοπατρίας των άλλων".

(Νίκος Ψαρουδακης, "Η Χριστιανική Επανάσταση".)

Η απρόκλητη ιταλική επίθεση της 28ης Οκτωβρίου 1940 ήταν εκδήλωση και αποτέλεσμα της φασιστικής ιδεολογίας. Παρά το γεγονός ότι το μεταξικό καθεστώς ήταν απομίμηση των φαιστικών καθεστώτων, ο ελληνικός λαός ουδέποτε είχε αποδεχθεί τη φασιστική ιδεολογία και βρήκε την ευκαιρία να εκδηλώσει τα αντιφασιστικά του αισθηματα.

Το ΟΧΙ στο φασισμό ήταν παλλαϊκό, παρά το γεγονός ότι τότε φαινόταν ότι ο Άξονας θα κυριαρχούσε. Και κατά τη διάρκεια της Κατοχής, το φρόνημα του ελληνικού λαού παρέμενε αδούλωτο. Παρά την οικονομική κρίση που είχε προηγηθεί και την απίστευτη εξαθλίωση και δυστυχία που έφερε η Κατοχή, η φασιστική ιδεολογία δεν βρήκε ανταπόκριση στον ελληνικό λαό. Το γεγονός αυτό συνδέεται άμεσα με τον ισχυρό σύνδεσμο που είχε τότε ο λαός μας με τη ορθδόδοξη παράδοσή του, με βάση την οποία η αγάπη στην πατρίδα είναι έκφραση της αγάπης προς τον πλησίον.

Το ασύμβατο Ορθοδοξίας και Φασισμού εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός τον Μάρτιο του 1943, καταγγέλλοντας την εκτόπιση των Ελλήνων Εβραίων στα στρατόπεδα εξόντωσης: "Στην εθνική μας συνείδηση, όλα τα παιδιά της Μητέρας Ελλάδας αποτελούν μία αναπόσπαστη ενότητα: είναι ισότιμα μέλη του εθνικού σώματος, ανεξαρτήτως θρησκείας. Η αγία Ορθόδοξη θρησκεία μας δεν αναγνωρίζει ανώτερη ή κατώτερη ποιότητα με βάση τη φυλή ή τη θρησκεία και η θρησκεία μας αναφέρει πως "Δεν υπάρχει ούτε εβραίος ούτε έλληνας" και συνεπώς καταδικάζει κάθε απόπειρα διακρίσεων ή δημιουργίας φυλετικών ή θρησκευτικών διαφορων."

Σήμερα καλούμαστε να πούμε και πάλι "ΟΧΙ" σε μία νέου τύπου Κατοχή, αφού η εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να πάρει την παραμικρή σημαντική απόφαση χωρίς την έγκριση ξένων κέντρων και δυνάμεων.Η κατάσταση αυτή που έχει μετατρέψει τη χώρα σε προτεκτοράτο, είναι μη αποδεκτή για μας στο όνομα οποιουδήποτε "ρεαλισμού". Δυστυχώς, την ελευθερία και την ανεξαρτησία, που οι πρόγονοί μας πλήρωσαν τόσο ακριβά για να επιτύχουν, εμείς την πουλήσαμε φτηνά. Ο αγώνας για την ανάκτηση της θα είναι επίμονος και σκληρός, αλλά απαραίτητος, αφού με την ακολουθούμενη πολιτική η χώρα οδηγειται στην απαξίωση και στον αργό θάνατο. Καλούμαστε να πούμε το ΟΧΙ και στο νεοναζισμό, που σε πείσμα της ιστορικής μνήμης αυτού του τόπου, εξακολουθεί να επηρεάζει σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1583
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2424612
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.