Τα Αρχαία Ελληνικά, τα Λατινικά και ο ελληνορωμαϊκός πολιτισμός ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ
Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018 | Αθ. Κουρταλίδης
Τα Αρχαία Ελληνικά, τα Λατινικά και ο ελληνορωμαϊκός πολιτισμός ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ Διαβάζουμε και πληροφορούμαστε ότι ο Μαρξ και ο Έγκελς, παρά τις ορισμένες ιστορικές υπερβολές τους, χαρακτηρίζονταν...
Περισσότερα...
Μια πρόταση για λύση στο Ουκρανικό Εκκλησιαστικό Ζήτημα
Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018 | Γεώργιος Β. Τσούπρας Δρ Θεολογίας-Σλαβολόγος
Μια πρόταση για λύση στο Ουκρανικό Εκκλησιαστικό Ζήτημα Η σύγκρουση μεταξύ των δύο σημαντικότερων Ορθοδόξων Πατριαρχείων, Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας, για την εκκλησιαστική...
Περισσότερα...
Όροι Μνημονίων και Πρεσπών επονείδιστοι. Επιβάλλονται μόνον μετά από στρατιωτική ήττα
Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018 | Στέλιος Παπαθεμελής
Όροι Μνημονίων και Πρεσπών επονείδιστοι. Επιβάλλονται  μόνον μετά από στρατιωτική ήττα  Και στο Καστελόριζο το 2010 με ΓΑΠ και στην Ιθάκη (2018) με Τσίπρα «η επιπολαιότητα (ή το θράσος ) τρομάζει:...
Περισσότερα...
Ποια τουρκοκυπριακά δικαιώματα;
Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2018 | Σενέρ Λεβέντ
Ποια τουρκοκυπριακά δικαιώματα; Διάβασα με ενδιαφέρον τη μετάφραση στα τουρκικά του άρθρου του Ελληνοκύπριου ιστορικού Γεώργιου Διονυσίου στον...
Περισσότερα...

ΣΚΟΠΙΑΝΟ:ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2018
Μεταξύ αποσιώπησης και υποταγής

του ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΡΤΑΛΙΔΗ

Γνωρίζουμε την αλυτρωτική πολιτική της Δημοκρατίας των Σκοπίων μετά το 1945, το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι γνωστή, επίσης, η στάση και η σιωπή των Ελληνικών Κυβερνήσεων λόγω της πίεσης των Συμμάχων να μη δυσαρεστήσουν τη Γιουγκοσλαβία του Τίτο, που διασπούσε την κομμουνιστική απειλή του Στάλιν. Επίσης έγιναν, πλέον, εμφανείς οι διφορούμενες πολιτικές των Ελληνικών Κυβερνήσεων τις τελευταίες δεκαετίες, που κυμαίνονταν μεταξύ της αποσιώπησης του σοβαρού προβλήματος στα εθνικά μας σύνορα, της υποταγής στα μεγάλα συμφέροντα των Αμερικανών στα Βαλκάνια και, συχνά, της εθνικιστικής όξυνσης για κομματικούς σκοπούς. Συνοπτικά η πολιτική για το Σκοπιανό εξελίχτηκε παραθεώρηση της πραγματικής ιστορίας, κυρίως από τα Σκόπια αλλά και κάποιους εθνομηδενιστές δικούς μας με ιδεοληψίες, και χωρίς σταθερή εθνική και ειρηνική στρατηγική, η οποία, δυστυχώς, περιορίστηκε στα ονοματολογικά.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Γ. ΤΗΣ Χ.Δ.

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ Χ.Δ.

Με αφορμή την κλήση προς τον επικεφαλής της « Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτη Λαφαζάνη να παράσχει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης σωρείας αδικημάτων λόγω της συμμετοχής του σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών, το Π.Γ. της Χ.Δ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Αμετανόητοι και αδιόρθωτοι

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Τετάρτη, 19 Σεπτέμβριος 2018
tsipras_mitsotakis.jpg
ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ:

AMETAΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ

Του Ηρακλή Κανακάκη

Και τι δεν έχουν εξαγγείλει και υποσχεθεί στα χρόνια της Μεταπολίτευσης Πρωθυπουργοί και πολιτικοί αρχηγοί από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσ/κης. Ανένδοτο αγώνα κατά της γραφειοκρατίας, διαφθοράς, ανομίας και διαπλοκής. Ασίγαστο πόλεμο κατά της φτώχειας, φοροδιαφυγής, αυθαιρεσίας και ανεργίας. Κοινωνικά «συμβόλαια» υπογράφηκαν με το λαό για αξιοπρεπείς συντάξεις, ευρωπαϊκούς μισθούς, Κράτος Πρόνοιας που δεν ντροπιάζει τον πολιτισμό μας, αναβαθμισμένες σπουδές και πτυχία… Και ο κατάλογος με τα ψέματα, τις αυταπάτες και τις φρούδες ελπίδες δεν έχει τελειωμό.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Η Χ.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2018
Παύλος_Φύσσας.jpeg.jpeg
Το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
5 χρόνια ήδη πέρασαν από την ειδεχθή και άνανδρη δολοφονία του νέου σε ηλικία και αντιφασίστα μουσικού της χιπ-χοπ Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά, οικονομικό υπεύθυνο τότε της Τ.Ο. Νίκαιας της εθνοφυλετιστικού και νεο-εθνικοσοσιαλιστικού χαρακτήρα οργάνωσης, της «Χρυσής Αυγής».
Ως Κίνημα της Χ.Δ. επισημαίνουμε τα ακόλουθα σχετικά με το γεγονός:
1. Ο Παύλος Φύσσας είναι θύμα της τυφλής δολοφονικής βίας που εκπορεύεται από ιδεολογίες τυφλού φανατισμού και μίσους όπως είναι τα νεοφασιστικά ρεύματα. Τα μορφώματα αυτά όχι μόνο δεν προσφέρουν ένα πλαίσιο αντίθεσης στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, αλλά αντιθέτως παραμορφώνουν την ελληνική παράδοση και ταυτότητα και την καθιστούν ιδεολογικό εργαλείο ενός απεχθούς μηδενιστικού ρεύματος που αναπτύχθηκε στη Γερμανία του Μεσοπολέμου. Συγκεκριμένα, στην πατρίδα μας στα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής δυσπραγίας καθώς και της έκπτωσης των αξιών, αναδύθηκε από το μαύρο σκοτάδι και έλαβε κοινοβουλευτικό μανδύα με αξιοσημείωτο ποσοστό και με ευθύνη του λαού μας, η νέο-εθνικοσοσιαλιστική «Χρυσή Αυγή».
0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα Χ.Δ. για την ύψωση του τίμιου και ζωοποιού σταυρού

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2018
Exaltation_Holy_CrossEmail-481x388.jpg

Σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου, ως μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, γιορτάζουμε την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Η άρση του Σταυρού του καθενός συνδέθηκε από τον ίδιο τον Χριστό με το να γίνει κάποιος ακόλουθός Του. Σύμφωνα με τις προφορικές διδασκαλίες που καταγράφτηκαν στο Μοναστήρι του Έσσεξ, ο Γέροντας Σωφρόνιος συνέδεε τον Σταυρό με την εν Χριστώ αγάπη λέγοντας σχετικά ότι: "Είναι πολύ δύσκολο να εκφράσει κανείς τι εννοείται με το 'Αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι'. Όταν επιλέγουμε το Χριστό, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτό σημαίνει ότι επιλέγουμε την αγάπη του Πατέρα, την αγάπη του Χριστού, την αγάπη του Αγίου Πνεύματος μέσα σε αυτό τον υποφέροντα κόσμο".

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Μνήμη Αγίας Πλακίλλας της Ευσεβέστατης Βασίλισσας

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2018
Placilla.jpg

Σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου είναι μεταξύ των άλλων και η μνήμη της Αγίας Πλακίλλας, της Ευσεβέστατης Βασίλισσας. Ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης εκφώνησε Επιτάφιο λόγο για τον πρόωρο χαμό της, συνδέοντας την πολιτική της έναντι των «ελαχίστων αδελφών του Χριστού» με τη σωτηρία της ίδιας και την κληρονομία της Βασιλείας του Θεού. Η αγία Πλακίλλα ως αυτοκράτειρα όχι μόνο απάλειψε τη στέρηση αμέτρητων φτωχών ανθρώπων αλλά επίσης χάρισε την ελευθερία σε πολλούς φυλακισμένους:
«Θέλεις να πεισθείς ότι βρίσκεται [η Πλακίλλα] ανάμεσα σε εκείνους [τους σεσωσμένους]; Διάβασε το Ευαγγέλιο: «Ελάτε όσοι είστε ευλογημένοι από τον πατέρα μου»(αυτά λέει σε όσους είναι δεξιά του ο κριτής), «κληρονομήσατε τη Βασιλεία που έχει ετοιμαστεί για εσάς». Από ποιον έχει ετοιμαστεί; Που ετοιμάσατε, λέει, δια των έργων σας εσείς οι ίδιοι. Με ποιο τρόπο; «Πεινούσα, διψούσα, ήμουν ξένος, γυμνός, άρρωστος, στη φυλακή.» «Ό,τι κάνατε σε έναν από αυτούς τους μηδαμινούς, σε εμένα το κάνατε». Εάν λοιπόν η επιδίωξη της όλων αυτών γίνεται πρόξενος της βασιλείας, μετρήστε, εάν είναι δυνατόν να μετρήσετε, πόσοι σκεπάστηκαν με ρούχα εκείνης, πόσους έθρεψε το χέρι της, πόσοι από τους φυλακισμένους όχι μόνο την επίσκεψή της αξιώθηκαν, αλλά και την πλήρη συγχώρεση. Και αν η επίσκεψη σε φυλακισμένους γίνεται πρόξενος της βασιλείας, η απαλλαγή από την τιμωρία αξίζει μεγαλύτερη τιμή, εάν υπάρχει βέβαια κάτι ανώτερο από την βασιλεία».

Αυτή είναι η οδός που πρέπει να ακολουθήσει η πολιτική αλλά πολύ περισσότερο κάθε πολιτικός που θέλει να λέγεται Χριστιανός και μάλιστα Ορθόδοξος.

0 Σχόλια

Παρουσίαση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη: "Ο κομμουνισμός είναι Μαρξιστικός ή Χριστιανικός; Από το συμφέρον στην αγάπη"

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2018
Communismos Christianikos Marxistikos2.png
Η Εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ οργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Γιώργου-Νεκτάριου Παναγιωτίδη με τίτλο:
«Ο Κομμουνισμός είναι Μαρξιστικός ή Χριστιανικός; Από το συμφέρον στην αγάπη»
Εισηγητές:
Τριαντάφυλλος Σερμέτης, θεολόγος – συγγραφέας, Υπ. Δρ. Φιλοσοφίας
Γιάννης Ζερβός, νομικός – πρόεδρος Χριστιανικής Δημοκρατίας
Κώστας Καμαριάρης, Καλλιτέχνης Θεάτρου Σκιών – συγγραφέας- πρ. αντιπρόεδρος Χ. Δ.
Πέτρος Παναγιωτόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Θεολογικής ΑΠΘ
Γιώργος-Νεκτάριος Παναγιωτίδης, πληροφορικός – αντιπρόεδρος Χριστιανικής Δημοκρατίας
Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7.00 μ.μ., στην Θεολογική Σχολή ΑΠΘ, Α΄ Αίθουσα, 2ος όροφος.
Πληροφορίες: www.xristianiki.gr,
τηλ.: 6909224235, 6974172486
0 Σχόλια

ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1016 ΤΗΣ "Χ"

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2018
ΕΚΧΥΔΑΪΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ

Κυκλοφορεῖ μὲ τὸν παραπάνω τίτλο τὸ νέο φύλλο τῆς 6ης Σεπτεμβρίου 2018 της «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ», στο κύριο άρθρο του Γιάννη Ζερβοῦ, ὅπου τονίζεται, μεταξὺ ἄλλων: «Πρέπει νὰ τὸ πάρουμε ἀπόφαση, πὼς ἂν δὲν τελειώσει ἡ γερμανοκρατία, θὰ τελειώσει ἡ Ἑλλὰς καὶ ὅτι ἡ ἀναζήτηση ἐναλλακτικῆς λύσης στὸ σημερινὸ μονόδρομο εἶναι προϋπόθεση τῆς ἐπιβίωσής μας. Ἡ λύση δὲν θὰ ἔρθει στὸ «πιάτο», οὔτε εἶναι εὔκολη. Οἱ σκεπτόμενοι καὶ ἀντιστεκόμενοι πολίτες πρέπει νὰ τὴν ἐπεξεργασθοῦν, σὲ συνδυασμὸ μὲ τὴν ἀξιοποποίηση τῶν διεθνῶν συσχετισμῶν, ὥστε νὰ διαμορφωθεῖ μιὰ στρατηγικὴ ἐξόδου ἀπὸ τὴ σημερινὴ «Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση». Νὰ εἴμαστε ἀποφασισμένοι, ἀκόμα καὶ νὰ περάσουμε δύσκολα, προκειμένου νὰ ἀνακτήσουμε τὴν ἐθνική μας κυριαρχία καὶ νὰ ἐπιζήσουμε.»

Ολόκληρο το άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.xristianiki.gr/anexartetes-enotetes/nea-apophaseis/naarnhthoume_tonargothanato.html

Μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές ή να πληρώσετε τη συνδρομή σας μέσω Pay pal στο σύνδεσμο:

http://www.xristianiki.gr/sundromes-eisphores.html

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ

Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018
ΕΚΧΥΔΑΪΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

[ΦΥΛΛΟ 1016 ΕΝΤΥΠΗΣ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ"]

τοῦ ΓΙΑΝΝΗ ΖΕΡΒΟΥ

Τὸ πρωτοσέλιδο κείμενο τοῦ προηγούμενου φύλλου, ὅπου προβλήθηκε ἡ διαπίστωση ὅτι ἡ χώρα μας θὰ παραμένει ἐγκλωβισμένη γιὰ χρόνια στὸν μνημονιακὸ «ζουρλομανδύα», διακινήθηκε στὸ διαδίκτυο καὶ προκάλεσε προβληματισμοὺς καὶ συζητήσεις.

Τὸ βασικὸ ἐρώτημα ποὺ μᾶς τέθηκε συνοψίζεται ὡς ἑξῆς, ἀκόμα καὶ ἀπὸ φίλους ποὺ δὲν παρασύρονται ἀπὸ τὶς μυθοπλασίες τοῦ πολιτικοῦ συστήματος καὶ τῆς κυβερνητικῆς προπαγάνδας, ἡ ὁποία ἐμφανίζεται νὰ πανηγυρίζει γιὰ τὸ δῆθεν τέλος τῶν Μνημονίων:

-Ἐσεῖς τί προτείνετε;

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 17 από 441

Πρόσφατα σχόλια

Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
(ουτε)Συνετος (ουτε)Επαναστατης
26 Οκτ 2015, 00:42
Μετεκλογικά 20ής του Σεπτέμβρη και η ΛΑ.Ε
Συνετος Επαναστατης
25 Οκτ 2015, 11:53
 

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 206
Νέα: 1535
Σύνδεσμοι: 24
Επισκέπτες: 2182274
 

Οι Ροές Ειδήσεων της Χριστιανικής

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Copyright (C) 2006-2015 ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. All rights reserved.
Powered by Jim Pap | Γραφικά από τον Αγιογράφο Γ.Κ.