Αρχική arrow ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ arrow 986 arrow Το μεγάλο μάθημα των Γαλλικών Εκλογών

Το μεγάλο μάθημα των Γαλλικών Εκλογών

Έχει γραφτεί από Κώστας Ε. Γάλλος
Τρίτη, 23 Μάιος 2017
LepenMacron2.jpg

Ελεύθερη Ευρώπη των κυρίαρχων κρατών ή Γερμανική Ευρώπη μιας σιδερένιας ηγεμονίας; Να το δίλημμα σήμερα στη Γηραιά Ἠπειρο. Αυτό και ετέθη στις Γαλλικές Εκλογές. Το νεοφιλελεύθερο, νεοεποχίτικο ευρωπαϊκό κατεστημένο, των τραπεζών και του αδίστακτου χρηματοπιστωτικού Συστήματος πανικόβλητο, προσπάθησε να διαστρέψει το διακύβευμα: «Δημοκρατία ή φασισμός;» Υπονοώντας με τα εξωνημένα Μ.Μ.Ε. και sites στο διαδίκτυο, ότι η Λεπέν αντιπροσωπεύει τον φασισμό, ενώ ο Μακρόν και ο Φιγιόν τη Δημοκρατία!!! Με πρωτοφανή λύσσα επιτέθηκαν στο κόμμα της, το οποίο παρά τα όποια κουσούρια της, τάχθηκε αυστηρά κατά της γερμανικής βάρβαρης ηγεμονίας αλλά και της παγκοσμιοποίησης, που αφήνει ερείπια με την εξουθενωτική για τους λαούς επέλασή της.

Οι Γαλλικές Εκλογές του πρώτου γύρου είναι ένα καταλυτικής σημασίας πολιτικό γεγονός, που θα επηρεάσει καθοριστικά το μέλλον μιας Ευρώπης, που σκιάζεται όσο ποτέ από τη βάρβαρη Γερμανική «μηχανή», ένα νεοταξικό, αδίστακτο πολιτικό σύστημα, που με εργαλείο το ευρώ, συνθλίβει τον Ευρωπαϊκό Νότο και συσσωρεύει τεράστιο κλεμμένο πλούτο, στις χρεοκοπημένες πριν Γερμανικές Τράπεζες κατά κύριο λόγο, αλλά και τις Γαλλικές.

Όμως το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικοπολιτικό, όπως μοιάζει εκ πρώτης όψεως. Θάλεγε κανείς εισδύοντας κάτω από την εξωτερική επιφάνεια των πραγμάτων ότι το όλο γερμανικό νεοναζιστικό εγχείρημα διά της δολίας προώθησης των σκοπών των κυρίαρχων ελίτ της, προσπαθεί βίαια να αλλάξει τον πολιτισμικό χαρακτήρα της Γηραιάς Ηπείρου και να κλονίσει τα θεμέλια των εθνικών κρατών. Τούτο το τελευταίο επιτείνεται στο πλαίσιο της Παγκοσμιοποίησης, με την αθρόα, ανελέητη εισροή μουσουλμάνων μεταναστών αλλά και προσφύγων –ύστερα από ανατριχιαστικούς, αναίτιους βομβαρδισμούς εναντίον αθώων λαών- με αποτέλεσμα επιπτώσεις κοσμογονικού χαρακτήρα στο ευρωπαϊκό μέλλον. Η εξαθλίωση των πληθυσμών των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, με την εκθεμελίωση του κοινωνικού κράτους, του εργασιακού μεσαίωνα, που σημαίνει ελεύθερες απολύσεις, ημιαπασχόληση, κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, μείωση μέχρι εξαθλίωσης των συντάξεων που με αίμα οι εργαζόμενοι για δεκαετίες εξασφάλιζαν, προβάλλουν πια ως η μόνη κατάληξη αυτής της νέας Ευρώπης του γερμανικού άξονα, υπενθυμίζοντας όλο και πιο φανερά πλέον ό,τι οι Γερμανικές Ελίτ είναι αμετανόητες. Είναι μέσα στο αίμα τους να προκαλούν συνταρακτικές τραγωδίες είτε με τους πολέμους των όπλων (οι βασικοί υπαίτιοι των δύο Παγκοσμίων Πολέμων) είτε με τον ακήρυκτο πόλεμο της πολιτικής λιτότητας, που επιβάλλουν σήμερα, με εργαλείο «αιματηρό» το ευρώ, ισχυριζόμενοι ότι αυτή είναι εκ των πραγμάτων η μόνη επιλογή για το μέλλον της Ευρώπης. Αυτή τη βάρβαρη πολιτική, της προσδίδουν μάλιστα κυνικά τον χαρακτήρα, άκουσον-άκουσον, της «πολιτικής» ορθότητας. Οι γενοκτονίες των λαών σε περίοδο «ειρήνης» συντελούνται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, του «ελευθέρως επιχειρείν» του αδίστακτου χρηματοπιστωτικού συστήματος, που συσσωρεύει αμύθητα πλούτη σε κάποιες χώρες του Βορρά και κυρίως στη Γερμανία, απερίγραπτη δε φτώχεια και εξαθλίωση στους άλλους λαούς, που εν τούτοις συμμετέχουν υποτίθεται ισοτίμως στον ίδιο συνεταιρισμό κρατών!!!

Είδαμε έκπληκτοι στις Γαλλικές Εκλογές το παγκόσμιο κατεστημένο των Τραπεζών, των χρηματοπιστωτικών Οίκων, των λαμόγιων τύπου Soros, με έκδηλο πανικό, να συνασπίζονται ταραγμένοι και με πραγματική λύσσα να δαιμονοποιούν τη Λεπέν. Ασφαλώς η Λεπέν δεν είναι άγγελος, αυτή και η Γαλλική Εθνοκεντρική θα λέγαμε Δεξιά. Όμως αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τη μακρά συνέντευξή της στην Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου (βλ. «Δημοκρατία», Τρίτη 25-4-17), οι θέσεις της δεν έχουν καμμία συγγένεια με τη δική μας «Χρυσή Αυγή», είναι απαλλαγμένες από ναζιστικές καταβολές, αντισημιτικά σύνδρομα, ενώ και η θέση της στο θέμα των μεταναστών και των προσφύγων είναι μετριοπαθής και θα τολμούσα να πω συνετή! Ιδού η κατά λέξη απάντησή της στο ερώτημα περί μεταναστών και προσφύγων, που έρχονται από τη Συρία. «Ας φροντίσουμε να μην γίνονται πόλεμοι. Όπου ωστόσο υπάρχει θέμα προσφύγων, πρέπει να δημιουργούνται καταυλισμοί, όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε μέρη, όπου διεξάγονται οι πόλεμοι, και εκεί να υποδέχονται τους πρόσφυγες και να τους προσφέρουν ανθρώπινη φιλοξενία».

Πραγματικά, γιατί οι μετανάστες-πρόσφυγες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ δεν τυγχάνουν της απαραίτητης φροντίδας και δεν φιλοξενούνται σε σημεία κοντά στις εστίες των πολέμων και εισρέουν στις χώρες της Ευρώπης με κύρια θύματα την Ελλάδα και την Ιταλία; Δεν είναι φανερό ότι στη νεοταξική λογική, στην παγκοσμιοποιημένη νέα πραγματικότητα, οι διεθνείς ελίτ θέλουν φτηνά εργατικά χέρια, συσσώρευση κερδών αλλά και σταδιακό εξισλαμισμό, αφού πολεμούν τα έθνη, τα σύνορα και οραματίζονται έναν κόσμο της ασυδοσίας, της ηθικής παράλυσης αλλά και συνεχών εθνικών ανακατατάξεων που ωφελούν το στρατιωτικοπολιτικό πλέγμα των ισχυρών της γης; Είναι γεγονός ότι σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πολιτικές έννοιες «Δεξιά, Κέντρο, Κεντροδεξιά, Κεντροαριστερά, Αριστερά» έχουν αλλοιωθεί συστηματικά και ιδιαίτερα μέσα στη δίνη της επελαύνουσας Παγκοσμιοποίησης. Δεν υπάρχουν πια σταθερές συντεταγμένες. Τα πάντα είναι ρευστά και συγκεχυμένα. Τα διεθνή think tank δουλεύουν ασταμάτητα γι’ αυτόν τον σκοπό.

Χωρίς έκπληξη πια διαπιστώνει κανείς «Σοσιαλιστές» να είναι πιο «Δεξιοί» από τους «δεξιούς», άλλοι «δεξιοί» να έχουν στοιχεία αίφνης σοσιαλιστικού ανθρωπισμού! «Κομμουνστικά» κόμματα, όπως λ.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ να έχουν μεταλλαχθεί τόσο πολύ, ώστε άλλων εποχών αριστεροί αν ζούσαν, θα έμεναν άφωνοι (Ο Τσίπρας, ώ tempora, o mores! Συνετάχθη, με τον Τραπεζίτη των Ρότσιλντ Μακρόν!). Η Λεπέν, ως της εκπλήξεως! Αναμφισβήτητα έχει περισσότερα στοιχεία ανθρωπισμού από τον κόσμο που ευαγγελίζεται ο Φιγιόν του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου ή ο Μακρόν, παιδί του σωλήνα ενός αδίστακτου τραπεζικού κατεστημένου, που θέλει λιγότερο κράτος, συρρίκνωση μέχρι εξαϋλωσης μισθών και συντάξεων, ελεύθερες απολύσεις, εργασιακό μεσαίωνα, συσσώρευση κερδών σε ένα πλαίσιο άγριας καπιταλιστικής ασυδοσίας και ηθικής εκβαρβάρωσης! Ιδού δύο απαντήσεις της Λεπέν σε κρίσιμα ερωτήματα για την τύχη και το μέλλον των λαών.

Σε ερώτηση «ποια γνώμη» έχετε για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, απαντά: «Πρέπει να καταργηθεί. Όπου πήγε το Δ.Ν.Τ. ζήτησε μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση φόρων, ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και δημιούργησε εξαθλίωση των πληθυσμών. Το Δ.Ν.Τ. εμποδίζει κάθε ανάπτυξη. Το Δ.Ν.Τ. πρέπει να καταργηθεί». Σε μια άλλη κρίσιμη για την πορεία των λαών στο μέλλον ερώτηση: «Είναι αλήθεια ότι θαυμάζετε τον Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ;» απάντησε: «Σέβομαι τους ηγέτες που τιμούν το Έθνος, την Ιστορία, τον πολιτισμό του λαού και την εθνική κυριαρχία του». Στ’ αλήθεια ποιος νουνεχής και εχέφρων πολίτης με επαρκή πολιτική και ιστορική κουλτούρα, μπορεί να δει αρνητικά τις απαντήστεις αυτές της Λεπέν και να συμφωνήσει με τον εφιαλτικό κόσμο που ευαγγελίζονται ο Μακρόν, ο Φιγιόν ή τα διαφορα δήθεν «σοσιαλιστικά» βλαστάρια της νεάς διεθνούς πολιτικής σκηνής, αλλά και οι δικοί μας ελληνόφωνοι «γερμανοτραφείς» πολιτικοί, που προωθούν με εγκληματική ελαφρότητα μια Ελλάδα υποταγμένη ταπεινωτικά στην εφιαλτική σήμερα ηγεσία της Γερμανικής ηγεμονίας; Να λοιπόν γιατί η μισή Γαλλία δεν τρελάθηκε και ψήφισε Μελανσόν αλλά και Λεπέν με όλα τα κουσούρια της. Στο πρόσωπό της είδε ένα ανάχωμα στην επέλαση της «Γερμανικής» άγριας νομοτέλειας, που υποδουλώνει με το ευρώ ολόκληρες κοινωνίες και τις οδηγεί στη φτωχοποίηση, τη δουλοπρέπεια, τον ηθικό εξανδραποδισμό. Να λοιπόν, γιατί οι αντίπαλοί της, οι δυνάμεις της Παγκοσμιοποίησης και των Αγορών, με ένα εξουθενωτικό bullying ταραγμένοι και με φανερό ασυγκράτητο πανικό, κίνησαν «θεούς και δαίμονες» για να διαφυλλάξουν τα μεγάλα τους συμφέροντα, που είναι αντιλαϊκά, αντιδημοκρατικά, νεοεποχίτικα. Συμφέροντα που βάζουν ταφόπλακα στο όραμα μιας Ευρώπης ανοικτής, μεν, αλλά με ηθικό έρμα, με αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και ειρήνη. Αφαλώς η Λεπέν θα χάσει, όπως φαίνεται, στο δεύτερο γύρο. Όμως η αδίστακτη γερμανική κηδεμονία ήδη τρέμει, φοβάται πια. Έχει υποστεί βαρύτατο, ανεπανόρθωτο πλήγμα. Όπως και η Παγκοσμιοποίηση με τη διαλυτική για τα έθνη και τον πολιτισμό τους συνέπειες. Η Λεπέν, ποιος να τα πίστευε!! Λειτουργεί ως καθοριστικός καταλύτης! Η ιστορία κυοφορεί πάντα εκπλήξεις! Και ευτυχώς.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1466
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 1732738
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.