Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow ΧΔ: Ὄχι στὶς κυρώσεις ἐναντίον τῆς Ρωσίας

ΧΔ: Ὄχι στὶς κυρώσεις ἐναντίον τῆς Ρωσίας

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2014

ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα 13-08-2014
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
 Το εμπάργκο που αποφάσισε η Ρωσία είναι άμεση συνέπεια της επεκτατικής πολιτικής των Η.Π.Α. και της Ε.Ε. με αφορμή την ουκρανική κρίση. Μιας πολιτικής, που το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας είχε εξ αρχής καταγγείλει και για την οποία η κυβέρνηση έπρεπε να είχε προβάλλει veto στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., για λόγους εθνικού συμφέροντος καθώς και για τους εξής συγκεκριμένους λόγους: 

 Μετά την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Γιανούκοβιτς, στην Ουκρανία την εξουσία ελέγχει συνασπισμός πολιτικών δυνάμεων, στην οποία περιλαμβάνεται και το κόμμα «Σβόμποντα», το οποίο είχε καταδικασθεί ως ακροδεξιό με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μόλις λίγους μήνες πρωτύτερα (2012/2889 RSP), στην παράγραφο 8 του οποίου τονίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  " Eκφράζει την ανησυχία του για την άνοδο του εθνικιστικού αισθήματος στην Ουκρανία που εκφράζεται με την υποστήριξη στο κόμμα «Svoboda» το οποίο, ως αποτέλεσμα αυτής, είναι ένα από τα δύο νέα κόμματα που εισήλθαν στο Κοινοβούλιο Verkhovna Rada· υπενθυμίζει ότι οι ρατσιστικές, αντισημιτικές και ξενοφοβικές απόψεις αντιβαίνουν τις θεμελιώδεις αξίες και αρχές της ΕΕ και καλεί, ως εκ τούτου, τα δημοκρατικά κόμματα στην Verkhovna Rada να μη συνεργασθούν, υποστηρίξουν ή συνάψουν συμμαχίες με το κόμμα αυτό·"

Κατά συνέπεια, για λόγους αρχής είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε σύμπραξη με τις κυβερνήσεις του Κιέβου, όσο μετέχει σ’ αυτές αυτός ο νεοναζιστικός σχηματισμός. Δεν είναι απίθανο η Ουκρανία να είναι πεδίο πειραματισμού της ένταξης της Ακροδεξιάς στα κυβερνητικά σχήματα στην Ευρώπη.

Συνέπεια των πιο πάνω είναι και η μισαλλόδοξη πολιτική του καθεστώτος του Κιέβου απέναντι στους πληθυσμούς των ανατολικών περιφερειών της Ουκρανίας που επιθυμούν –για ιστορικούς και οικονομικούς λόγους- τη διατήρηση των προνομιακών τους σχέσεων με τη Ρωσία.

Δείγματα γραφής του προσανατολισμού της κυβέρνησης του Κιέβου και της ασυδοσίας που απολαμβάνουν οι ομάδες κρούσης της ουκρανικής ακροδεξιάς είναι η σφαγή δεκάδων ανθρώπων στην Οδησσό και ο περιορισμός των πολιτικών ελευθεριών με τη θέση εκτός νόμου του Κομμουνιστικού Κόμματος. Εξάλλου, με ευθύνη των δυνάμεων καταστολής του Κιέβου, διεξάγονται τυφλοί βομβαρδισμοί με θύματα αμάχους και κατ’ επέκταση εγκλήματα πολέμου στην ανατολική Ουκρανία.

Κατά συνέπεια, οι μονομερείς κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας όχι μόνο δεν έχουν κανένα ηθικό έρεισμα, αλλά και πλήττουν την οικονομία ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για χάρη των γεωπολιτικών φιλοδοξιών των ΗΠΑ και της Γερμανίας, αλλά και των επιδιώξεων ορισμένων χωρών-μελών της Ε.Ε. που για ιστορικούς λόγους αντιμάχονται τη Ρωσία.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε την άμεση άρση όλων των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, με τον όρο να πάψουν τα ρωσικά αντίποινα εις βάρος των χωρών-μελών της Ε.Ε. και να γίνει ουσιαστικός διάλογος όλων των ενδιαφερομένων μερών ώστε να διαφυλαχθεί η εθνική ακεραιότητα της Ουκρανίας με συναίνεση και διασφάλιση των συμφερόντων και των προσδοκιών του συνόλου του πληθυσμού της χώρας αυτής.

Επειδή η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, πλήρως υποταγμένη στους ισχυρούς της Ε.Ε., δεν είναι σε θέση να πάρει τέτοια πρωτοβουλία, ζητούμε από την Ε.Ε. την πλήρη αποζημίωση των κλάδων που έχουν πληγεί ή πρόκειται να πληγούν από τον οικονομικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Πάντως η σημερινή «περιπέτεια» της αγροτικής μας Οικονομίας και όχι μόνο, δείχνει πόσο σωστή και αναγκαία είναι η θέση της Χ.Δ. για χάραξη εθνικής πολιτικής εξόδου από την Ε.Ε., αφού καθημερινά φανερώνεται το αληθινό πρόσωπό της, ως Οργανισμός στην υπηρεσία του δυτικοευρωπαϊκού κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού των Η.Π.Α.

Τέλος το Κίνημα της Χ.Δ. κάνει έκκληση σε όλους, πρόσωπα και φορείς, να μη ριχθεί στις χωματερές ούτε ένα φαγώσιμο είδος και όσα προϊόντα δεν μπορούν να διοχετευθούν στην αγορά, να διατεθούν δωρεάν στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

 

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου της Χ.Δ.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1596
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2509095
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.