Αρχική arrow ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ arrow 1001 arrow ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Από τις κρισιμότερες στην ιστορία του νησιού

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Από τις κρισιμότερες στην ιστορία του νησιού

Έχει γραφτεί από Ηρακλής Κανακάκης
Πέμπτη, 18 Ιανουάριος 2018
Kypriakes Ekloges.jpg

Η κυοφορούμενη «λύση» στο Κυπριακό μόνον τα συμφέροντα της Κύπρου δεν εξυπηρετεί.
Με την τροπή που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις, στην πιο ευοίωνη περίπτωση θα είναι στο πνεύμα και στη λογική του εκτρωματικού και παρανοϊκού σχεδίου Ανάν. «Τέρας» που μόνον «παράφρων» θα μπορούσε να το συντάξει, είχε αποφανθεί ο συνταγματολόγος Δημήτριος Τσάτσος, όταν το διάβασε. Κρατική οντότητα «Φρανκεστάιν», που δεν μπορεί να σταθεί ως ισότιμο μέλος σε μία διεθνή και ευρωπαϊκή κοινότητα, είχε γνωματεύσει ο καθηγητής Στέλιος Περάκης. Κι όμως, το δίδυμο της εθνικής ντροπής και δουλικότητας Σημίτη-Παπανδρέου (με σύμβουλο και θεωρητικό του Γιωργάκη ως Υπουργού Εξωτερικών τον νυν Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά), όπως και η πλειονότητα στο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν αποδεχθεί το σχέδιο Ανάν.
Ευτυχώς, τότε, στην Κυπριακή Προεδρία βρέθηκε ο ηρωικός Τάσσος Παπαδόπουλος και στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου του 2004 ο Κυπριακός Ελληνισμός το απέρριψε με ποσοστό 75,83%. Επίσης, τότε, υπήρχε Σχέδιο. Τώρα θα υπάρχει απόφαση, η οποία θα φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας. Πόσο εύκολο θα είναι να ανατραπεί; Οι Κυπριακές Εκλογές της 28ης Ιανουαρίου 2018 θα είναι από τις κρισιμότερες στην Ιστορία του νησιού. Το ΑΚΕΛ όσο και ο ΔΗ.ΣΥ. υπήρξαν σημαιοφόροι του Σχεδίου ΑΝΑΝ και με μεγάλη ευρυχωρία σε μονομερείς παραχωρήσεις στο νέο κύκλο συζητήσεων που άνοιξε. Είναι αποφασισμένοι , το κράτος τους Ο.Η.Ε. και της Ε.Ε. να το μετατρέψουν σε κοινότητα και να το εξισώσουν με το προκύψαν, διά βιασμού, ψευδοκράτος του Αττίλα.
Ο Αναστασιάδης στη Διάσκεψη της Γενεύης, όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα, παρέστη ως εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας και όχι ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατ’ απαίτηση του κατακτητή. Επίσης, έχει απορρίψει τον ορισμό της Δημοκρατίας ως «το των πλειόνων «κράτος» και δέχεται το 18% να εξισωθεί με το 82% και να έχει βέτο σε όλα τα σημαντικά ζητήματα. Κάτι που δεν ισχύει ούτε στο κόμμα του, ούτε στο εταιρικό δίκαιο, όπου εφαρμόζεται ο κανόνας της πλειοψηφίας. Ακόμη, ΔΥΣΗ και ΑΚΕΛ, με τις δεσμεύσεις και τις εξαρτήσεις τους «υπόσχονται» και εργάζονται για μία ιδιόμορφη κρατική οντότητα, η οποία δεν θα είναι ούτε Ενωμένη, ούτε Κυπριακή, ούτε Δημοκρατία. Ενωμένη όχι, γιατί παγιώνει αμετάκλητα αυτό που συμβαίνει σήμερα: το χωρισμό του Κυπριακού λαού σε δύο τμήματα εχθρικά το ένα προς το άλλο. Θεσμοποιεί την πολιτική ισότητα ανεξαρτήτως δημογραφικού βάρους, γιγαντώνοντας το αίσθημα της αδικίας της πλειονότητας και παρέχοντάς της κίνητρα για ανατροπή της άδικης κατάστασης. Κυπριακή όχι, γιατί εξασφαλίζεται η επικυριαρία του ξένου παράγοντα. Η αστάθεια που εισάγεται και διατρέχει όλο το σύστημα λήψης αποφάσεων είναι σκόπιμη, για να κάνουν ό,τι θέλουν Η.Π.Α. και Μεγάλη Βρετανία. Δημοκρατία όχι, γιατί η πλειοψηφία γίνεται μειοψηφία. Το «κράτος» θα είναι αποστρατιωτικοποιημένο (η Εθνική φρουρά θα διαλυθεί) και θα έχει κάποια Ομοσπονδιακή Αστυνομία, η οποία θα συγκροτείται εξίσου από Ελληνοκύπριυς και Τουρκοκύπριους και θα υπόκειται στη διεθνή αστυνομική δύναμη, η οποία θα υπάρχει παράλληλα. Δηλαδή, αν και ευρωπαϊκό Κράτος, δεν του αναγνωρίζονται αυτά που προβλέπει η Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (άρθρο 4 παράγρ. 2): «Η Ένωση σέβεται τις ουσιώδεις λειτουργίες του κράτους, ιδίως δε τις λειτουργίες που αποβλέπουν στη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και την προστασία της εθνικής ασφάλειας. Ειδικότερα, η εθνική ασφάλεια παραμένει στην ευθύνη κάθε κράτους-μέλους».

Όσοι διαθέτουν ιστορική μνήμη, γνωρίζουν ότι στη νεότερη ιστορία μας οι εθνικές ήττες και καταστροφές ήταν απότοκες της πολωτικής και διχαστικής πρακτικής των ηγεσιών, του ετεροκαθορισμού και της υποτέλειάς τους στις στρατηγικές των «αφεντικών τους». Σε ορισμένες περιπτώσεις έκαναν περισσότερα απ’ ότι τους ζητούσαν, για να τους ευχαριστήσουν, να κερδίσουν την εύνοιά τους και να πάρουν το χρίσμα της εξουσίας.
Στο Κυπριακό, ο αγώνας των Κυπρίων παρέμεινε αδικαίωτος και οι εξελίξεις τρέχουν προς το χειρότερο, γιατί αυτή η ελλαδική νοοτροπία έχει διαποτίσει και τις πολιτικές ελίτ στην Κύπρο. Και όλες μαζί Ελλαδκές και Κυπριακές συνέδραμαν τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις μεταξύ 1955-2017 στο Κυπριακό.
Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου ο Κυπριακός λαός με την ψήφο του θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα στοπ σημερινό κατήφορο, που τέρμα του είναι η διάλυση του κράτους, χωρίς τη δημιουργία κράτους. Και στην επανατοποθέτηση του Κυπριακού ζητήματος στη μόνη σωστή του βάση. Δηλαδή, ως ζήτημα εισβολής, κατοχής και εποικισμού. Ως ζήτημα συρροής διεθνών εγκλημάτων.
Οι Κύπριοι οφείλουν να παραμείνουν όρθιοι και αντιστασιακοί. Να ακούσουν τη φωνή της Ιστορίας τους. Το χρωστάνε στους νέους που «ταρακούνησαν και ξύπνησαν τους μεγάλους της γης από το λήθαργο». Σ’ αυτούς που με το ανυποχώρητο φρόνημα, την αδάμαστη θέληση, την αδούλωτη ψυχή, τη βαθιά συνειδητή πίστη τους στο Θεό, δεν λύγισαν, δεν κάμφθηκαν στην παρουσία της αγχόνης.
Οι Κύπριοι, κοντολογίς, θα δείξουν αν έχουν χάσει την ψυχή τους ή όχι.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1596
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2508934
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.