Αρχική arrow ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ arrow 978 arrow Αλήθειες που καίνε

Αλήθειες που καίνε

Έχει γραφτεί από Ηρακλής Κανακάκης
Σάββατο, 28 Ιανουάριος 2017
freemarketfundamentalism.jpg

Τα Mνημόνια της ντροπής, της καταστροφής και της προδοσίας, πέραν των άλλων δεινών που επεσώρευσαν και εξακολουθούν να κομίζουν με τη μορφή ιδιότυπης γενοκτονίας του ελληνικού λαού, είναι και τούτο: ο επανασχεδιασμός της παραγωγικής δομής την Ελλάδας, στην κατεύθυνση ολοκληρωτικού εκκαπιταλισμού της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας στην πιο βάρβαρη εξέλιξή του.

Στο πλαίσιο αυτό, επιτυγχάνεται βίαια και σαρωτικά ό,τι παλαιόθεν επεδίωκε η τεχνοκρατική γραφειοκρατία των Βρυξελλών και οι διεθνείς σταυροφόροι του Παγκοσμιοποιημένου Νεοφιλελευθερισμού: η διάλυση της εσωτερικής παραγωγικής και εμπορικής μικρομεσαίας επιχείρησης. Ο αφελληνισμός της οικονομίας και η παράδοσή της στα εμπορικά κέντρα και στις μεγάλες εταιρείες.

Για να επανέλθει η ελπίδα και η αισιοδοξία στον ελληνικό λαό, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, είναι ο πιο μελαγχολικός και καταθλιπτικός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτούνται νέα πολιτικά σχήματα και άνθρωποι αλλαγμένοι, που θα αντιπολιτευθούν τη σημερινή κατάσταση, την οποία διαχειρίζονται τα υπάρχοντα κόμματα, με πολιτικές μικροδιαφορές˙ που με παρρησία και σθένος θα διακηρύξουν ότι:
1. Τελείωσε η εποχή της προμνημονιακής δανειο-εξαρτώμενης και δανειο-συντηρούμενης καλοπέρασης.
2. Για να ορθοποδήσει η Ελλάδα, όσο γίνεται αυτοδύναμα, χρειάζεται σκληρή δουλειά, με απόλυτη προτεραιότητα να αντιμετωπισθούν τα ζητήματα του άρτου και του μεροκάματου. Μόνον μία Χώρα που έχει εξασφαλίσει τον επιούσιο στον πληθυσμό της μπορεί να πει όχι και να πατήσει πόδι. Και η Χώρα μας έχει τις προϋποθέσεις (εδαφολογικές, κλιματολογικές, ανθρώπινο δυναμικό) να μπουν σε τροχιά επίλυσης τα αγροτικά προβλήματα και ανάπτυξης ο πρωτογενής τομέας, σε όλες τις εκφάνσεις του (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία, πτηνοτροφία, αγρ. τουρισμός κ.ά.). Ο δε αγρότης, όπως παλιά να ξαναπιάσει δουλειά, μουσκεύοντας με τον ιδρώτα του προσώπου του το χωράφι˙ να εγκαταλείψει τις σημερινές μορφές αγροτο-πατερισμού και κομματικής χειραγώγησης και αναζητήσει νέες μορφές οργάνωσης και δράσης. Να παραμερίσει όσους απομυζούν τον κόπο του και αναλάβει ο ίδιος τα δίκτυα διανομής, διάθεσης και πώλησης των προϊόντων του.
3. Η ανάπτυξη δεν θα έρθει από τις επενδύσεις που αφορούν απλώς την εξαγορά υπαρκτών υποδομών. Δεν θα έρθει ούτε από τις πολυεθνικές, ξεπουλώντας σ’ αυτές τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους. Οι μεγάλες Εταιρείες αποδεκατίζουν τις θέσεις εργασίας με τη χρήση της αυτοματοποίησης, με το διαδίκτυο, τις διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης.
Επίσης, δεν συνεισφέρουν ή μόνον ελάχιστα στα φορολογικά έσοδα του Κράτους. Διότι απαρτίζονται από πολλές θυγατρικές και συνδεδεμένες Εταιρείες σε διάφορες χώρες και μέσω των ενδοομιλικών συναλλαγών, μεταφέρουν τα κέρδη σ’ έναν φορολογικό παράδεισο και το κόστος σε χώρες με υψηλή φορολογία για να εκπέσει από το φορολογικό εισόδημα.
Η πραγματική ανάπτυξη που ταιριάζει στα οικονομικά χαρακτηριστικά της Χώρας μας και δημιουργεί θέσεις εργασίας είναι η μικρή κλίμακας. Είναι η στήριξη και ενίσχυση της μικρομεσαίας δομής.
Εν κατακλείδι, είναι εφικτή μία άλλη πορεία, μία άλλη πρόταση συγκρότησης του ανθρώπινου βίου στη Χώρα μας. Αλλά αυτή δεν μπορεί να προέλθει από μπαγιάτικα οράματα ιδεολογιών, οι οποίες έχουν αποτύχει. Επίσης, δεν μπορεί να έρθει μόνον απ’ έξω, αν δεν ξεκινήσει και από μέσα μας. Αυτά τα δύο πάνε μαζί.

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο!

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1475
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 1813642
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.