Αρχική arrow ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ arrow 1023 arrow Γαλλία: Η επανάσταση του αυτονόητου

Γαλλία: Η επανάσταση του αυτονόητου

Έχει γραφτεί από Βασίλης Σπυρόπουλος
Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2019

Πώς αντιμετωπίζουν μια σοβούσα κρίση οι πολιτικοί; Υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια» και υποκρίνονται ότι νοιάζονται για τις «κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτες ομάδες πολιτών». Την γνωστή πεπατημένη ακολούθησε και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, αγνοώντας επιδεικτικά την έκφραση απόγνωσης και θυμού των προηγούμενων ημερών.
Οι άνθρωποι που βγήκαν στους δρόμους μικρών και μεγάλων πόλεων της Γαλλίας δεν είναι παλαβοί, ούτε «μπαχαλάκηδες». Δεν αποκλείεται, βέβαια, να παρεισέφρησαν τέτοια στοιχεία στις τάξεις των διαδηλωτών, για να δημιουργήσουν κλίμα. Εντούτοις, το ζήτημα, το οποίο προβάλλει στα μάτια μας είναι εξαιρετικά σοβαρό. Αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία, μια από τις οικονομικές «ατμομηχανές» της Ευρώπης, φανερώνει την αποτυχία του παρόντος οικονομικοκοινωνικού συστήματος, που επιβάλλεται από τους ισχυρούς της γης στους ανίσχυρους. Τα αιτήματα των «κίτρινων γιλέκων» χτυπούν το βολεμένο σύστημα κατευθείαν στην καρδιά του: δεν αιτούνται ανέφικτων πραγμάτων, ζητούν απλώς τα αυτονόητα. Τι τους απάντησε ο Μακρόν στο διάγγελμά του; «Πάρτε 100 ευρώ το μήνα παραπάνω, όσοι πληρώνεστε με τον βασικό μισθό και εσείς που λαμβάνετε χαμηλή σύνταξη, θα δίνετε στο κράτος λιγότερους φόρους».
Εξαιτίας όλων αυτών, προκύπτει το ερώτημα: πώς μπορεί κάποιος να νομοθετεί «βασιλικά» υπέρ των πλουσίων, φορτώνοντας, ταυτόχρονα, με αβάσταχτα και άδικα βάρη μικρομεσαίους και φτωχούς; Μήπως είναι επείγουσα ανάγκη να οδηγηθούμε σε αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης και ζωής;

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1596
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2509120
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.