Αρχική arrow ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ arrow ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Πέμπτη, 28 Σεπτέμβριος 2017
Germanikes Ekloges.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ-Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Με αφορμή τις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Ο ελληνικός λαός ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το ανάλγητο πρόσωπο της ιθύνουσας τάξης της Ε.Ε. και ιδίως της Γερμανίας κατά την περίοδο τῆς δοκιμασίας των Μνημονίων. Όμως, τα όσα βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε στην Ελλάδα ούτε συμπωματικά είναι, ούτε ελληνική αποκλειστικότητα.

2. Στις χτεσινές γερμανικές εκλογές αναμετρήθηκαν οι πολιτικές δυνάμεις που οικοδόμησαν τη γερμανική εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας, με την εκθεμελίωση του κοινωνικού κράτους πρώτα στην ίδια τη Γερμανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την απειλή της περικοπής των πενιχρών επιδομάτων, οι άνεργοι, ακόμα και τα παιδιά τους πάνω από 15 ετών, μεταβάλλονται με το στανιό σε εργαζομένους με μισθούς πείνας, χωρίς καμία προστασία από το Εργατικό Δίκαιο, ακόμα και αν η εργασία που τους προσφέρεται είναι αταίριαστη με την ηλικία και τις δυνατότητές τους, ή και αντίθετη με τη συνείδηση και τις πεποιθήσεις τους. Με την πολιτική αυτή οι ανισότητες όλο και αυξάνονται, αφού η οικονομική Ολιγαρχία κερδίζει όλο και πιο πολλά, ενώ οι λαϊκές τάξεις φτωχαίνουν όλο και περισσότερο.

3. Είναι γεγονός ότι την τελευταία δεκαπενταετία, η Γερμανία πέτυχε να ενισχύσει την οικονομία της και να σωρεύσει θηριώδη πλεονάσματα, αξιοποιώντας στο έπακρο το σύστημα του ευρώ – μεταμφιεσμένου μάρκου- εις βάρος των συνεταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως, τούτο δεν συντέλεσε στην ευημερία ούτε των ίδιων των δικών της πολιτών. Ο δείκτης κινδύνου της φτώχειας, δηλαδή του ποσοστού του πληθυσμού με εισόδημα κατώτερο του 60% του εθνικού μέσου όρου, εκτινάχθηκε από το 12,5% το 2005, κοντά στο 17% το 2016, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του λεγόμενου «γερμανικού θαύματος» .

4. Καλλιεργώντας τον μύθο της επιτυχίας του λεγόμενου «γερμανικού θαύματος», οι κυβερνήτες της Γερμανίας επιχειρούν να επιβάλουν τις ίδιες πρακτικές με το στανιό σε άλλες χώρες, μέσω του μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με τους «πράσινους», που συγκυβέρνησαν στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, είναι οι βασικοί υπαίτιοι της πολιτικής αυτής, που εφαρμόζουν στη συνέχεια οι «Χριστιανοδημοκράτες» της κας Μέρκελ. Άλλωστε, ο σημερινός ανθυποψήφιος της Άγγελα Μέρκελ, Μάρτιν Σουλτς, πρωταγωνίστησε το 2015 στον στυγνό εκβιασμό του Βερολίνου και των Βρυξελλών σε βάρος της Ελλάδας και στις ωμές επεμβάσεις στα εσωτερικά της. Μεγάλο τμήμα των σοσιαλδημοκρατών, που έπαιρνε στα σοβαρά τις περί κοινωνικής δικαιοσύνης διακηρύξεις του κόμματος, απεχώρησε ως αποτέλεσμα της πολιτικής της συγκυβέρνησης και συνενώθηκε με τους πρώην κομμουνιστές συγκροτώντας το κόμμα της ενωμένης Αριστεράς, το μοναδικό που συμπαραστάθηκε στην Ελλάδα και τάσσεται υπέρ της κατάργησης της αντιλαϊκής νομοθεσίας στη Γερμανία.

6. Οι υποτιθέμενοι μονομάχοι, με τις απώλειες των ψήφων, πλήρωσαν το τίμημα της πολιτικής τους, αν και σε μικρότερο βαθμό από αντίστοιχους φορείς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αφού όποιος από τους δύο και αν εκλεγόταν, η πολιτική της Γερμανίας δεν επρόκειτο να αλλάξει. Μόνο προς το χειρότερο μπορεί κανείς να περιμένει αλλαγές, αν συγκυβερνήσει το «Κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών», που είναι αυθεντικός εκφραστής της γερμανικής οικονομικής Ολιγαρχίας.

7. Επισημαίνουμε το γεγονός της εκτίναξης της εχθρικής προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ακροδεξιάς παράταξης «Εναλλακτική για τη Γερμανία» με 13% η οποία εκφράζει εκείνη τη μερίδα του γερμανικού κατεστημένου που εκτιμά ότι τα περιθώρια λεηλασίας της Ευρώπης έχουν εξαντληθεί μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, εκφράζει το τμήμα εκείνο των απλών ψηφοφόρων που έχουν πιστέψει το μύθο ότι οι «τεμπέληδες» του ευρωπαϊκού νότου ζουν εις βάρος της Γερμανίας. Ακόμα και άνθρωποι στο περιθώριο του συστήματος, στους οποίους ο ευρωπαϊκός νότος προσφέρεται ως «αποδιοπομπαίος τράγος». Ένα συκοφαντικό μύθο που ενορχήστρωσε ο γερμανικός κίτρινος Τύπος, ευχαρίστως καλλιέργησε η κα Μέρκελ και πλήρωσε την επιλογή της αυτή με την απώλεια ποσοστού 8%. Παράλληλα, η Ακροδεξιά αξιοποίησε το κύμα ξενοφοβίας που προκλήθηκε από την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ, που προσέλκυσε πρόσφυγες στη Γερμανία, όχι για λόγους φιλανθρωπίας, αλλά για τη διασφάλιση φθηνού εργατικού και στελεχικού δυναμικού για την εργοδοσία.

8. Για το Κίνημα της ΧΔ, ο πολιτισμός μιας χώρας μετριέται από τη μεταχείριση την οποία αυτή επιφυλάσσει στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, με κριτήριο τον σαφέστατο και ξεκάθαρο ευαγγελικό λόγο, που ανάγει την φροντίδα των πεινασμένων, των ασθενών, των φυλακισμένων και των ξένων σε προϋπόθεση για τη σωτηρία της ψυχής. Τον ευαγγελικό λόγο που καταδικάζει τον άφρονα πλούσιο που έχει μοναδικό στόχο τη σώρευση αγαθών και πλεονασμάτων.

9. Με την έννοια αυτή, η Γερμανία, ανίκανη να εξασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση στους πιο αδύναμους πολίτες της, ανεχόμενη την εξάπλωση της φτώχειας παρά την οικονομική της ισχύ η οποία συσσωρεύεται προς όφελος των ολίγων, είναι η ίδια μια χώρα χρεωκοπημένη, άσχετα με τους δείκτες της οικονομίας, τα πλεονάσματα και την απόδοση των ομολόγων της στις αγορές.

10. Ενόψει του γεγονότος ότι στη Γερμανία εδραιώνεται η πεποίθηση ότι μέσω των Μνημονίων δεν έχουν τίποτε άλλο να επωφεληθούν λεηλατώντας την Ελλάδα, αλλά και εκμεταλλευόμενοι την ευρωζώνη συνολικά, πρέπει το πολιτικό σύστημα να αρχίσει να το παίρνει απόφαση ότι ενδέχεται, πολλά δεδομένα μέχρι σήμερα να αλλάξουν σε σχέση με τα Μνημόνια και το Ευρώ.

ΑΘΗΝΑ 27.9.2017

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1583
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2424816
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.