Αρχική arrow ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ arrow 1002 arrow Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑ

Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑ

Έχει γραφτεί από Μανώλης Μηλιαράκης
Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018
amvrosios_2.jpg
Οὐαὶ τῶ ἀνθρώπῳ ἐκείνῳ δι᾿ οὗ τὸ σκάνδαλον ἔρχεται.

Τα σκάνδαλα θα υπάρχουν, λόγω της πτώσης μας, πάντοτε στη ζωή και στις κοινωνίες μας, αλλά όμως, μας προειδοποιεί ο ίδιος ο Χριστός , «Οὐαὶ τῶ ἀνθρώπῳ ἐκείνῳ δι᾿ οὗ τὸ σκάνδαλον ἔρχεται». (Ματ. 18,7). Αλλοίμονον όμως στον άνθρωπον εκείνον, δια του οποίου έρχεται το σκάνδαλον.

Γνωστή η προειδοποίηση του Κυρίου στους χριστιανούς και όχι μόνο. Πολύ περισσότερο όμως είναι γνωστή σε ένα Επίσκοπο, όπως ο, καλή του ώρα, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος έχει αναγάγει σε σπόρ τον σκανδαλισμό του λαού.

*Από την πρώτη ομιλία του, κατά την ενθρόνιση του, προκαλεί και σκανδαλίζει. Εκφράζει τη συμπαράστασή του «προς τους αδίκως διωκομένους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων». Ποιοι ήταν αυτοί οι αδίκως διωκόμενοι; Οι πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967. Οι βασανιστές. Αυτοί που άνοιξαν την κερκόπορτα στον Αττίλα. Αυτοί που δολοφόνησαν τα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Σχετική Ερώτηση είχαν καταθέσει τότε στη Βουλή, ο αείμνηστος Αλέκος Παναγούλης, η Βιργινία Τσουδερού και ο Στέλιος Παπαθεμελής.

* Με την εμφάνιση της νεοναζιστικής και νεοπαγανιστικής Χ.Α. βλέπει στον ορίζοντα μια «γλυκιά ελπίδα». «Εάν η Χρυσή Αυγή, δήλωνε, διορθώσει μερικές ιδεολογικές τοποθετήσεις της και, εάν επίσης διορθώσει μερικές περιπτώσεις ακραίας συμπεριφοράς ωρισμένων τουλάχιστον Μελών της, θα μπορούσε να αναδειχθεί η "γλυκειά ελπίδα" στους δυσχειμέρους τούτους καιρούς, τους οποίους διερχόμεθα!». Μετά από λίγο,ο Χρυσαυγίτης Ρουπακιάς δολοφονεί τον Παύλο Φύσσα ! Βλέπετε δεν είχαν προλάβει τα «πολλά σοβαρά πρόσωπα», που «υπάρχουν στούς κόλπους της Χρυσής Αυγής», όπως διαβεβαίωνε το ποίμνιο του ο κ. Αμβρόσιος, να διορθώσουν μερικές ακραίες συμπεριφορές…»!

*Ασφαλώς στις ακραίες συμπεριφορές δεν πρέπει ο κ. Αμβρόσιος να συμπεριελάμβανε την από πρόθεση δολοφονία, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, του Μιχάλη Μυρογιάννη, από τον Δημ. Δερτιλή. Γιαυτό τον επισκέπτεται στη Φυλακή, όχι για να τον νουθετήσει, όχι για να του πει ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και συγχώρεση από το Θεό, τους χαροκαμένους γονείς του παλληκαριού και την κοινωνία, αλλά για να τον συγχαρεί, γιατί δεν ζητάει συγνώμη και να τον παρουσιάσει, αν και αμετανόητο, ως πρότυπον γενναίων!

*Και την Κυριακή 21-1-18, τις ώρες που εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων διαδήλωναν στη Θεσσαλονίκη για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας, ένα θέμα που η αντιμετώπιση του απαιτεί εθνική ομοψυχία, εκείνος, Επίσκοπος υποτίθεται, αντί να αγκαλιάζει όλο το λαό, αγκαλιάζει, βουλευτές της Χ.Α. και επιδίδεται σε επίδειξη, προκλητικότητας και διχαστικού πνεύματος , αποενοχοποιώντας, ταυτόχρονα, ιδέες , ιδεολογίες και πρακτικές, που βρίσκονται στον αντίποδα του , ουσία, δημοκρατικού και έλεύθερου χριστιανικού ήθους και φρονήματος. Έτσι σε συγκέντρωσή του στο Αίγιο, υποτίθεται για τη Μακεδονία, βρίσκει ευκαιρία να γίνει πλασιέ της Χ.Α. και να διακηρύξει αγκαλιά με τους βουλευτές της Χ.Α., Παναγιώταρο και Λαγό:
«Κάποιοι αποτόλμησαν να με χαρακτηρίσουν “Αμβρόσιος ο ναζιστής”, “Αμβρόσιος ο χουντικός”, “Αμβρόσιος ο εθνικιστής”… Προς όλους αυτούς, από τη θέση αυτή απαντώ, προτιμώ οποιοδήποτε από όλα τα παραπάνω επίθετα, αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της Πατρίδος. Δηλαδή, προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά… Ούτε αντάρτη και προδότη. Φασίστα ναι, κατσαπλιά ποτέ» ! Ένας Επίσκοπος όμως δεν κάνει επιλογές γιατί έχει μόνο μiα οδό να διαβεί , την οδό που τον οδηγεί «εις τόπου και τύπου Χριστού». Σεις όμως τι Αμβρόσιε θεωρείτε ότι ο Ναζισμός και ο Φασισμός λοιπόν, κατά τον Αιγιαλείας, «έχουν σχέση με την έννοια της πατρίδος».Ποιά σχέση έχουν κύριε; Μια μόνο: Οι Ναζιστές του Χίτλερ και οι Φασίστες του Φράνκο στη Ελλάδα και μάλιστα στα Καλάβρυτα ήταν ή όχι οι τύραννοι και ολοκληρωτικοί κατακτητές της Πατρίδας μας; Αλήθεια ποιά Πατρίδα λατρεύετε; Ποιά σχέση έχουν οι Ναζιστές με την Ελληνική Πατρίδα; Αυτή που έχει ο διάβολος με το Χριστό, ότι δηλαδή ο Ναζισμός και ο Φασισμός αντιμάχονται συνεχώς την Πατρίδα, τον Ανθρωπο, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ειρήνη και ό,τι πραγματικά αγαθό μας έχει δώσει ο Θεός.

Όταν όμως τέτοιες ιδέες και τέτοιες πρακτικές προωθούνται από έναν Επίσκοπο, τότε η Ιεραρχία της Εκκλησίας δεν μπορεί να αδιαφορεί. Η άποψη ότι ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να λέει την άποψη του είναι εντελώς αίολη. Γιατί ένας Επίσκοπος οφείλει να ορθοτομεί το λόγο της αληθείας της Εκκλησίας και όχι της «αληθείας» της δικής του. Αν θέλει να λέει το δικό του πιστεύω, έχει κάθε δικαίωμα, αφού όμως προηγουμένως παύσει ή τον παύσουν να είναι Επίσκοπος. Η σιωπή της Ιεραρχίας αν συνεχιστεί, αποτελεί σκάνδαλο, μείζον εκείνου που προκαλούν οι αντιδημοκρατικές και άρα αντιχριστιανικές διακηρύξεις του Αμβροσίου.

Και κάτι προσωπικό. Με τον κύριο Αμβρόσιο συνδέομαι από πολλών ετών. Κατά κανόνα με διαφορετικές ή και αντίθετες πολιτικές θέσεις. Πάντοτε επίσης, όπως και τώρα, του εξέφραζα, ειλικρινά, την αγάπη μου και το σεβασμό μου, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σχήμα του. Αυτή ακριβώς η αγάπη και αυτός ο σεβασμός είναι που υπαγόρευσαν τις παραπάνω θέσεις μου, γιατί εκτιμώ ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί ο σεβασμιώτατος να διασώσει, ο,τι διασώζεται και από το πρόσωπο του και από το σχήμα του . Είθε.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1583
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2424587
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.