Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow Πετυχημένη ἐκδήλωση γιὰ τοὺς 3 Ἱεράρχες στὴ Θεσσαλονίκη

Πετυχημένη ἐκδήλωση γιὰ τοὺς 3 Ἱεράρχες στὴ Θεσσαλονίκη

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2016

Την 03/02 και ώρα 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην θεολογική Θεσσαλονίκης η προγραμματισμένη εκδήλωση με τίτλο «Το μήνυμα των Τριών Ιεραρχών σήμερα» με συνδιοργάνωση της εφημερίδας «Χριστιανική» και της «Διαβαλκανικής Oμοσπονδίας Ορθοδόξων Νεολαιών». Η προσέλευση ήταν πολύ ικανοποιητική, με παρούσα πολλή νεολαία, τον πρόεδρο της σχολής κ. Σκαλτσή και ορισμένους πατέρες.

Εισηγητές ήταν ο καθηγητής της Θεολογικής Α.Π.Θ. π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, ο θεολόγος και Αντιπρόεδρος του Θεολογικού Συνδέσμου «Καιρός» Γρηγόρης Μαυροκωστίδης και ο πληροφορικός και Αντιπρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας Γιώργος-Νεκτάριος Παναγιωτίδης. Προηγήθηκαν χαιρετισμοί εκ μέρους του προέδρου της Θεολογικής Π. Σκαλτσή, του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας Π. Ανανιάδη και του υπεύθυνου της Διαβαλκανικής π. Κώστα Βλέτση, ενώ ακολούθησε πλούσια συζήτηση και ολιγόλεπτες τοποθετήσεις από το κοινό.
Από τους εισηγητές, ο π. Βασίλειος ανέπτυξε τον προβληματισμό του γύρω από τη σκέψη ότι οι Τρεις Ιεράρχες δείχνουν ανεπίκαιροι στη σύγχρονη εποχή, ο κ. Μαυροκωστίδης μίλησε για τους τρεις Ιεράρχες σε συνάφεια με το λεγόμενο «κοινωνικό ζήτημα», ενώ ο Γ. Παναγιωτίδης κυρίως σταχυολόγησε και σχολίασε τις θέσεις των Τριών Ιεραρχών σχετικά με μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της πολιτικής και των κοινωνικοοικονομικών σχέσεων και συστήματος.
Η επόμενη εκδήλωση ήδη ορίστηκε για τον Μάρτιο με θέμα τον Φώτη Κόντογλου.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1475
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 1808438
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.