Αρχική arrow ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ arrow 1007 arrow ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ Η χάρις της Παναγίας από την Αγιά Σοφιά ώς τα μικρότερα εξωκκλήσια

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ Η χάρις της Παναγίας από την Αγιά Σοφιά ώς τα μικρότερα εξωκκλήσια

Έχει γραφτεί από Κ. Μ. (με στοιχεία από το Amen.gr)
Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2018
bartholomaios_501243024.jpg

Με συγκινητικά λόγια ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, απευθύνθηκε την παραμονή του Ευαγγελισμού στους πανηγυριστές της Ευαγγελίστριας Προπόδων Ταταούλων, επικαλούμενος την Σκέπη της Θεοτόκου: «Οι περιστάσεις και οι συγκυρίες συρρίκνωσαν τον αριθμό των Ομογενών σε αυτή την Πόλη των πατέρων μας», είπε ο Παναγιώτατος, «αλλά και πάλι δεν απογοητευόμεθα, διότι εμείς γνωρίζουμε “και περισσεύειν και υστερείσθαι” και, ακόμη, διότι, έστω και να είμαστε λίγοι οι προσκυνητές της, η χάρις του Αγίου Θεού γεμίζει την εκκλησία αυτή, και όλες τις εκκλησίες μας. Όσον ολίγοι και αν είναι οι ενορίτες που απεμειναν, ή οι προσκυνητές που προσεύχονται, η χάρις του Θεού και η χάρις της Παναγίας, είναι η ίδια στην Μεγάλη Εκκλησία, την Αγιά Σοφιά, σε όλες της εκκλησίες της πόλης μας αλλά και στα πιο ταπεινά εξωκκλήσια της γενέτειράς μου, της Ίμβρου, τα οποία επύργωσε η ευσέβεια των παλαιών συμπατριωτών μου, των προγόνων μας. [...] Επομένως, με το ίδιο θάρρος, με την ίδια εμπιστοσύνη, στο Θεό και στην Παναγία, προσευχόμεθα και εφέτος στη χάρη της. Παντού, όπου τελούνται οι ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας, είναι διάχυτος η χάρις του Θεού.»
Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στις απειράριθμες εκκλησίες των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, οι οποίες, πρέπει να σημειωθεί, ότι επί των ημερών της πατριαρχείας του έχουν ευπρεπιστεί και ανακαινιστεί και λειτουργούνται όλες (!), με την ακάματη μέριμνα του Πατριάρχη και τις άοκνες υπηρεσίες επισκόπων, ιερέων και λαϊκών της Πόλης, με συμμετοχή και εθελοντών από την Ελλάδα, που πράγματι εκφράζει την αρχοντιά του Γένους μας, όπως υπογράμισε και ο Πατριάρχης: «Αυτή η πίστις και αυτή η αφοσίωσις, γέμισε την Πόλη μας με τόσες πολλές και όμορφες εκκλησίες, τις οποίες προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτές, ευπρεπείς, έτσι που να εκφράζουν την αρχοντιά του Γένους μας και την πίστη των πατέρων μας, την αγάπη μας προς τον Θεό, Δημιουργό και Προνοητή.»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε στον παριστάμενο Έλληνα πρέσβη Ευάγγελο Σέκερη για τα ονομαστήριά του, αλλά και για την εθνική εορτή της Ελλάδος, λέγοντας, «να ευχηθώ στην Ελλάδα, που εορτάζει την εθνική της επέτειο, όλα τα καλά του Θεού και όλες τις ευλογίες του Θεού. Να ξεπεραστούν οι υπάρχουσες, ακόμη, δυσκολίες και να είναι, όπως και προ της προσφάτου κρίσεως, πυλώνας ειρήνης, ευημερίας, παράδειγμα προς μίμηση μέσα στους κόλπους της Ευρωαπϊκής Ενώσεως.»

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1608
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2623291
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.