Αρχική arrow ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ arrow 995 arrow Ο Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΔΩΣΕ ΒΗΜΑ ΣΤΟΝ «ΠΡΟΕΔΡΟ» ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ! Στη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ο Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΔΩΣΕ ΒΗΜΑ ΣΤΟΝ «ΠΡΟΕΔΡΟ» ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ! Στη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017
GAP.jpg

Τις έντονες και απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις των κυπριακών δημοκρατικών Κομμάτων καθώς και του Τύπου προκάλεσε η πρόσκληση του Γ. Α. Παπανδρέου, ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (Σ.Δ.), σε δύο τουρκοκυπριακά κόμματα και ιδιαίτερα στον φερόμενο ως πρόεδρο ενός ανύπαρκτου, για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, κράτους της κατεχόμενης, από την Τουρκία, Β. Κύπρου, να συμμετάσχουν στη Σύνοδο της Σ.Δ., που πραγματοποιήθηκε στη Ν. Υόρκη στις 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Το μέγεθος του πολιτικού και εθνικού σκανδάλου γίνεται αντιληπτό αν ληφθεί υπόψη:
1) Στη Σ.Δ. καλούνται κόμματα και ηγέτες, κρατών και όχι ψευτοκρατών. Όμως ο κ. Ακιντζί είναι ηγέτης και μιας Κοινότητας , που μόνο η Τουρκία την βαφτίζει κράτος και προσπαθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει να φορέσει μανδύα νομιμοποίησης στο βαφτιστήρι της. Αυτόν τον μανδύα της προσέφερε ο Γ.Α.Π., χωρίς ίχνος ντροπής!
2) Στη Συνάντηση της Σ.Δ. ο Γ.Α.Π. δεν προσκάλεσε κανένα κόμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, γεγονός που αντικειμενικά ισοδυναμεί με την αποδοχή εκ μέρους του, της στρατηγικού χαρακτήρα θέσης της Τουρκίας, να μην αναγνωρίζει την Κ.Δ., «ως εκλίπουσα»!
Σχετικά η ΕΔΕΚ του Βάσου Λυσσαρίδη, με ανακοίνωσή της αποκάλυψε «ότι ενώ από τον Ιούνιο του 2015 ο Γ.Α.Π. αρνείται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ. Μαρίνο Σιζόπουλο, για συζήτηση διμερών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, αποδέχθηκε κατά τρόπο παράτυπο τη συμμετοχή δύο τουρκοκυπριακών κομμάτων στη Σοσιαλιστή Διεθνή και τώρα, αποκορύφωμα, η πρόσκληση προς τον κατοχικό ηγέτη, κ. Ακιντζί, για να συμμετάσχει στις εργασίες της εν λόγω οργάνωσης.» ( Πηγή: https://www.voria.gr/article/i-kentroaristera-o-makron-ke-i-provoli-tou-psevdokratous )
3) Ο κ Ακιντζί από το βήμα της Σ.Δ., που του το έδωσε ο Γ.Α.Π. , παρουσίασε την κατοχική δύναμη, την Τουρκία, ως τη Χώρα που πασχίζει για την επίλυση του Κυπριακού, σύμφωνα με το πλαίσιο που πρότεινε ο Γ.Γραμματέας του Ο.Η.Ε. κ. Αντόνιο Γκουτέρες,και βρίσκει απέναντι της μια Ελλάδα και μια Κύπρο που αντιδρούν, γιατί δεν θέλουν λύση!
4) Στα όσα ψευδή και απαράδεκτα υποστήριξε ο τ/κ ηγέτης , δεν υπήρξε ελληνική απάντηση, ούτε της Αθήνας, ούτε της Λευκωσίας, γιατί απλούστατα ο κ. Γ.Α.Π. δεν προσκάλεσε κανένα ελληνικό κόμμα, ούτε καν το ΠΑΣΟΚ! Προφανώς επεδίωκε να ξαναζεστάνει τη σούπα του νέου Σχεδίου Ανάν που επιθυμεί η Άγκυρα, χωρίς την παραμικρή παραφωνία.

Αντιδράσεις
Όπως προαναφέραμε η απαράδεκτη-γιατί όχι προδοτική, αυτή στάση του Γ.Α.Π. προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Κυπριακής Πολιτικής Ηγεσίας. Έτσι:
- Ο πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος, ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, μεταξή άλλων δήλωσε, στις 23-9-2017, ότι:
«Η συμπεριφορά του κ. Γεώργιου Παπανδρέου έναντι του Κυπριακού Ελληνισμού και γενικά του Ελληνισμού, συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα προκλητική. Ακόμα πιο προκλητική είναι η στάση του έναντι της ΕΔΕΚ και κύρια όλων όσων απορρίψαμε το Σχέδιο Ανάν, του οποίου ο κ. Παπανδρέου ήταν φανατικός υποστηρικτής.Η προώθηση ένταξης σε μια παραπαίουσα Σοσιαλιστική Διεθνή δύο Τουρκοκυπριακών κομμάτων, του ενός ως μέλους και του άλλου ως παρατηρητή, αλλά ακόμα περισσότερο η πρόσφατη πρόσκληση στον κ. Ακιντζί για να παραστεί και να μιλήσει σε συνεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συνιστά παραβίαση του καταστατικού της οργάνωσης.Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά δεν νομιμοποιείται να είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, γιατί δεν εκπροσωπεί κανένα κόμμα που να είναι πλήρες μέλος της οργάνωσης.Από πλευράς ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να αφήσουμε απαρατήρητη τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του και ήδη συζητούμε και διερευνούμε δυνατότητες για ουσιαστικές παρεμβάσεις, ώστε να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά.Τέλος, θα πρέπει να τονίσω ότι αυτή η απαξιωτική του στάση έναντι της ΕΔΕΚ χρονολογείται από τον Ιούνιο του 2015, όταν απέστειλα πρόσκληση προς τον κ. Παπανδρέου για να συζητήσουμε διμερή θέματα κοινού ενδιαφέροντος και δεν πήρα ποτέ απάντηση. Σημειώνω πως τη συγκεκριμένη πρόσκληση του την διαβίβασα τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης κ. Λουίς Αγιάλα αλλά και πάλι δεν πήρα απάντηση».
- ΤΟ ΔΗΚΟ , το κόμμα του αειμνήστου Τάσου Παπαδόπουλου στην ανακοίνωση του αναφέρει: « Λανθασμένα και επικίνδυνα μηνύματα στέλλουν οι ενέργειες του Γιώργου Παπανδρέου ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο και εχθρική προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό Ελληνισμό, είναι η ενέργεια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Προέδρου της, Γιώργου Παπανδρέου, να προσκαλέσουν τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί, σε εκδήλωση της οργάνωσης στη Νέα Υόρκη. Όταν: Ο Ερντογάν αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, «εκλιπούσα», Ο Ακκιντζί προσπαθεί να αυτοπαρουσιάζεται ως «πρόεδρος κράτους», Η ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων εξαγγέλλει ότι θα «δασμολογεί» τα αγαθά που στέλλονται από τις ελεύθερες περιοχές στους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας, επιδιώκοντας να δώσει στο παράνομο μόρφωμα την εικόνα κρατικής οντότητας, ο κ. Παπανδρέου, με τις πράξεις του, ενισχύει τις τουρκικές επιδιώξεις και μεθοδεύσεις. Καταδικάζουμε έντονα την ενέργεια του Γιώργου Παπανδρέου και τον καλούμε να προβεί πάραυτα και δημόσια σε διόρθωση των πράξεων του, που στέλλουν λανθασμένα και επικίνδυνα μηνύματα.
¬¬– Η Συμμαχία Πολιτών του Γιώργου Λιλλήκα τονίζει: « Ο Γιώργος Παπανδρέου οφείλει να είναι προσεκτικός και να μην επιτρέπει στον Ακιντζή να παίζει παιγνίδια αναβάθμισης του ψευδοκράτους Αναφορικά με την συνάντηση του πρόεδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς , Γιώργου Παπανδρέου με τον τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζή εκείνο που έχει σημασία είναι το γεγονός πως ο κύριος Παπανδρέου όφειλε να είναι πιο προσεκτικός και να μη επιτρέπει στον Μουσταφά Ακκιντζή να παίζει το παιγνίδι αναβάθμισης του ρόλου του και του ψευδοκράτους. Σημειώνουμε ότι ο Κυπριακός Λαός παρακολουθεί με μεγάλη δυσαρέσκεια τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Γεώργιο Παπανδρέου, να λειτουργεί κατ’ επανάληψη αντίθετα με τις καταστατικές διατάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Η πρώτη φορά ήταν όταν αποδέχθηκε κατά τρόπο παράτυπο τη συμμετοχή δύο τουρκοκυπριακών κομμάτων στη Σοσιαλιστή Διεθνή και η δεύτερη τώρα με την πρόσκληση προς τον κατοχικό ηγέτη, κ. Ακιντζή, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς» (Πηγή: http://mignatiou.com/2017/09/skliri-epithesi-edek-se-giorgo-papandreou-gia-prosklisi-ston-anthropo-tis-tourkias-akintz )

Η Σιωπή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗ.ΣΥ.
Πρέπει να προσθέσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ καθώς και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και προσωπικά η κ. Φ. Γεννηματά έπαθαν αφωνία. Βέβαια δεν ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ Σημίτη- Γ.Α.Παπανδρέου είχαν σημαία τους το Σχέδιο Ανάν και είχαν περάσει θηλιά στο λαιμό του Τάσου Παπαδοπουλου για να το αποδεχθεί και αυτός. Να συμπεράνουμε, επομένως, ότι η σημερινή κάλυψη του Γ.Α.Π. σημαίνει συνέχιση της πολιτικής του 2004; Ας το πουν ξεκάθαρα.
Θέση του υπογράφοντος: Ο Γ.Α.Παπανδρέου, που με άλλες συνθήκες θα ήταν στη φυλακή, ας αποφασίσει μόνος του να πάει σπίτι του, για να μην προκαλεί άλλο και κυρίως για να μπει τέρμα στην κακοποιό δράση του.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1557
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2272500
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.