Αρχική arrow ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ arrow 994 arrow ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΣΑΝΤ Οι Χριστιανοί δεν είναι φιλοξενούμενοι στην Συρία: Είναι η Συρία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΣΑΝΤ Οι Χριστιανοί δεν είναι φιλοξενούμενοι στην Συρία: Είναι η Συρία

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017
assad.jpg

«Οι Χριστιανοί δεν είναι φιλοξενούμενοι στην Συρία: Είναι η Συρία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ, δίνοντας ταυτόχρονα το στίγμα ενός εξτρεμιστικού Ισλάμ, που πλήττει τη χώρα του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Συρίας, ο κ. Άσαντ, απευθυνόμενος την Κυριακή στους συμμετέχοντες στην Γ´ Συνάντηση της Συρορθόδοξης νεολαίας στη Συρία 2017, δήλωσε: «Οι Χριστιανοί δεν είναι φιλοξενούμενοι, μήτε αποδημητικά πουλιά. Προέρχονται από τις ρίζες αυτού του Έθνους και χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε Συρία σήμερα». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν παρουσία του Πατριάρχη της Συρορθόδοξης (ή Συροϊακωβιτικής) Εκκλησίας Μαρ Ιγνάτιου Εφραίμ Β' και άλλων Ιεραρχών και κληρικών. Ο πρόεδρος Άσαντ στην ομιλία του προς τους νεολαίους συνέδρους τόνισε ότι τέτοιες συναντήσεις απευθύνουν ένα μήνυμα φανερό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και πιστοποιούν ότι οι Χριστιανοί δεν είναι ούτε φιλοξενούμενοι ούτε αποδημητικά πουλιά αλλά είναι η αρχή της ύπαρξης της πατρίδας. «Χωρίς τους Χριστιανούς δεν υπάρχει η Συρία στην διαφορετικότητά της», είπε ο Σύρος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Και την ίδια στιγμή οι Χριστιανοί χωρίς τη Συρία δεν έχουν ούτε πατρίδα ούτε γερή ύπαρξη». Ο κ. Άσαντ κατήγγειλε τέλος ότι «η αποτυχία των προσπαθειών να εξασκήσουν πιέσεις στους Χριστιανούς εξώθησε τους εχθρούς μας να τους στοχοποιήσουν, προσβλέποντας στο Ισλάμ κι αυτό μέσω του εξτρεμισμού, με σκοπό να δώσουν γέννηση σε μια εξτρεμιστική ιδεολογία, που δεν συνυπάρχει με τον άλλον που δεν έχει τις ίδιες ιδέες».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο ρόλο των νέων στην οικοδόμηση του μέλλοντος της Συρίας και στη σημασία της ενίσχυσης του διαλόγου μέσα από τέτοιες συναντήσεις. Η συνάντηση αφορούσε επίσης την αναγκαιότητα της χριστιανικής παρουσίας στη Συρία γενικά και στην παρούσα κατάσταση στη Συρία κυρίως, ως ένα βασικό στοιχείο της εθνικής δομής της Συρίας με αναφορά στον βαθύ ριζωμένο ρόλο των Χριστιανών ενόψει των συνεχών προσπαθειών για την εκτόπισή τους από την τρομοκρατία και τους υποστηρικτές της. Ο κ. Άσαντ επισήμανε ότι η δύναμη των Ανατολικών Χριστιανών προέρχεται από τη συμβίωσή τους με άλλες θρησκείες στην περιοχή μας και στη Συρία εδώ και αιώνες. Αυτό έκανε κάποιες πλευρές να στοχεύουν τον Χριστιανισμό στην περιοχή μας, προκειμένου αυτή η αρμονία να διαταραχθεί και να διαιρεθεί η περιοχή σε θρησκευτικά και σεκταριστικά κράτη, προκειμένου να νομιμοποιηθεί η ύπαρξη του εβραϊκού Κράτους στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, πράγμα που δεν θα γίνει αποδεκτό από οποιονδήποτε Σύριο, σύμφωνα με τον κ. Άσαντ.

Επίσημη γλώσσα η ελληνική;
Επισημαίνεται δε, ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του, προκειμένου για την προσπάθεια από τον διεθνή παράγοντα για την καθιέρωση της Κουρδικής Γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας της Συρίας, ο πρόεδρος Άσαντ, ο οποίος μοιάζει να γνωρίζει καλά την ιστορία του τόπου του, φέρεται να δήλωσε ότι εάν θα πρέπει οπωσδήποτε να καθιερωθεί μια δεύτερη, μετά την Αραβική, επίσημη γλώσσα στη χώρα του, αυτή δεν μπορεί να είναι η Κουρδική αλλά η Ελληνική!
Υπενθυμίζεται ότι η Συρία, τουλάχιστον πριν την ξένη επέμβαση και τον εμφύλιο σπαραγμό της, ήταν μια χώρα με διάσπαρτες σε όλη την επικράτειά της διαφορετικές θρησκευτικές και εθνοτικές κοινότητες με τους Σουνίτες μουσουλμάνους Άραβες να αποτελούν λίγο περισσότερο από τον μισό πληθυσμό της (59,1%), τους Άραβες Αλεβίτες —στους οποίους ανήκει και ο πρόεδρος— να αποτελούν τη δεύτερη κοινότητα της χώρας (11,8%), με το υπόλοιπο περίπου ένα τρίτο του πληθυσμού να ανήκει σε άλλες 11 κοινότητες, οι μισές περίπου χριστιανικές, μεταξύ αυτών και οι Κούρδοι (8,9%). Το εάν σήμερα οι τελευταίοι διεκδικούν μία έκταση, που ξεκινά από τη δυτική όχθη του Τίγρη, και είναι κάτι λίγο λιγότερο από το ένα τρίτο της χώρας, αυτό έχει να κάνει με τις παρανοϊκές στρεβλώσεις της ξένης επέμβασης. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ακόμα και στην καρδιά της σημερινής κουρδικής αυτόνομης περιοχής, στην Αλ Χασάκα, ανατολικά του Τίγρη, είναι αμφίβολο εάν οι Κούρδοι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία. Η φερόμενη δήλωση, λοιπόν, του κ. Άσαντ, περί της ελληνικής γλώσσας, εάν δεν είναι μια υπεκφυγή, δείχνει κάτι βαθύτερο: τι άλλο θα μπορούσε να ενώσει αυτόν τον πολύχρωμο κόσμο, πέραν της αραβικής παράδοσης φυσικά, αν όχι η ελληνική-ελληνιστική παράδοση του τόπου, που γι' αυτήν στην Συρία «και οι λίθοι κεκράξονται»;

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1528
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2116065
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.