Αρχική arrow ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ arrow 996 arrow Οι πραγματικοί σκοποί του νόμου για το φύλο

Οι πραγματικοί σκοποί του νόμου για το φύλο

Έχει γραφτεί από Μανώλης Μηλιαράκης
Παρασκευή, 03 Νοέμβριος 2017

Με 171 ψήφους επί της Αρχής υπερψηφίστηκε, στις 10 Οκτωβρίου, το νομοσχέδιο για τη «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου». Υπέρ της Αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΔΗ.ΣΥ. Kατά ΚΚΕ, Χ.Α. Ένωση Κεντρώων και η Ν.Δ. η οποία κατέθεσε δικό της νομοσχέδιο, με την ίδια όμως, ουσιαστικά, λογική που είχε και το κυβερνητικό. Αντιδράσεις υπήρξαν για το άρθρο 3 του νομοσχεδίου, που προβλέπει τη δυνατότητα και σε ανήλικο 15 ή και 16 ετών να προσδιορίζει το φύλο του, με βάση τη βούλησή του και με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων του και σχετική ιατρική γνωμάτευση.
Το άρθρο αυτό συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία των 148 ψήφων.
Στο σημείωμα αυτό θα προσπαθήσουμε, με απλά, αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένα λόγια, να δούμε ποιο το ουσιαστικό περιεχόμενο των εννοιών «νομικός προσδιορισμός» ή «αλλαγή» φύλου.
Αν μιλήσουμε για προσδιορισμό, σημαίνει ότι μέχρι τη στιγμή που ο ενδιαφερόμενος δεν είχε προσδιορίσει το φύλο του, δεν γνωρίζαμε, ίσως ούτε ο ίδιος, ποιό ήταν το φύλο του.
Αν πάλι κανουμε λόγο για «αλλαγή φύλου» τότε σημαίνει ότι δεχόμαστε, ότι υπήρχε κάποιο φύλο, αρσενικό ή θηλυκό και αποφασίσαμε να το αλλάξουμε. Αλλά ας δούμε τι είναι φύλο, με τις τρεις διαστάσεις του. Τη βιολογική, τη μορφολογική και την κοινωνική-ψυχοκοινωνική.

Βιολογικά
Θεμελιακή μονάδα κάθε ζωντανού οργανισμού φυτικού ή ζωικού είναι το κύτταρο. Οι ιδιότητες του κυττάρου εξαρτώνται κυρίως από τις πρωτεΐνες, η δράση των οποίων εξαρτάται από τη σύστασή τους, δηλαδή από τη σειρά των αμινοξέων που περιέχουν. Εκείνο όμως που τελικά καθορίζει τη σειρά των αμινοξέων και επομένως τις ιδιότητες του οργανισμού, είναι το γενετικό υλικό, το DNA. Αυτό περιέχει τις γενετικές πληροφορίες, σε συγκεκριμένα τμήματά του, που λέγονται γονίδια. Βέβαια για τις ιδιότητες ενός οργανισμού σημαντικό ρόλο παίζει και το περιβάλλον. Στους αναπτυγμένους οργανισμούς που τα κύτταρά τους έχουν πυρήνα (ευκαρυωτικά κύτταρα) το DNA εντοπίζεται κυρίως στον πυρήνα του κυττάρου με τη μορφή των χρωμοσωμάτων. Κάθε είδος οργανισμού έχει το δικό του αριθμό χρωμοσωμάτων. Τα χρωμοσώματα όλων των κυττάρων του ίδιου οργανισμού είναι απολύτως όμοια μεταξύ τους. Έτσι όλα τα κύτταρα του Ανθρώπου έχουν 23 ζεύγη, δηλαδή 46 χρωμοσώματα. Τα 22 ζεύγη από αυτά, λέγονται αυτοσωμικά και δεν έχουν καμιά σχέση με το φύλο. Το 23 ζεύγος είναι που καθορίζει το φύλο. Αυτό το 23ο ζεύγος αποτελείται ή από δύο μητρικά χρωμοσώματα Χ ή από ένα μητρικό Χ και ένα πατρικό Ψ.
Έτσι αν κατά τη σύλληψη του σπερματοζωαρίου του άνδρα από το ωάριο της γυναίκας προκύψουν κύτταρα με το 23 χρωμόσωμα ΧΧ τότε το παιδί θα είναι θήλυ, ενώ αν το 23 χρωμόσωμα είναι ΧΨ τότε θα γεννηθεί άρρεν. Δηλαδή η παρουσία του Ψ (Πατρικού) χρωμοσώματος γεννά αγόρι, ενώ η απουσία του γεννά κορίτσι. Η γυναίκα δηλαδή δίδει μόνο Χ χρωμοσώματα, ενώ ο άνδρας μπορεί να δώσει είτε Χ, είτε Ψ, και έτσι το ζεύγος του 23ου χρωματοσώματος θα είναι ή ΧΧ (κορίτσι) ή ΧΨ (αγόρι). Ο τύπος ΧΧ ή ΧΨ είναι ο ίδιος για όλα, χωρίς εξαίρεση τα κύτταρα του οργανισμού και δεν αλλάζει ποτέ και με κανένα τρόπο.
Τι σημαίνει αυτό;
Από τη στιγμή που το 23 ζεύγος χρωμοσωμάτων ενός οργανισμού είναι ΧΧ, ο οργανισμός αυτός γεννιέται, αναπτύσσεται και πεθαίνει γυναίκα. Αντίστοιχα, άνδρας, αν είχαμε την περίπτωση ΧΨ. Έτσι το βιολογικό φύλο είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα και φυσικά δεν είναι ζήτημα αυτοπροσδιορισμού, ούτε υπάρχει δυνατότητα, αλλαγής του.

Μορφολογικά
Τα δύο φύλα διαφέρουν μορφολογικά: α) Στα σεξουαλικά όργανα, τόσο στη μορφή, όσο και στη λειτουργία και αποστολή τους.
β) Από μία ηλικία μετά έχουμε το φαινόμενο της τριχοφυΐας, κυρίως στους άνδρες, της ανάπτυξης μαστών στις γυναίκες κ.ά.
γ) Οι συχνότητες και η χροιά της φωνής κ.ά.
Οι μορφολογικές αυτές διαφορές, μπορούν ν’ αλλάξουν, ορισμένες σε μεγάλο και άλλες σε μικρό βαθμό, σε αντίθεση με το 23ο χρωμόσωμα που δεν αλλάζει με τίποτε. Όμως, σε καμία περίπτωση οι όποιες μορφολογικές αλλαγές και μεταβολές γίνουν σ’ ένα οργανισμό, δεν επιφέρουν αλλαγή στο 23 χρωμόσωμα και κατά συνέπεια στο φύλλο. Ο άνδρας π.χ. που με ορμονοθεραπεία απόκτησε μαστούς όμοιους με τους γυναικείους και με χειρουργική επέμβαση μια κοιλότητα που μοιάζει με γυναικείο κόλπο, δεν σημαίνει ότι είναι σε θέση να μείνει έγκυος ή να θηλάσει ένα βρέφος. Αντίστοιχα η γυναίκα που απόκτησε με χειρουργικές επεμβάσεις ανδρική μορφή, δεν σημαίνει ότι έγινε άνδρας, ότι δηλαδή μπορεί να γονιμοποιήσει μια άλλη γυναίκα. Συμπερασματικά:
Aλλαγή φύλου, δηλαδή ένας που γεννήθηκε άνδρας να γίνει γυναίκα και αντίστροφα δεν γίνεται. Η φύση δεν το επιτρέπει. Το χρωμόσωμα ΧΨ θα μείνει εκεί ΧΨ και το ΧΧ, θα μείνει ΧΧ.
Προσδιορισμός φύλου, δεν έχει νόημα γιατί το φύλο είναι προσδιορισμένο από τη στιγμή της σύλληψης. Τι απομένει να δούμε; Την κοινωνικο-ψυχολογική διάσταση του φύλου. Το πώς αισθάνεται, πώς συμπεριφέρεται, πώς ζει ή θέλει να ζει.

Κοινωνικα-ψυχολογικά
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι υπάρχουν άνθρωποι, που για διάφορους λόγους, βιολογικούς, γενετικούς, περιβάλλοντος κ.ά. ενώ ανήκουν στο φύλο ΧΨ (άνδρας) αισθάνονται να θέλουν να ζουν ως φύλλο ΧΧ (γυναίκα) και αντίστροφα.
Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται σε μια διαρκή πάλη με τον εαυτό τους, το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον τους. Σε μια κατάσταση έντονου ψυχικού πόνου. Επί χρόνια η κοινωνία τους απαξιώνει, τους χλευάζει τους λιθοβολεί, αγνοώντας το δίλημμα που μας θέτει ο Κύριος, «ο αναμάρτητος πρώτος το λίθον βαλέτω». Ακόμα και στην περίπτωση που με χειρουργική επέμβαση είχαμε «αλλαγή» φύλου, η αλλαγή του ονόματος στα δημόσια έγγραφα ήταν πολύ δύσκολη και πάντως όχι αυτομάτως συνεπακόλουθη της «αλλαγής» που είχε επέλθει.
Ο μέχρι πρότινος Γιώργης που «έγινε» Γεωργία, εξακολουθούσε στην ταυτότητά του και σ’ όλα τα δημόσια έγγραφα να εμφανίζεται ως Γιώργης. Γεγονός που προκαλούσε τεράστια ψυχολογικά προβλήματα στον ενδιαφερόμενο. Αυτό το καθεστώς, για τη μικρή αυτή κοινότητα των συνανθρώπων μας, έπρεπε ν’ αλλάξει για λόγους, εκτός των άλλων, σεβασμού στο ανθρώπινο πρόσωπο, σεβασμού στη Δημιουργία.
Στο βαθμό επομένως που ο ψηφισθείς νόμος έρχεται να θεραπεύσει και να εξανθρωπίσει τη στάση της Πολιτείας και της Κοινωνίας απέναντι στην κατηγορία αυτή των συνανθρώπων μας, οι διατάξεις του είναι θετικές. Όμως επειδή το όλο πρόβλημα είναι πολυπαραμετρικό, απαιτείτο πλήρης διερεύνηση των διαστάσεών του, κάτι που δεν έγινε, ιδιαίτερα μάλιστα για το άρθρο 3, που αναφέρεται στους ανήλικους. Η αναγόρευση σε δόγμα του «δικαιώματος» να αποφασίζω για τον εαυτό μου ό,τι θέλω, είναι απαράδεκτη, γιατί εκτός των άλλων αποτελεί το θεμέλιο του ατομισμού και του καπιταλισμού με την πιο χυδαία μορφή του, του νεοφιλελευθερισμού!
Δεν είναι δικαίωμά μου, με μια απλή δήλωσή μου, στο δικαστή, να «διορθώνω» το φύλο μου, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της απόφασής μου στους ανθρώπους που εξαρτώνται άμεσα από εμένα.
Κανένας μας δεν είναι μόνος στον κόσμο. Ζει στην οικογένεια, στην κοινωνία, την οποία δεν θα τη λαμβάνει υπόψη του, μόνο όταν τον συμφέρει, όπως διακηρύσσει και εφαρμόζει ο νεοφιλελευθερισμός. Η αντίθετη στάση, όχι μόνο δεν είναι αριστερή και προοδευτική, αλλά βαθιά συντηρητική. Και ακριβώς όπως η όλη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετεί τον νεοφιλελευθερισμό, έτσι και ο εν λόγω νόμος ψηφίστηκε όχι τόσο για να καλύψει νομικά τις υπαρκτές και σεβαστές ανάγκες κάποιων συμπολιτών μας, όσο για να υπηρετήσει βασικούς στόχους της Νέας Τάξης, όπως η αποδόμηση της οικογένειας και η απαξίωση θεσμών και αρχών διαχρονικής και πανανθρώπινης αξίας.
Τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας, της παραπάνω κατηγορίας, μια κοινωνία και μια πολιτεία Δικαίου και Πολιτισμού, οφείλει να τα επιλύσει. Όμως όταν η «επίλυση» προκαλεί μείζονα προβλήματα στην όλη κοινωνία καθώς και στα ίδια τα άτομα για τα οποία υποτίθεται ότι νομοθετούμε, τότε «κάποιο λάκο έχει η φάβα», όπως λέει ο λαός μας. Και εν προκειμένω δεν πρόκειται απλώς για ένα «λάκο», αλλά για καιάδα στον οποίο ωθείται το πρόσωπο, η οικογένεια και η κοινωνία.
Στα υπαρκτά σχέδια των «προοδευτικών», εγχώριων και ξένων όλου του πολιτικού φάσματος είναι:
• Η τεκνοθεσία και από ομόφυλα ζευγάρια.
• Η μη αναγραφή φύλου στη ληξιαρχική πράξη γέννησης και ο προσδιορισμός του φύλου να γίνεται από το ίδιο το άτομο, όταν θα το αποφασίσει!
• Οι προσδιορισμοί «Μητέρα» και «Πατέρας» σιγά-σιγά να καταργηθούν και να αντικατασταθούν με τον γενικό όρο «Γονέας Α» και «Γονέας Β».
Το αν και πότε θα ή δεν θα υλοποιηθούν, θα εξαρτηθεί από τη στάση του ίδιου του λαού.

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1557
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2272525
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.