Αρχική arrow ΘΕΣΕΙΣ arrow ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΧΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017
Η ΧΔ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

H K.E. της ΧΔ, που συνήλθε στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου 2017 εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το πρόβλημα των ναρκωτικών που μαστίζει τη νεολαία:

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΧΔ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017
Η ΧΔ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ «ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΕΞΙ ΗΜΕΡΩΝ»ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ

Με αφορμή την επέτειο των πενήντα ετών του πολέμου των έξι ημερών, η Κεντρική Επιτροπή της Χ.Δ., που συνήλθε στις 17 Ιουνίου στην Αθήνα, συμπάσχοντας με τον χειμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

. 1. Συμπληρώνονται το μήνα αυτό 50 χρόνια από τον λεγόμενο «πόλεμο των έξι ημερών» και την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών της δυτικής όχθης του Ιορδάνη, και της λωρίδας της Γάζας, καθώς και των συριακών υψιπέδων του Γκολάν, από τη σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ.

2. Ήδη, από το 1947, όταν δημιουργήθηκε το Κράτος του Ισραήλ, εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίων ξεριζώθηκαν από τα πατρογονικά τους εδάφη.

3. Η Κατοχή του 1967 συμπληρώνει την πολιτική ξεριζωμού του Παλαιστινιακού λαού. Οι συνεχείς και παράνομοι εποικισμοί της Δυτικής Όχθης μεθοδευμένα αποξενώνουν τους Παλαιστινίους από τον τόπο τους και έχουν αφήσει στον έλεγχό τους χώρο πολύ μικρότερο από αυτόν του 1967. Η λωρίδα της Γάζας, παρά την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, έχει μετατραπεί σε απομονωμένο γκέτο όπου χιλιάδες Παλαιστινίων επιβιώνουν κάτω από άθλιες συνθήκες και στο έλεος της ισραηλινής αυθαιρεσίας και επιθετικότητας.

4. Με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων, έχουν πλήρως αποσιωπηθεί οι συνέπειες των πολέμων του 1947 και του 1967 για την πάλαι ποτέ πολυάριθμη ελληνική κοινότητα της Ιερουσαλήμ, που σήμερα αριθμεί μερικές εκατοντάδες.

5. Τα συμφέροντα των ισχυρών και η πολιτική ισχύς των φιλοσιωνιστικών «λόμπι» αποτρέπουν την αυτονόητη λύση, τη μόνη που θα συμβάλει στην ειρήνευση της περιοχής: Ζητούμε και στην περίπτωση της Παλαιστίνης, όπως και της Κύπρου, την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου χωρίς αποκλίσεις και εξαιρέσεις, με άμεση αποκατάσταση των συνόρων του 1967, αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων και εποίκων και αναγνώριση στις παλαιστινιακές περιοχές ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, που θα συμβιώνει ειρηνικά με το γειτονικό κράτος του Ισραήλ.

0 Σχόλια

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΗΣ Χ.Δ.

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017
Κ.Ε. ΤΗΣ ΧΔ: Η ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος της Χριστιανικής Δημοκρατίας που συγκλήθηκε στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου, εξέδωσε την ακόλουθη πολιτική απόφαση για τις πολιτικές εξελίξεις:

1. Το πρώτο εξάμηνο του 2017 συνεχίζεται και εντείνεται η νέου τύπου Κατοχή της χώρας, με Κυβέρνηση και Βουλή όχι μόνο να μη μπορούν να λάβουν σημαντικές αποφάσεις χωρίς την έγκριση των Δανειστών, αλλά και να εφαρμόζουν πιστά την καταστρεπτική πολιτική της λιτότητας που αυτοί επιβάλλουν.

2. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη νέα δέσμη μέτρων και τη συμφωνία στο «Γιούρογκρουπ» της 15ης Ιουνίου, κατά τρόπο αντισυνταγματικό, δέσμευσε τη χώρα να διατηρεί υπέρογκα πλεονάσματα μέχρι το 2060 στα πλαίσια της αποδεδειγμένα καταστρεπτικής πολιτικής της λιτότητας. Παράλληλα, ολοκληρώνει τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων και τον αφανισμό αγροτών και αυτοαπασχολουμένων. Με τη βοήθεια των νέων διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για τους πλειστηριασμούς, θα ευνοηθεί ο περαιτέρω αφανισμός των μεσαίων στρωμάτων και η συγκέντρωση και της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων στα χέρια των ολίγων και των ξένων πλουτοκρατών.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ Κ.Ε. 17.12.2016

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2017

Ἡ διευρυμένη Κεντρικὴ Ἐπιτροπὴ τῆς Χ.Δ. ἐξέδωσε τὴν ἀκόλουθη πολιτικὴ ἀπόφαση:

1. Τὸ τελευταῖο ἑξάμηνο, ἀπανωτὰ ἐκλογικὰ ἀποτελέσματα φανέρωσαν τὴ λαϊκὴ δυσαρέσκεια καὶ ἀποδοκιμασία τῶν λαῶν στὴν Εὐρώπη καὶ παγκοσμίως, ἐνάντια στὶς πολιτικὲς δυνάμεις ποὺ προωθοῦνται ἀπὸ τὸ τμῆμα ἐκεῖνο τῆς ἄρχουσας τάξης, ποὺ βασίζει τὰ συμφέροντά του στὴν παγκοσμιοποίηση καὶ στὴν ἀπαξίωση τοῦ ἐθνικοῦ κράτους, στὴν συνακόλουθη κατάλυση τοῦ κοινωνικοῦ κράτους καὶ στὴν πολιτικὴ λιτότητας ποὺ κάνει τοὺς πλούσιους πλουσιότερους καὶ τοὺς φτωχοὺς φτωχότερους.

2. Ἡ ψῆφος τῶν Βρετανῶν γιὰ ἔξοδο ἀπὸ τὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση, ἡ καταψήφιση ἐκ μέρους τῶν ἀμερικανῶν τῆς Χίλαρι Κλίντον, ἡ ἥττα τοῦ ἰταλοῦ πρωθυπουργοῦ Ρέντσι στὸ πρόσφατο ἰταλικὸ Δημοψήφισμα, ὁ ἀποκλεισμὸς καὶ τῶν δύο κυβερνητικῶν κομμάτων ἀπὸ τὸ 2ο γύρο τῶν προεδρικῶν ἐκλογῶν στὴν Αὐστρία, ἡ διαφαινόμενη συρρίκνωση τοῦ γαλλικοῦ σοσιαλιστικοῦ κόμματος, ἀποτελοῦν ἀπανωτὰ καὶ ἠχηρὰ δείγματα ὅτι οἱ λαοὶ ἀναζητοῦν ἄλλη διέξοδο καὶ ὅτι τὸ πολιτικὸ σύστημα κλονίζεται ὅλο καὶ πιὸ πολύ.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 11.6.2016

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2016

Η Κεντρική Επιτροπή της Χ.Δ. , που συνήλθε το Σάββατο 11 Ιουνίου για 2η φορά μετά την εκλογή της από το Η΄ Συνέδριο ενέκρινε το  κείμενο πολιτικής απόφασης, όπου τονίζεται μεταξύ άλλων: 
" Γιὰ νὰ δικαιολογήσουν τὴν πολιτική τους, οἱ σημερινοὶ κυβερνῆτες καταφεύγουν σὲ ἕναν κοινωνικὸ κανιβαλισμό, τὸν ὁποῖον ἐμφανίζουν ὡς δῆθεν πολιτικὴ κοινωνικῆς δικαιοσύνης. Στὴν πραγματικότητα, μὲ τὴ φορολογική τους πολιτική καὶ τὴ «μεταρύθμιση» τοῦ ἀσφαλιστικοῦ συστήματος, ὁλοκληρώνουν τὴ διάλυση τοῦ κοινωνικοῦ ἱστοῦ τῆς χώρας ποὺ ξεκίνησε τὸ 2010 καὶ εὐνοοῦν τὴ συγκέντρωση πλούτου στὰ χέρια λίγων, Ἐλλήνων καὶ ξένων ποὺ ἔχουν ἐπωφεληθεῖ ἀπὸ τὴν κρίση."
Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1608
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2623280
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.