Αρχική arrow ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ arrow 990 arrow ΣΤΟ ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ Ευτυχώς… αποτυχία

ΣΤΟ ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ Ευτυχώς… αποτυχία

Έχει γραφτεί από Μ.Μ.Μ.
Τρίτη, 01 Αύγουστος 2017

Όλοι μιλούν για αποτυχία, με ευθύνη της Τουρκίας, της διάσκεψης για το Κυπριακό, στο Κραν Μοντανά, της Ελβετίας. Πράγματι, η διάσκεψη τερματίστηκε χωρίς συμφωνία, όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουετέρες. Η κατάληξη αυτή απογοήτευσε όσους πίστευαν ότι με ένα νέο σχέδιο Ανάν, η Τουρκία τελικά θα συμφωνούσε στη λύση της «Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας» (Δ.Δ.Ο.), που η ίδια απαιτεί.

Ένα καίριο ερώτημα που προκύπτει μετά το Μοντανά, είναι αν η απογοήτευση οδηγήσει στην προσγείωση και τη σύνεση. Τότε θα συνειδητοποιηθεί ότι με τις σημερινές συνθήκες η «αποτυχία» ήταν στην ουσία επιτυχία! Με όσο πιο συνοπτικά γίνεται θα εξηγηθεί η παραπάνω εκτίμηση:
1. Καταγράφηκε «στη διεθνή ατζέντα», όπως είπε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ότι η κατάργηση των εγγυήσεων και η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί, αποτελεί προϋπόθεση για τη λύση του προβλήματος. Με τη σωστή αυτή θέση, η Τουκία αναγκάστηκε να δηλώσει ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές ότι:
• Λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να υπάρξει με βάση τις ρήτρες του ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο, όπως δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Εργντογάν, αλλά συνακόλουθα με βάση το νόμο της ζούγκλας!
• Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθεί του δικαιώματος να επεμβαίνει σ’όλο το νησί, όποτε το κρίνει σκόπιμο. (Δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Τσαβούσογλου)!

2. Με τις ξεκάθαρες αυτές δηλώσεις γίνεται φανερό, ακόμα και σε εθελοτυφλούντες, ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσει ότι η Κύπρος, όπως όλα τα κράτη, μέλη του ΟΗΕ, θα είναι ένα όντως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Η Τουρκία θέλει τη Μεγαλόνησο προτεκτοράτο της!

3. Η άτεγκτη αυτή στάση της Τουρκίας, ελπίζουμε να αποστομώσει όσους Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους, με ισχυρές προσβάσεις στα κέντρα διαμόρφωσης και λήψης αποφάσεων, ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν για μια «λύση» Δ.Δ.Ο., που η Τουρκία θα υποσχόταν.. ότι εν ευθέτω χρόνω θα αρχίσει να μειώνει τη δύναμη του Αττίλα, μέχρι την οριστική του αποχώρηση..!
Πρέπει να τους αποστομώνει γιατί η Τουρκία, δεν μπορεί να υπάρξει, είναι θέμα DNA, χωρίς τη βία του στρατού, γι’ αυτό και στο Μοντανά διακήρυξε, μέσω Τσαβούσογλου: «Η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, μόνο στα όνειρα, κάποιων, μπορεί να συμβεί. Ο στρατός μας θα είναι για πάντα στη Κύπρο»!
Να προσθέσουμε ότι αυτοί οι κύριοι, οι «ρεαλιστές» πολέμησαν με λύσσα τον Ν. Κοτζιά, από την πρώτη φάση της διάσκεψης. Τον κατηγόρησαν, και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, ως μαξιμαλιστή, που με τις θέσεις του ναρκοθετεί τις διαπραγματεύσεις!
Ποιοι ήταν αυτοί; Οι ίδιοι που το 2004 ήταν η σημαιοφόροι του Σχεδίου Ανάν!

4. Η επίκληση από την Τουρκία του δικαιώματος της εγγυήτριας δύναμης και κατά συνέπεια του δικαιώματος της επέμβασης στην Κύπρο απορρέει από την διαβόητη Συνθήκη Ζυρίχης-Λονδίνου του 1959, η υπογραφή της οποίας αποτέλεσε την «ευτυχέστερη ημέρα της ζωής» του «εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή και έθεσε τέρμα στον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ!
Η Συνθήκη αυτή, αν και άκυρη γιατί αντίκειται στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο, που με θεμελιώδεις διατάξεις τους κατοχυρώνουν την ισότητα μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΗΕ, ποτέ δεν προσεβλήθει από την Ελλάδα. Ακόμα και το 1974, που η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη, εισέβαλε στην Κύπρο, δρώντας μονομερώς, δεν καταγγείλαμε τη Συνθήκη!
Το ίδιο πράξαμε και όταν το υπό κατοχή τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας πήρε τη μορφή του ψευδοκράτους. Έτσι η εθνική στρατηγική για το Κυπριακό, αμέσως μετά την εισβολή και κατοχή, χαράκτηκε και όδευσε σε, εξ ορισμού, λάθος δρόμο.
Αντί, δηλαδή:
α) Να καταγγείλουμε την Τουρκία ότι παραβίασε τη Συνθήκη Ζυρίχης-Λονδίνου, η οποία προβλέπει ότι η μονομερής επέμβαση μιας των εγγυητριών δυνάμεων δεν μπορεί να έχει ένοπλη δράση.
β) Να απαιτήσουμε την άμεση αποχώρηση του Αττίλα και των εποίκων.
γ) Να αξιοποιήσουμε τα αρχικά ψηφίσματα του ΟΗΕ που ζητούσαν την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής. Εμείς, το πρόβλημα εισβολής-Κατοχής-Εποικισμού, ως πρόβλημα Διεθνούς Δικαίου, αποδειχθήκαμε να το μετατρέψουμε σε διακοινοτικό! Ως να ήταν υπόθεση των Ντεκτάς, Ταλάτ, Έρογλου, Ακιντζί και όχι και αποκλειστικά της Τουρκίας η λύση του προβλήματος. Αρχίσαμε τη συμμετοχή μας σε μια ατέρμονη σειρά διακοινοτικών συνομιλιών, για «το συνταγματικό» «το εδαφικό» κ.λπ. και αφήσαμε στη γωνία την ουσία του θέματος: κατοχή – εισβολή – εποικισμός. Σήμερα πληρώνουμε αυτή την πολιτική του ενδοτισμού και της υποτέλειας στους «εταίρους» και «συμμάχους», οι οποίοι αντί να ασκούσαν και να ασκούν πιέσεις στον θύτη, ασκούσαν στο θύμα!
Τώρα η φωνή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, που δεν είναι μόνο δική του, πρέπει να μελετηθεί με προσοχή από Αθήνα και Λευκωσία.
Εφόσον, δήλωσε ο Μακαριώτατος, η συμφωνία Αναστασιάδη-Έρογλου προέβλεπε ότι «αν δεν συμφωνηθούν όλα, ουδέν ισχύει» τώρα που στο Μοντανά, «δεν συμφωνήθηκαν όλα, ο πρόεδρος μπορεί να πει, ότι δεν ισχύει πλέον οτιδήποτε». Πράγμα που σημαίνει ότι από εδώ και πέρα εθνική γραμμή πρέπει να είναι:
• Κατάργηση του καθεστώτος εγγυήσεων, αφού η Τουρκία παραβίασε τις σχετικές Συνθήκες.
• Αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων με επίλυση και του προβλήματος των εποίκων, που ενώ είναι πρόβλημα παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, έχει λάβει, λόγω χρόνου και ανθρώπινες διαστάσεις.
• Όχι στη Δ.Δ.Ο. και στήριξη του ενιαίου, ανεξάρτητου και δημοκρατικού κράτους της Κύπρου με κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών και των μειονοτήτων του.

Η εμμονή στη Δ.Δ.Ο., ακόμα και με αποχώρηση του Αττίλα, θα παρέχει στην Τουρκία, τη μόνιμη παρουσία και τον απόλυτο έλεγχο του νησιού, μέσω του «συνιστώντος» κρατιδίου. Γι’ αυτό μπορούμε να πούμε: «Ευτυχώς που απέτυχε η διάσκεψη του Κραν Μοντανά», γιατί με την υπογραφή μας θα νομιμοποιήσουμε τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη νομιμοποίηση της εισβολής και κατοχής και την ανακήρυξη της Τουρκίας σε μόνιμο χωροφύλακα της Κύπρου.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1466
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 1726231
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.