Αρχική arrow Αρχείο Ηλεκτρονικής Χριστιανικής

Συμπαράσταση στον Αγωνιζόμενο Λαό της Λευκίμης

Έχει γραφτεί από http://xyta-lefkimis.blogspot.com/
Τετάρτη, 04 Νοέμβριος 2009

Λευκίμη
Στις 16 Ιουνίου 2008, η Λευκίμμη έζησε άλλο ένα γύρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε κατοίκους και ΜΑΤ για τον ΧΥΤΑ. Στις 12 Νοεμβρίου δικάζονται τέσσερεις κάτοικοι της περιοχής ως υπεύθυνοι – υποκινητές – συμμετέχοντες στα γεγονότα.

Κλητήριο θέσπισμα απέστειλε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Κέρκυρας σε τέσσερις συμμετέχοντες στην κινητοποίηση κατά του ΧΥΤΑ Ν.Κέρκυρας, και τα γεγονότα που ακολούθησαν με την επίθεση των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, την 16 Ιουνίου 2008. Οι κατηγορούμενοι είναι οι: Καραβαζάκης Βασίλης, Πανδής Ιωάννης, Σαμοϊλης Σίμος και Ανδρονικόπουλος Αναστάσιος.
Η δίκη ορίστηκε για την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί, ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου Κέρκυρας.
Θυμίζουμε ότι είχε συλληφθεί και ο  Σπύρος Μοναστηριώτης, ιερέας της ενορίας Κάβου Λευκίμμης, που κατηγορείται ότι ενθάρρυνε τους κατοίκους να επιτεθούν με μολότωφ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Η δίκη του έχει αναβληθεί για τις αρχές Ιανουαρίου

Στήριξη από Χαραλάμπους

Χθες με δηλώσεις του ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους έκανε λόγο για ποινικοποίηση με δίκες του αγώνα των κατοίκων ενάντια στον ΧΥΤΑ.

«Το πρόβλημα παραμένει» τόνισε «αφού ο Σύνδεσμος Καθαριότητας επιμένει στον περιφερειακό σχεδιασμό, έναν σχεδιασμό που εκ των πραγμάτων έχει τιναχθεί στον αέρα». Ο κ. Χαραλάμπους ζήτησε να σταματήσουν οι μηνύσεις ενάντια στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για να αποτρέψουν την εγκατάσταση μιας χαβούζας στην περιοχής τους. Και κατέληξε: «Το ΚΚΕ ζητά να αναλάβει ανεξάρτητη επιστημονική αρχή τον σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, εργοστάσιο κομποστοποίησης και υγιεινομική ταφή».

Το στέλεχος του EcoCorfu και της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Γεωλόγος Χρήστος Μηλίγγος παρουσιάζει τα στοιχεία των μετρήσεων που αποδεικνύουν την ύπαρξη του μεγάλου υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή Μεσοράχια Λeυκίμμης, ακριβώς εκεί όπου ή τοπική αυτοδιοίκηση επέλεξε να κατασκευάσει έναν ακόμη επικίνδυνο ΧΥΤΑ χωρίς προδιαγραφές
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Έπρεπε να δικάζονται οι υπεύθυνοι για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα»

Με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το στέλεχός της Β. Καραβαζάκη και ζητά την απαλλαγή από τις κατηγορίες. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε δίκη με βαριές κατηγορίες σύρονται στα δικαστήρια στις 12 Νοέμβρη ο Β. Καραβαζάκης και ο Γ. Πανδής.Ο Βασίλης Καραβαζάκης είναι στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αγωνιστής του κινήματος των Λευκιμαίων ενάντια στην δημιουργία του παράνομου ΧΥΤΑ. Ο Γιάννης Πανδής συμμετέχει στην σημερινή συντονιστική επιτροπή ενάντια στον ΧΥΤΑ.

Αντί να δικάζονται αυτοί που κατασπατάλησαν τα χρήματα των φορολογουμένων προκειμένου να κατασκευάσουν ένα έργο που δεν θα ήταν δυνατόν να λειτουργήσει ποτέ. Ένα έργο που δεν πήρε ποτέ άδεια λειτουργίας και που σε ένα χρόνο (που θα αλλάξουν οι περιβαλλοντικοί όροι που καθορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση) θα είναι παντελώς αδύνατον να λειτουργήσει.

Ένα έργο που έγινε μόνο και μόνο για να επωφεληθούν οι λωποδύτες. Ένα έργο για το οποίο ο Δήμαρχος Κερκυραίων είχε δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει αν θα λειτουργήσει ,αρκεί να τελειώσει. Αντί να δικάζονται αυτοί που κατάντησαν το νησί μας- ύστερά από σαράντα χρόνια ανηλεούς τουριστικής εκμετάλλευσης- να μην έχει μια σύγχρονη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων και να αντιμετωπίζουμε το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Τεμπλόνι και την προσπάθεια επέκτασής του και στην Λευκίμμη.

Αντί να δικάζονται αυτοί που έφεραν τον γκαγκστερισμό σε μια ήσυχη τουριστική περιοχή της Κέρκυρας, ζητούν και τα ρέστα. Οι μάρτυρες κατηγορίας είναι οι γνωστοί ΜΑΤατζηδες που έχουν εγκατασταθεί στην Λευκίμμη παρά την δήλωση της Κυρίας Γκερέκου ότι τα ΜΑΤ θα φύγουν από την Λευκίμμη την επόμενη των εκλογών.

Είναι οι γνωστοί ΜΑΤτζήδες που καθύβριζαν τον κόσμο στις συγκεντρώσεις, που καταστρέφανε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες , που εισέβαλαν σε σπίτια , που ξυλοκόπησαν και εξευτέλισαν πολίτες της Λευκίμμης ενώ προσπαθούσαν να εμποδίσουν την καταστροφή του τόπου τους. Είναι οι γνωστοί που τους έστειλαν να ψηφίσουν σε εκλογικό τμήμα της Καισαριανής στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές με αποτέλεσμα, στο εν λόγω εκλογικό τμήμα, να έρθει πρώτο κόμμα το ΛΑΟΣ με δεύτερη την φασιστική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Ζητάμε την άμεση απαλλαγή του συντρόφου Βασίλη Καραβαζάκη καθώς και όλων των κατηγορουμένων αγωνιστών της Λευκιμης από όλες τις ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες. Να φύγουν τα ΜΑΤ από την Λευκίμμη.

Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την δημιουργία ΧΥΤΥ και μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων».

«Η Λευκίμμη δικάζεται»

Η «φωνή» του κινήματος της Λευκίμμης, το blog του ΧΥΤΑ Λευκίμμης (xyta-lefkimis.blogspot.com), υπό τον τίτλο «Η Λευκίμμη δικάζεται καλεί όλους στις 12 Νοεμβρίου στα δικαστήρια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις δίκες εναντίον των «4».

Το κείμενο έχει ως εξής: «Στις 12 Νοεμβρίου 2009 ξεκινούν οι δίκες ενάντια στους αγωνιστές Λευκιμμιώτες που πάλεψαν και παλεύουν για την μη κατασκευή και λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.

Μη μπορώντας με άλλο τρόπο η Ελληνική Πολιτεία να κάμψει το ηθικό των Λευκιμμιωτών, που εδώ και δύο χρόνια αγωνίζονται για να σώσουν τον τόπο τους, τους σύρει τώρα στις αίθουσες των δικαστηρίων με βαριές και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Οι Λευκιμμιώτες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ζητά τη συμπαράσταση όλων των οικολογικών οργανώσεων, φορέων, σωματείων και συλλόγων καθώς και όλων των κινημάτων που παλεύουν για τον ίδιο σκοπό να συμπαρασταθούν στις δίκες του Λευκιμμιώτικου Λαού.

Στις 12 Νοεμβρίου σας καλούμε όλους μπροστά από τα δικαστήρια της Κέρκυρας για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στη κρατική βία και καταστολή.

…ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ».


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΗ

Ο Σύλλογoς Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Καραβαζάκη Βασίλη, Πανδή Γιάννη, Ανδρονικόπουλο Τάσο και Σαμοϊλη Σίμο που σύρονται σε δίκη στις 12 Νοεμβρίου με βαριές, κατασκευασμένες κατηγορίες για γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Λευκίμμη στις 16 Ιουνίου 2008, όταν οι κάτοικοι της περιοχής αντιστέκονταν -όπως συνεχίζουν να αντιστέκονται- στη δημιουργία ενός καθ’ όλα παράνομου ΧΥΤΑ.

Με αυτόν τον τρόπο η κεντρική και τοπική εξουσία προσπαθεί να ποινικοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες και να πλήξει κάθε διάθεση αντίδρασης και αντίστασης στις αποφάσεις που παίρνονται ερήμην των κατοίκων και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Οι κατηγορούμενοι δικάζονται, γιατί πάλεψαν μαζί με τους συγχωριανούς τους για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονταν αντιμέτωποι με ένα στρατό κατοχής (ΜΑΤ), που έχει εγκατασταθεί στο χωριό τους, για να περιφρουρεί τις εργασίες του παράνομου ΧΥΤΑ. Αντέδρασαν, όπως θα έκανε και ο καθένας από εμάς, αν απειλούνταν η ζωή του και η υγεία του. Η βίαιη καταστολή της αντίδρασης των κατοίκων απαριθμεί μια γυναίκα νεκρή, δεκάδες τραυματίες και δεκάδες συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγούνται σε δίκες με πλήθος κατηγοριών. Με μια πραγματική «βιομηχανία» διώξεων επιχειρείται σήμερα ό,τι δεν έγινε κατορθωτό με τη βία: η «συμμόρφωση» και η υποταγή των κατοίκων της Λευκίμμης. Στο μεταξύ οι πραγματικοί ένοχοι, οι δυνάμεις καταστολής και όσοι τις έστειλαν -που βαρύνονται με ένα θάνατο- αλλά και όσοι προώθησαν τη δημιουργία του ΧΥΤΑ -που βαρύνονται με ένα περιβαλλοντικό έγκλημα- βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Ο Σύλλογός Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγωνιστές της Λευκίμμης. Σήμερα είναι αυτοί οι τέσσερις κατηγορούμενοι και θ’ ακολουθήσουν και άλλοι. Αύριο ποιοι θα είναι;

Απαιτούμε:

• Να σταματήσουν όλες οι διώξεις των κατοίκων της Λευκίμμης που αγωνίστηκαν για τα αυτονόητα.
• Να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Για το Διοικητικό συμβούλιο

H Πρόεδρος ΖΟΥΠΑ ΣΤΕΛΛΑ

Η Γενική Γραμματέας ΣΑΜΠΟΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

2/11/2009

ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ε.Ναπολέοντος 12
Τηλ.- fax: 2661049390

Κέρκυρα, 2/11/2009


Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στέκεται αλληλέγγυα στους Ανδρονικόπουλο Τάσο, Βασίλη Καραβαζάκη, Πανδή Γιάννη, Σαμοϊλη Σίμο τέσσερις από τους δεκάδες διωκόμενους κατοίκους της Λευκίμμης που σύρονται σε δίκη τις 12/11/2009, γιατί αντιστάθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους στη δημιουργία ενός παράνομα χωροθετημένου ΧΥΤΑ – Χωματερής.

Με αυτόν τον τρόπο η κεντρική και τοπική εξουσία προσπαθεί να ποινικοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες και να πλήξει κάθε διάθεση αντίδρασης και αντίστασης στις αποφάσεις που παίρνονται ερήμην των κατοίκων και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.

Οι κατηγορούμενοι δικάζονται γιατί, πάλεψαν μαζί με τους συγχωριανούς τους για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονταν αντιμέτωποι με ένα στρατό κατοχής (ΜΑΤ) , που είχε εγκατασταθεί στο χωριό τους ,για να περιφρουρεί τις εργασίες του παράνομου ΧΥΤΑ. Αντέδρασαν όπως θα έκανε και ο καθένας από εμάς ,αν απειλούνταν η ζωή του και η υγεία του. Υπενθυμίζουμε ότι η βίαιη καταστολή της αντίδρασης των κατοίκων απαριθμεί μια νεκρή, τραυματίες και αρκετούς συλληφθέντες , οι οποίοι οδηγούνται σε δίκες με πλήθος κατηγοριών.

Η ΕΛΜΕ στέκεται δίπλα στους αγωνιστές αυτούς και ζητά:
• Να σταματήσουν οι διώξεις των πολιτών και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες
• Να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη


Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους αγωνιστές,
Καλούμε τους φορείς, τα σωματεία, τους συναδέλφους να βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια στις 12/11/2009,ημέρα που ξεκινά η δίκη των πρώτων τεσσάρων κατηγορουμένων- πολιτών.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ συμπαραστέκεται στους διωκόμενους και είναι στη διάθεση των συνηγόρων, στην περίπτωση που θα θελήσουν να τους ορίσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Το Δ.Σ κηρύσσει τις 3 πρώτες ώρες διευκολυντική στάση εργασίας, προκειμένου να παραστούν στη δίκη οι συνάδελφοι

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΑΓΩΝΩΝ
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΝΑ ΦΙΜΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ


Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Νίκος Μεταλληνός Ο Γραμματέας Γιώργος Ραιδεστινός


ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ 62 ΧΡΟΝΟ ΙΕΡΕΑ ΓΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΡΑΤΑΓΕ ΜΙΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ


Ο εφημέριος Σπύρος Μοναστηριώτης Συνελήφθη ως υποκινητής των επεισοδίων στη Λευκίμμη της Κέρκυρας.O ΑΜΟΙΡΟΣ ΠΑΠΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ Εξτρεμιστής παπάς στα 62 μου, δεν μου ταιριάζει ούτε σωματικά, ούτε από ιδιότητας. Δεν ταιριάζει στο «σχήμα» μου άλλωστε να καλώ τον κόσμο να καταστρέψει το αστυνομικό τμήμα Λευκίμμης, όπως με κατηγορούν οι αστυνομικοί»,


Τα τελευταία χρόνια, Ο ΠΑΠΑ ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΕΤΑΕΙ με ένα αιωρόπτερο, μια πτητική κατασκευή που πετάει χωρίς μηχανή, ο ίδιος και οι νέοι της περιοχής επιτηρούν τα καλοκαίρια για την πρόληψη πυρκαγιών


Τεταμένη ατμόσφαιρα στη Λευκίμμη

Την ηρεμία πριν από την καταιγίδα θυμίζει το κλίμα στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, μετά τα επεισόδια του προηγούμενου Σαββάτου με αφορμή την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή. Οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση για να συζητήσουν τα επόμενα βήματά τους, ενώ η προγραμματισμένη δίκη του ιερέα, που κατηγορείται ότι υποκίνησε τα επεισόδια, αναβλήθηκε για τις αρχές Ιανουαρίου.

Περισσότεροι από 100 κάτοικοι της περιοχής πήγαν χθες στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον κ. Σπύρο Μοναστηριώτη, ιερέα της ενορίας Κάβου Λευκίμμης, που κατηγορείται ότι ενθάρρυνε τους κατοίκους να επιτεθούν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Αργότερα, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή. «Συζητήσαμε για το Τεμπλόνι, το πιο απτό παράδειγμα ότι η κατασκευή ΧΥΤΑ θα οδηγήσει σε υποβάθμιση την περιοχή μας», λέει στην «Κ» ο ιατρός κ. Νίκος Πανδής. «Ο ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι, που κατασκευάστηκε από τον ίδιο εργολάβο, αποδεδειγμένα μόλυνε ολόκληρη την περιοχή που τον περιβάλλει. Επιπλέον, υπάρχουν μελέτες του ΙΓΜΕ και άλλων επιστημονικών φορέων που αποδεικνύουν την ακαταλληλότητα της Λευκίμμης για τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ. Αίτημά μας δεν είναι να μην κατασκευαστεί ΧΥΤΑ στην περιοχή, αλλά να βρεθεί μια λύση για όλο το νησί, αποτέλεσμα επιστημονικού σχεδιασμού».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_14/08/2008_281194

ΚΑΘΘΜΕΡΙΝΗ 14- 08 2008

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο!

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1566
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2335192
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.