Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow Η ΧΔ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Η ΧΔ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017
Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, το γραφείο τύπου της ΧΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Πενήντα χρόνια πέρασαν από την επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου του 1967. Κάποιοι αξιοποιούν το πέρασμα των χρόνων και την κρίση, προκειμένου να εξωραΐσουν το δικτατορικό καθεστώς των ετών 1967-1974 και να προβάλουν αντιδημοκρατικές απόψεις και προτάσεις.

Όμως, εμείς από μεριάς μας δεν ξεχνάμε και είμαστε εδώ για να θυμίσουμε τις ευθύνες της δικτατορίας, εντελώς ενδεικτικά, για: -Την κατάλυση των δημοκρατικών ελευθεριών, τις δολοφονίες, τα βασανιστήρια, τις εξορίες και διώξεις πολιτών λόγω των φρονημάτων τους.

-Την καταστροφή της Κύπρου, στην οποία οδήγησαν η συστηματική υπονόμευση του Προέδρου Μακαρίου, η απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας που είχε προωθήσει ο Γεώργιος Παπανδρέου για την αποτελεσματική άμυνα του νησιού, το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 κατά του Μακαρίου, που αποσυντόνισε την άμυνα και έδωσε αφορμή για την εισβολή του Αττίλα.

-Τον διχασμό στην Εκκλησία επί δεκαετίες και το σκανδαλισμό των πιστών που προκάλεσαν οι επεμβάσεις της παπαδοπουλικής 1ης περιόδου της δικτατορίας, με την απομάκρυνση του κανονικώς εκλεγμένου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και την επιβολή του εκλεκτού των ανακτόρων Ιερωνύμου Κοτσώνη, σε συνδυασμό με την αντικανονική υποκατάσταση της Ιεραρχίας από ολιγομελή «αριστίνδην Σύνοδο» με σύνθεση ελεγχόμενη από το δικτατορικό καθεστώς. Αντίστοιχα, η «ιωαννιδική» 2η δικτατορική περίοδος απαγόρευσε στους εν συνεχεία καθαιρεθέντες μητροπολίτες να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

-Τα σκάνδαλα της δικτατορίας, με κορυφαίο τη σκανδαλώδη εξαφάνιση χωρίς κανένα αποτέλεσμα τεράστιων για την εποχή ποσών που συγκεντρώθηκαν από τον έρανο για το «Τάμα του Έθνους». Η αυτοδιαφήμιση του δικτατορικού καθεστώτος ως προστάτη και προμάχου του Χριστιανισμού, ιδίως με το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», οδήγησε μεγάλο μέρος του Κλήρου και των χριστιανικών αδελφοτήτων να υποκύψουν στον πειρασμό να στηρίξουν το τυραννικό καθεστώς, κατά παρόμοιο τρόπο με τη στήριξη σχεδόν όλων των Ισπανών Καρδιναλίων στο φασιστικό καθεστώς του επίσης επικαλούμενου τις “παραδοσιακές αξίες» του Ρωμαιοκαθολικισμού Στρατηγού Φράνκο. Οι κεφαλές της Δικτατορίας αναδείχθηκαν έτσι Ηρακλείς της υποκρισίας και της εκτρωματικής διαστρέβλωσης των αυθεντικών χριστιανικών αξιών αλλά και της ελληνικής παράδοσης.

Την τιμή του χριστιανικού κόσμου έσωσαν τότε λίγοι άνθρωποι, όπως ο ιδρυτής της Χριστιανικής Δημοκρατίας Νίκος Ψαρουδάκης με τα στελέχη της Χ.Δ. που τον περιέβαλλαν, με την αντιδικτατορική αρθρογραφία της «Χριστιανικής», ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ο μακαριστός παπα-Γιώργης Πυρουνάκης και άλλοι. Αντιστάθηκαν στη δικτατορία, ξεσκέπασαν το ψευδοχριστιανικό προσωπείο της, την εμπόδισαν να νομιμοποιηθεί πολιτικά στηρίζοντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου, διακήρυξαν ότι σε κάθε περίπτωση ο Χριστιανός δεν επιτρέπεται να αποδέχεται και να συμβιβάζεται με τυραννικά και δικτατορικά καθεστώτα.

Η Χριστιανική Δημοκρατία, εμπνεόμενη από το παράδειγμα του ιδρυτή της Νίκου Ψαρουδακη και των άλλων χριστιανών αντιδικτατορικών αγωνιστών, ακλόνητα και απροϋπόθετα στηρίζει και προασπίζει τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού λαού, οι οποίες σήμερα αμφισβητούνται και βάναυσα καταστρατηγούνται στην πράξη δια της συμμετοχής της Χώρας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με την άνοδο της επιρροής του νεοναζισμού και των φιλοχουντικών τάσεων, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που η Ε.Ε. επιβάλλει.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1566
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2335212
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.